Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gemeente informeert over nieuwbouw basisscholen

Gemeente informeert over nieuwbouw basisscholen

OOST-SOUBURG - Een nieuw gebouw voor de basisscholen Burcht-Rietheim en Tweemaster-Kameleon op hun huidige locatie. Als alles volgens plan verloopt, is dit eind 2020 een feit. Om de bouw te realiseren, krijgen leerlingen na de zomervakantie les in noodgebouwen aan de Roerstraat en Dongestraat. Omwonenden van deze straten werden daarom afgelopen week door de gemeente Vlissingen geïnformeerd over de tijdelijke huisvesting en de aanstaande verkeerssituatie.

De drukbezochte bijeenkomst vond plaats in het gebouw van de Tweemaster-Kameleon aan het Oranjeplein. Van de gemeente Vlissingen waren tien medewerkers aanwezig die de bewoners en omwonenden van de Roerstraat en de Dongestraat informeerden over de tijdelijke huisvesting, de parkeermogelijkheden en eventuele verkeerssituaties die na de zomervakantie kunnen ontstaan. ''Als we bouwers voor de nieuwe scholen hebben, want dat horen we pas in juni'', zegt projectleider van de gemeente Henk van Pelt.

De directeur van de Tweemaster-Kameleon, Ruud Hoogesteger, was ook aanwezig. Leerlingen van zijn school krijgen na de zomervakantie tot eind 2020 les in een noodgebouw aan de Roerstraat, terwijl de kinderen van de Burcht-Rietheim tijdelijk worden ondergebracht in een pand aan de Dongestraat. ''Al zestien jaar lang zijn we in Oost-Souburg opzoek naar een plek voor twee scholen. Dat is niet gelukt en daarom krijgen de scholen op hun huidige locatie een nieuw pand'', legt Van Pelt uit. ''Voor de Burcht-Rietheim is dat een gebouw aan de Van Visvlietstraat en voor de Tweemaster-Kameleon eentje aan de Jan de Priesterstraat. De huidige panden zijn zo ontzettend oud, die moeten echt worden vervangen.''

Verkeerssituatie

De nadruk lag tijdens de informatieavond vooral op de verkeerssituatie die ontstaat wanneer de leerlingen van de Burcht-Rietheim en de Tweemaster-Kameleon les krijgen op de tijdelijke locaties aan de Roerstraat en de Dongestraat. ''Daar hebben we een aantal ideeën over opgesteld'', stelt Ties van Ederen, medewerker van de gemeente Vlissingen. ''We willen het auto- en het fietsverkeer zoveel mogelijk van elkaar scheiden. Dit doen we door het voetpad vlakbij de Dongestraat te veranderen in een fietspad. Het beste zou zijn om niet met de auto te komen, maar mocht dit toch het geval zijn, dan is het de bedoeling dat iedereen zoveel mogelijk één richting op rijdt.'' Leerlingen van de Burcht-Rietheim die uit het zuiden van Souburg komen, wordt geadviseerd via de Burgemeester Stemerdinglaan en de Middelburgsestraat naar de Dongestraat te rijden. Ouders die hun kinderen naar de tijdelijke locatie van de Tweemaster-Kameleon aan de Roerstraat brengen, kunnen hun auto het beste parkeren in de Hontestraat en vandaar hun kinderen te voet naar school begeleiden. Wie de Amstelstraat gebruikt, kan de wijk via de Lingestraat en Diezestraat verlaten. ''Op die manier hopen we onnodige drukte te voorkomen'', aldus Van Ederen.

Suggesties

Voor aanwezige bewoners en omwonenden van de Dongestraat en de Roerstraat was er tijdens de bijeenkomst de mogelijkheid om mee te denken over de verkeerssituatie in beide straten en eventuele suggesties en tips op te schrijven. Zo kwam iemand met het voorstel een stopverbod in te stellen voor de ingang van het noodgebouw aan de Roerstraat en wees een bewoner van de Dongestraat op een onverharde fietsroute langs het park in zijn straat. Vaste parkeerplekken realiseren, enkel voor degenen die in de Roerstraat of Dongestraat wonen werd ook als optie genoemd. De gemeente Vlissingen gaat de suggesties van de omwonenden meenemen in het vervolgtraject van de nieuwbouwplannen. ''We gaan kijken in hoeverre ze relevant en in te passen zijn'', zegt projectleider Van Pelt. ''Maar eerst moeten we afwachten. Het wordt heel spannend in juni.''

