Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gemeente Leeuwarden vraagt supporters Cambuur: blijf vooral thuis

Gemeente Leeuwarden vraagt supporters Cambuur: blijf vooral thuis

LEEUWARDEN (ANP) - De gemeente Leeuwarden wil dat supporters van SC Cambuur vrijdagavond thuisblijven en de mogelijke kampioenswedstrijd op de televisie kijken. De club wordt vrijdag mogelijk kampioen van de Keuken Kampioen Divisie. Vorige week vrijdag, toen Cambuur officieus naar de Eredivisie promoveerde, vierden zo’n tweeduizend supporters een feestje buiten het stadion.

Of er maatregelen zijn genomen om eenzelfde situatie als vorige week te voorkomen, wil een woordvoerder van de gemeente niet zeggen. "We zijn altijd alert en politie, gemeente, de clubleiding en supportersverenigingen staan als altijd in goed overleg met elkaar", is het enige wat hij daarover kwijt wil.

SC Cambuur speelt vrijdag in Alkmaar tegen Jong AZ. "We roepen mensen op vooral thuis te blijven en in te schakelen op Omroep Friesland", aldus de woordvoerder. De wedstrijd begint om 21.00 uur, om 20.00 uur begint op Omroep Friesland een extra sportprogramma, met daarin onder anderen oud-Cambuurspeler René van Rijswijk. Volgens een woordvoerder van de gemeente Leeuwarden gaat het om een programma met "unieke beelden, mogelijk zelfs vanuit de kleedkamer".

Ook kunnen mensen volgende week kijken naar de helikoptervlucht, geeft hij aan, verwijzend naar de vlucht die de selectie van de gemeente cadeau krijgt. De voetballers kunnen op die manier toch op een bijzondere manier de promotie naar de Eredivisie vieren, is de gedachte. Een huldiging met fans op een plein zit er vanwege het coronavirus voorlopig niet in. De helikoptervlucht is gepland voor zaterdag 1 mei. Supporters kunnen zwaaiend met vlaggen en wuivend in Cambuurshirt vanuit hun eigen tuin of vanaf hun eigen balkon de spelers feliciteren.

Meer uit Voetbal

Jong Ajax geeft in extra tijd voorsprong weg tegen FC Eindhoven

AMSTERDAM (ANP) - Jong Ajax is er niet in geslaagd de eerste competitiezege te boeken in de Keuken Kampioen Divisie. De Amsterdammers van trainer Dave Vos leken lang met 1-0 te gaan winnen van FC Eindhoven, maar de bezoekers kwamen in de extra tijd op gelijke hoogte.

7 uur geleden
Feyenoord-directeur wilde 3-0-stand Klassieker als einduitslag

HILVERSUM (ANP) - Als het aan algemeen directeur Dennis te Kloese van Feyenoord had gelegen was de 3-0-tussenstand bij de gestaakte Klassieker in Amsterdam ook de eindstand geworden. "De enige juiste uitkomst was geweest, het is 3-0. Dit is dusdanig slecht, dit is hét moment om dit een keer te doen", zei hij bij het programma Rondo op Ziggo over de incidenten die de aanleiding vormden voor het staken van de wedstrijd in de Johan Cruijff ArenA.

7 uur geleden
KNVB houdt vast aan datum restant Klassieker ondanks onvrede

ZEIST (ANP) - De KNVB houdt vast aan komende woensdag voor het uitspelen van de wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord. De onvrede van Ajax en FC Volendam, die oorspronkelijk tegen elkaar zouden spelen op woensdag, heeft geen invloed op het besluit. "Vanuit onze kant is woensdag definitief", zei Jan Bluyssen, manager competitiezaken van de voetbalbond, over de nieuwe datum voor het restant van de Klassieker.

10 uur geleden
Ook fans Ajax tegen het verplaatsen van duel met FC Volendam

AMSTERDAM (ANP) - De supportersvereniging van Ajax wil niet dat het restant van de gestaakte wedstrijd tegen Feyenoord woensdagmiddag wordt uitgespeeld en dat het voor woensdagavond geplande duel met FC Volendam een andere datum krijgt.

10 uur geleden
Beslissing over keepster Oranje tegen Engeland pas dinsdag

UTRECHT (ANP) - Bondscoach Andries Jonker kan pas dinsdagmiddag beslissen wie het doel verdedigt in de wedstrijd tegen Engeland in de Nations League. Eerste keepster Daphne van Domselaar heeft volgens de bondscoach maandag meegetraind met het team. Jonker is in afwachting van de evaluatie van de medische staf. Pas dinsdag besluit hij of de keepster van Oranje inzetbaar is in de wedstrijd tegen de Engelse ploeg van bondscoach Sarina Wiegman.

10 uur geleden
FC Volendam niet akkoord met verplaatsen uitduel met Ajax

VOLENDAM (ANP) - FC Volendam laat weten overvallen te zijn door het besluit van de KNVB om de wedstrijd Ajax - FC Volendam, die gepland stond voor woensdag 27 september, te verplaatsen. De club gaat niet akkoord met dit besluit.

12 uur geleden
Ajax is het oneens met KNVB en overweegt juridische stappen

AMSTERDAM (ANP) - Ajax wil woensdag niet het restant van de gestaakte wedstrijd tegen Feyenoord uitspelen, maar het eerder geplande competitieduel met FC Volendam voetballen. De club verzet zich tegen de beslissing van de KNVB om het programma te wijzigen en overweegt juridische stappen.

12 uur geleden