Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gemeente houdt inloopbijeenkomst over huisvesting werknemers bij Energieweg Souburg

Gemeente houdt inloopbijeenkomst over huisvesting werknemers bij Energieweg Souburg

VLISSINGEN - In het stadhuis in Vlissingen vindt woensdag 11 januari een inloopbijeenkomst plaats over het tijdelijk huisvesten van (inter)nationale werknemers op een nieuwe locatie bij de Energieweg in Oost-Souburg.

Belangstellenden kunnen de inloopbijeenkomst tussen 16.00 en 20.00 uur bezoeken. ‘Wij praten u onder andere graag bij over de planning en geactualiseerde tekeningen voor de huisvesting aan de Energieweg’, laat de gemeente Vlissingen weten. ‘De initiatiefnemer voor de tijdelijke huisvesting en enkele medewerkers van de gemeente zijn aanwezig om vragen te beantwoorden. Na enkele eerdere gesprekken met (vertegenwoordigers van) omwonenden, willen wij u graag informeren over wat er met uw inbreng is gedaan.’

Meer uit Vlissingen

Politie in actie in havengebied na verdachte situatie

RITTHEM - De politie voert momenteel controles uit in havengebied Vlissingen-Oost. Dit naar aanleiding van een verdachte situatie bij een bedrijf aldaar.Meerdere politie-eenheden gingen rond 15.00 uur richting de San Marinoweg bij Ritthem. Vervolgens werden op de Frankrijkweg bij Nieuwdorp verkeerscontroles gehouden. Alle passanten moesten identiteitsbewijzen laten zien. De politie laat weten nog niet veel over de zaak te kunnen zeggen omdat er nog nader onderzoek wordt gedaan naar de melding. Bij de San Marinoweg hield de politie maandagochtend samen met de fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst FIOD een doorzoeking bij een bedrijf. Ook op andere locaties vonden doorzoekingen plaats. In totaal werden drie personen aangehouden. Of er een verband is met de actie van vanmiddag, is nog onduidelijk.

1 uur geleden
Omroep Zeeland verhuist naar nieuwbouw bij de Keersluisbrug

VLISSINGEN - Omroep Zeeland gaat definitief niet naar de Machinefabriek maar blijft wèl in de gemeente Vlissingen. De nieuwe locatie van Omroep Zeeland wordt het voormalige terrein van Rijkswaterstaat aan de Prins Hendrikweg, tussen de Keersluisbrug en de jachthaven. Dat heeft de omroep vandaag bekend gemaakt. Volgens omroepdirecteur Mike Ackermans voldoet de huidige huisvesting in de Kanaalstraat in Oost-Souburg niet meer aan de eisen van de huidige tijd.  "Het pand is gedateerd en de mogelijkheden zijn hier voor ons te beperkt," vertelde Ackermans vorig jaar in deze krant. "Er is ook wat achterstallig onderhoud en als we dit gebouw zouden moeten aanpassen aan de eisen van deze tijd dan zouden we enorm moeten investeren. Er verandert ontzettend veel in omroepland en dat gaan we hier niet meer realiseren."

5 uur geleden
Lasloods maakt zich op voor eerste grote concert

VLISSINGEN - De Lasloods wordt momenteel omgebouwd tot concertzaal om klaar te zijn voor het concert van de Dire Strait Experience, featuring Chris White op vrijdag 17 mei. "Het podium dat we hebben opgebouwd voor 5 mei blijft staan en wordt verder uitgebreid," vertelt Louk Peperkamp van de Lasloods. Met het eerste grote concert in de agenda slaat de Lasloods een nieuwe weg in. "We gaan vaker grotere concerten organiseren, voor een publiek tot 1500 man."

5 uur geleden
Mijn uit Tweede Wereldoorlog wordt later deze week ontmanteld

VLISSINGEN - De Piet Heinkade in Vlissingen is gisteravond weer vrijgegeven. Het explosief uit de Tweede Wereldoorlog dat is aangetroffen zal later deze week worden ontmanteld.

6 uur geleden
Explosief gevonden in haven Vlissingen, EOD ter plekke

VLISSINGEN - In de Binnenhaven in Vlissingen is dinsdagmiddag een explosief uit de Tweede Wereldoorlog ontdekt. De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) is aanwezig om het voorwerp te onderzoeken.Na de melding dat er iets verdachts was gevonden, kwam de politie poolshoogte nemen bij de Piet Heinkade. De politie heeft op haar beurt de hulp ingeroepen van de EOD. Die is inmiddels aanwezig. Duidelijk is dat sprake is van een explosief uit de Tweede Wereldoorlog. In welke staat het explosief verkeert, wordt nu door EOD'ers onderzocht.Aan de hand van de uitkomsten van het onderzoek zal worden bepaald hoe verder gehandeld moet worden. Volgens een politiewoordvoerder is het scheepvaartsverkeer ter plaatse wel uit voorzorg stilgelegd.

21 uur geleden
DOSboulers openen nieuwe jeu de boules-banen bij de Burgerij

VLISSINGEN - Wethouder Coen Bertijn heeft vorige week woensdag de nieuwe jeu de boules-baan van de DOSboulers bij Wijkcentrum de Burgerij geopend. De DOSboulers hadden voorheen twee banen bij tennisvereniging DOS in het Nollebos. Nadat de tennisvereniging eind 2022 is opgeheven en de banen terug zijn gegeven aan de natuur moesten de boulers op zoek naar een nieuwe baan.

1 dag geleden
Groene Ster voor de derde keer dit seizoen te sterk voor BE'79

BERKEL-ENSCHOT - Groene Ster Vlissingen heeft de voorlaatste wedstrijd van de competitie in winst omgezet. Op bezoek bij BE'79 won de ploeg van scheidend trainer Hoessein Bouzambou met 4-6. Door de zege van concurrent HV/Veerhuys is plek één in de Degradatiepoule echter onhaalbaar. Voor de Vlissingers waren Khalid El Hattach (3x), Istvan Bakx (2x) en Abdelali Zariouh trefzeker.

2 dagen geleden