BIJDRAGE MARIJN RIEMENS

Meer uit Vlissingen

Dani Ploeger exposeert aan de Koudekerkseweg

VLISSINGEN - De Vlissingse kunstenaar Dani Ploeger is exposeert in het raam van Sylvia Hubrouck aan de Koudekerkseweg 8. Hubrouck stelt haar raam ter beschikking aan kunstenaars uit protest tegen het verschraalde kunstklimaat in Vlissingen.

3 uur geleden
Vooruitgang in compensatiepakket 'Wind in de Zeilen'

VLISSINGEN - Vorige week donderdag presenteerde uitvoeringsregisseur Siebe Riedstra de achtste voortgangsrapportage van het compensatiepakket 'Wind in de Zeilen'. De eerste helft van 2024 heeft diverse mijlpalen opgeleverd die de regionale ontwikkeling verder stimuleren.

8 uur geleden
Dorpsraad Souburg wil vinger in de pap bij bouw nieuwe kerncentrales

OOST-SOUBURG - De Dorpsraad Souburg wil betrokken worden bij de plannen voor nieuwbouw van mogelijk twee tot vier nieuwe kerncentrales in Vlissingen-Oost. Omdat de kerncentrales deels op het grondgebied van de gemeente Vlissingen worden gebouwd wil de dorpsraad, net als de gemeente Borsele, ook bij de inspraak betrokken worden. 

3 dagen geleden
Connexxion blijft komende twee jaar openbaar busvervoer in Zeeland verzorgen

MIDDELBURG - Connexxion blijft de komende twee jaar het openbaar busvervoer in Zeeland verzorgen, na een recent besluit van Gedeputeerde Staten van Zeeland om de concessie van het vervoersbedrijf te verlengen. De huidige concessie, die op 15 december 2024 zou aflopen, wordt nu verlengd tot en met 12 december 2026.

4 dagen geleden
Verdwijnt de bus nu echt uit Oost-Souburg?

OOST-SOUBURG - Als het aan de plannen van de provincie Zeeland ligt zal Oost-Souburg het in de toekomst zonder lijn 57 moeten stellen. De reden dat de provincie lijn 57 uit het vervoersplan heeft geschrapt is omdat er te weinig gebruik van de busverbinding wordt gemaakt. Zowel de Partij Souburg-Ritthem als de Dorpsraad Souburg hebben bezwaar aangetekend tegen de voornemen van de provincie.

4 dagen geleden
Vanaf morgen is de kermis in de stad

VLISSINGEN - De jaarlijkse kermis wordt dit jaar gehouden van vrijdag 12 tot en met zaterdag 20 juli. Net als vorig jaar worden de attracties weer opgesteld in de binnenstad, op en rondom het Bellamypark. "We willen graag dat dit evenement met de tijd meegaat, veel mensen aanspreekt en dat het ook blijft passen in onze stad. Om die reden is ervoor gekozen om de Kermis dit jaar weer te organiseren op en rondom het Bellamypark", schrijft de gemeente op haar website.

4 dagen geleden
BTZ-terrein gesloten door burgemeester vanwege drugshandel

VLISSINGEN - Burgemeester Bas van den Tillaar heeft besloten het terrein van Bulk Terminal Zeeland (BTZ) voor twaalf maanden te sluiten. Dit besluit volgt na een langdurig politieonderzoek, waaruit blijkt dat het BTZ-terrein vermoedelijk al lange tijd onderdeel uitmaakt van een georganiseerde, internationale drugshandel. De sluiting gaat in op woensdag 24 juli 2024.

5 dagen geleden