Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gemeente Middelburg en Scalda werken samen aan internationalisering

Gemeente Middelburg en Scalda werken samen aan internationalisering

MIDDELBURG - Vanuit mbo-onderwijsinstelling Scalda en de gemeente Middelburg vertrekt woensdag 23 maart een delegatie naar Torres Vedras in Portugal. Namens Middelburg ondertekent burgemeester Harald Bergmann daar een intentieovereenkomst met twee Portugese gemeenten. Namens Scalda ondertekent directeur Arold Versluijs een overeenkomst met vier scholen in Portugal. Aan de ondertekening gaan diverse bezoeken aan onderwijsinstellingen en gemeenten in Portugal vooraf, waarbij docenten en directie van Scalda en wethouder onderwijs Chris Dekker aanwezig zullen zijn.

Middelburg is onderwijsstad. Daarom hecht Middelburg veel waarde aan dit bezoek. Dat is ook omdat buitenlandse studenten een verrijking van de onderwijsinstellingen in Zeeland betekenen. Daarnaast kunnen zij een bijdrage leveren aan het oplossen van de krapte op de Zeeuwse arbeidsmarkt. Scalda is van mening dat internationalisering een goede manier is om het onderwijs te vernieuwen, om het op een hoger niveau te brengen en om opleidingen aantrekkelijker te maken. Eerder is er een samenwerkingsovereenkomst met een onderwijsinstelling in Frankrijk gesloten. Met scholen in Spanje, Oostenrijk en Finland lopen inmiddels ook gesprekken voor samenwerking.

Internationalisering
Internationalisering blijft van groot belang voor studenten, docenten, overheid én ondernemers. Ervaringen in het buitenland opdoen en met andere talen en culturen in aanraking komen, zijn belangrijke aspecten tijdens de opleidingen van studenten in het mbo en hbo. Tegelijkertijd zien we ook internationale studenten naar Zeeland komen voor stage of werk. Scalda en de gemeente Middelburg kijken samen naar hoe ze daarin nog beter kunnen samenwerken. En welke nieuwe initiatieven ze kunnen bedenken om vooruitgang te boeken in internationale samenwerkingen en activiteiten.
Scalda en de gemeente Middelburg zijn inmiddels drie jaar bezig om de samenwerking met buitenlandse onderwijsinstellingen en de daarbij horende gemeenten te realiseren. Zo zijn vanuit Scalda meermaals online en fysieke events gehouden rondom internationalisering. Tijdens het laatste online event op donderdag 17 maart was burgemeester Harald Bergmann gastspreker. Ook is hij aanwezig als een van de sprekers tijdens het event ‘Het belang van internationalisering en samenwerking met de drie O’s’ op donderdag 7 april in het stadhuis van Middelburg. Tijdens het laatstgenoemde event wordt ook het certificaat Erasmus+ Accreditatie uitgereikt.

Erasmus+ Accreditatie
Scalda heeft de Erasmus+ Accreditatie toegekend gekregen. Hierdoor zijn er voor zowel studenten, als medewerkers in de periode 2022-2027 mogelijkheden om van het Erasmus+ programma gebruik te maken. De toekenning bewijst dat Scalda een mooi meerjarenplan Internationalisering heeft opgezet om, naast internationaliseringsactiviteiten in Nederland, leermobiliteitsactiviteiten in het buitenland uit te voeren. In de vorm van onder meer stages, uitwisselingen, taalreizen, cursussen en trainingen.Meer uit Middelburg

Bouw 15 levensloopbestendige woningen van start in Meliskerke en Aagtekerke

MELISKERKE/AAGTEKERKE - Binnenkort start de bouw van 15 levensloopbestendige woningen in Meliskerke en Aagtekerke. In Meliskerke aan de Sivertstraat bouwen we 4 woningen en aan de Pauwhoekstraat realiseert Zeeuwland 6 woningen. In Aagtekerke bouwt de organisatie  5 levensloopbestendige woningen aan de Burgemeester Jan Peperstraat. Zeeuwland verwacht dat de bouw van de woningen aan de Sivertstraat en in Aagtekerke in maart 2024 gereed zijn. In mei 2024 is de bouw van de woningen aan de Pauwhoekstraat afgerond. Met de bouw van deze woningen verwacht Zeeuwland de doorstroming in de kernen te bevorderen.

