Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gemeente Middelburg kapt en plant bomen

Gemeente Middelburg kapt en plant bomen

MIDDELBURG -  In het seizoen 2022/2023 zijn in de gemeente Middelburg in totaal 256 nieuwe bomen geplant. De gemeente heeft door de droge zomer van afgelopen jaar en aantasting door ziekten in totaal 49 bomen moeten verwijderen. De komende tijd gaan de medewerkers van groenbeheerd aan de slag op de volgende locaties met de kap van grotere hoeveelheden bomen.

- Regentenlaan: Elf essen, aangetast door essentaksterfte. Is eerder al gecompenseerd in de omgeving met achttien bomen
- Kruitmolenlaan: Zeven essen, aangetast door essentaksterfte. Wordt gecompenseerd in de omgeving.
- Adriaen Obrysstraat: Zeven hemelbomen, invasieve exoot die voor veel wortelopdruk zorgt. Wordt ter plekke gecompenseerd met vijf nieuwe bomen en de rest in de omgeving.
- Tromboneweg (ZEP): 300 Italiaanse populieren, uitheemse soort die zorgt voor wortelopdruk en spontane takval. Wordt gecompenseerd door minimaal 660 stuks meidoorn, sleedoorn en veldesdoorn.
- Grevelingenstraat: 20 iepen, aangetast door iepziekte. De bomen worden ter plekke gecompenseerd met 20 nieuwe bomen.

Meer uit Middelburg

Wisseling in fractie CDA Middelburg

MIDDELBURG - Ronny Theune (Arnemuiden) wordt op 13 april geïnstalleerd als raadslid voor het CDA in Middelburg. Hij neemt de plek in van Simon Beijer, die vanwege privé omstandigheden besloten heeft het raadswerk neer te leggen.

9 uur geleden
Een kleine Grote Kerk voor Veerse eenden

VEERE - Het team van Zeeuws Werk heeft een eendenplateau naar model van de Grote Kerk in Veere ontworpen en gemaakt. Een bijzondere klus, die werd gesteund door de stadsraad van Veere, op basis van een particulier initiatief (een wens van een overleden man). 

10 uur geleden
Cantatedienst met muziek Mattheus Passion in Zoutelande

ZOUTELANDE - Op zondagavond 2 april is er in de Catharinakerk van Zoutelande een cantatedienst met delen uit de Mattheus Passion van J.S. Bach. Deze dienst markeert het begin van de Stille Week, voorafgaand aan Pasen. Het is voor veel mensen bij uitstek een tijd van reflectie en inkeer. De muziek van Bach zal daar zeker bij helpen.

1 dag geleden
Veteraan Thamara Batenburg uit Middelburg is ambassadeur van Veteraan in de klas

MIDDELBURG - Het Nederlands Veteraneninstituut lanceerde deze week. op Wereldverteldag, de campagne ‘Ons verhaal is meer dan een missie’ gericht op het educatief programma Veteraan in de klas. Veteraan Thamara Batenburg (45) uit Middelburg is sinds 2016 gastspreker bij Veteraan in de klas en ambassadeur van het programma.

1 dag geleden
Staatssecretaris bezoekt archieven MCC

MIDDELBURG - Staatssecretaris van cultuur en media, Gunay Uslu, bezocht op maandag 20 maart 2023 het Zeeuws Archief.

1 dag geleden
Gemeente Veere verwijdert binnenkort grafstenen van graven met verlopen grafrechten

DOMBURG - Sinds 1998 worden graven op de algemene begraafplaatsen binnen de gemeente Veere voor 20 jaar uitgegeven (Beheersverordening begraafplaatsen Veere 1998). Na deze 20 jaar krijgt de rechthebbende de keuze voorgelegd om de grafrechten te verlengen.

1 dag geleden
Meet Up AI & Art in ZB Bibliotheek van Zeeland

MIDDELBURG - In het kader van de AI-Parade gaat Dr. Nathan Wildman vanavond tijdens een engelstalige meet up AI & Art dieper in op het gebruik van artificial intelligence in de kunst. Is door AI gemaakte kunst te beschouwen als ‘diefstal’ van andere kunstwerken? En hoe staat dit in relatie tot de discussie of AI-kunst überhaupt wel kunst genoemd mag worden?

1 dag geleden