Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gemeente houdt vast aan afsluitingsbeleid boulevards

Gemeente houdt vast aan afsluitingsbeleid boulevards

VLISSINGEN - Na ampel beraad heeft het college van burgemeester en wethouders besloten om dit jaar geen wijzigingen aan te brengen in het afsluitingsregime van de boulevards. Wanneer de temperatuur stijgt tot 25 graden Celsius worden de boulevards Evertsen en Bankert afgesloten voor alle gemotoriseerd verkeer. Een en ander hangt samen met de coronamaatregelen en de te verwachten drukte bij mooi weer.

Er is de laatste weken al veel te doen geweest over het wel of niet afsluiten van de boulevards en heeft tot flink wat discussie geleid onder de Vlissingers. Ondernemers zien de boulevard het liefst toegankelijk en bewoners klagen steen en been over overlast van scooterende jongeren en hardrijdende motoren. De gemeenteraad heeft op 27 mei tijdens de raadsvergadering een motie aangenomen om met onmiddellijke ingang het sluitingsregime van de boulevards aan te scherpen. Juridisch onderzoek heeft echter uitgewezen dat er op dit moment geen mogelijkheid is om de huidige afsluiting voor gemotoriseerd verkeer op korte termijn uit te breiden. Daarmee is duidelijk geworden dat er dit jaar geen structurele sluiting van de boulevards komt.

Om voetgangers en fietsers bij mooi weer de ruimte te geven om met inachtneming van de anderhalve meter regel hun rondje over de boule te laten maken worden de boulevards Evertsen en Bankert afgesloten wanneer het KNMI verwacht dat het kwik boven de 25 graden zal stijgen. Ook wanneer er op andere momenten grote drukte wordt verwacht kan de gemeente incidenteel de boulevards Evertsen en Bankert, of delen daarvan, afsluiten. De al bestaande afsluiting voor gemotoriseerd verkeer van de gehele boulevards op zondagen vanaf 1 mei tot 1 oktober van 13 tot 17 uut blijft ongewijzigd van kracht.[n]

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Vlissingen

Souburgse ondernemers gaan vuil te lijf

OOST-SOUBURG - Voor hun actie ‘Souburg schoon’ heeft ondernemersvereniging Actief Ondernemend Souburg (AOS) 25 vuilgrijpers ter beschikking gekregen van de gemeente Vlissingen. “Zo’n 22 ondernemers gaan het Oranjeplein, de Paspoortstraat, Kanaalstraat en het verlengde daarvan, tot aan de inzamelcontainers, schoonhouden”, vertelt Chris Hanraads van de AOS, die zelf al jaren twee maal daags een opruimronde doet.

1 dag geleden
Hyacintenhuis is een veilig thuis voor ouderen

VLISSINGEN – Aan de Hyacinthenlaan in Vlissingen wordt 18 juni een nieuw wooncomplex voor mensen met geheugenverlies geopend. Het Hyacintenhuis is onderdeel van de woon-zorgorganisatie Dagelijks Leven, waar bewoners het gevoel van eigen regie, zelfredzaamheid en eigenwaarde behouden.

2 dagen geleden
Er draaien weer films bij CineCity

VLISSINGEN – De popcornmachine van CineCity heeft warm kunnen draaien toen medewerkers naar de markten in Vlissingen, Middelburg en Terneuzen gingen om popcorn uit te delen. Ze hadden namelijk goed nieuws, want de bioscopen kunnen open gaan. Op zaterdag 5 juni werden de eerste gasten van CineCity met een rode loper onthaald.

3 dagen geleden
Hoogste punt nieuwbouw Philadelphia in Oost-Souburg

OOST-SOUBURG - Bij de nieuwbouw van de woonvoorziening en dagbesteding van Philadelphia aan de Kromwegesingel is het hoogste punt bereikt. De monumentale monumentale boerenwoning wordt verbouwd tot dagbesteding. De woonvoorziening komt in nieuwbouw die is geïnspireerd op een boerenschuur.

3 dagen geleden
Kenniscentrum voor georganiseerde criminaliteit komt op Bellamypark

VLISSINGEN - Het Strategisch Kenniscentrum voor Georganiseerde en Ondermijnende Criminaliteit wordt gevestigd aan het Bellamypark in Vlissingen. 

4 dagen geleden
Provincie gaat cultuur versterken met nieuwe subsidieregeling

MIDDELBURG - De nieuwe regeling heet Samen in Zee en er zijn subsidies beschikbaar van vijfduizend tot vijftigduizend euro. De regeling is bedoeld om initiatieven te ondersteunen die helpen om de culturele sector in Zeeland toekomstbestendig te maken.

4 dagen geleden
‘Weer of geen weer. Ook in de regen. Je hebt altijd aanspraak’

VLISSINGEN - Helge Prinsen portretteert in de rubriek ‘Ik ben Vlissingen’ elke week een van haar stadsgenoten. Met haar korte portretten wil ze bekende en minder bekende Vlissingers in de schijnwerpers zetten en zo een mooi beeld van de stad schetsen waar zij is geboren en getogen.

5 dagen geleden