15 uur geleden
Stadsnatuur in het zonnetje tijdens het stadsnatuurfestival Middelburg

Ook in de stad is volop natuur. Naast mensen worden steden bevolkt door vleermuizen, bermplanten, insecten, korstmossen, vogels, bomen en talloze andere planten en dieren. Deze stadsnatuur staat centraal tijdens het stadsnatuurfestival op woensdag 6 december 2023 van 13.30 tot 16.00 uur in de ZB, Kousteensedijk 7 in Middelburg. Het festival wordt georganiseerd door University College Roosevelt, de gemeente Middelburg, de Zeeuwse Milieufederatie en ZB Bibliotheek van Zeeland (ZB). Toegang is gratis en aanmelden is niet nodig.

1 dag geleden
Buurtbewoners zetten zich in voor veiligheid op Dauwendaelselaan

MIDDELBURG - Vorige week zijn buurtbewoners en ouders uit de omgeving Herberdsland  en Girsesland, in de Middelburgse wijk Dauwendaele gestart met het uitvoeren van snelheidsmetingen op de Dauwendaelselaan. De actie was onderdeel van een langere strijd die de buurtbewoners voeren voor een herinrichting van de Dauwendaelselaan om daarmee een veiligere buurt te creëren waar alle bewoners weer veilig de straat over kunnen steken om naar school te gaan, hun hond uit te laten, buren te bezoeken of van een speeltuin naar huis te lopen. 

1 dag geleden
Een dubbele podiumplaats voor Mandy Kasse

VEERE - Mandy Kasse uit Veere heeft vorige week maar liefst twee podiumplaatsen veroverd bij de kampioenschappen Rallycross 2023. In de categorie Supernationals MIN werd Kasse derde bij zowel het Nederlands als het Belgisch Kampioenschap. Er waren dit seizoen vijfentwintig deelnemende coureurs.

1 dag geleden
Ieder kind verdient een 'Kansrijke Start

MIDDELBURG - Op donderdag 23 november kwamen alle partners van de coalitie Kansrijke Start Middelburg bij elkaar. Tijdens deze bijeenkomst wisselden ze ervaringen uit en keken ze vooruit naar 2024. Er ontstonden ook nieuwe samenwerkingen tijdens en na het speeddaten. Tessa Roseboom trakteerde de aanwezigen op een inspirerende lezing over het belang van de eerste 1000 dagen. Zij zoomde daarbij specifiek in op het vaderschap. Tessa Roseboom is hoogleraar en schrijver van de boeken 'De 1e 1000 dagen' en 'Gelijk goed beginnen'. Tessa was onder de indruk van wat er in Middelburg al staat rondom Kansrijke Start.

1 dag geleden
Geef kunst cadeau

MIDDELBURG - December is bij uitstek de maand om elkaar te verrassen met mooie cadeaus. Daarom heeft Kunst- en Cultuurroute Middelburg musici van Muziekschool Zeeland gevraagd om u, op zondagmiddag 3 december, te trakteren op mooie muziek. Op verrassende locaties in de binnenstad treden, in een flashmob-achtige setting, getalenteerde muziekleerlingen en hun leerkrachten voor u op. 

1 dag geleden
48 jaar trouw aan de bibliotheek

MIDDELBURG - Door alle verhalen over flexwerkers (Nederland telde er in 2022 2,7 miljoen) zou je kunnen gaan denken dat het niet meer van deze tijd is, om lang voor dezelfde baas te werken. Toch zijn er ook nog steeds veel mensen die hun werkgever wel degelijk vele jaren trouw blijven. Werknemers van 55 jaar en ouder zijn in Nederland gemiddeld 17,5 jaar in dienst van dezelfde werkgever. Mensen die bijna een leven lang bij hetzelfde bedrijf of dezelfde organisatie zijn er ook nog steeds.

1 dag geleden