Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gemeente Goes wil welzijnsrecepten blijven uitschrijven

Gemeente Goes wil welzijnsrecepten blijven uitschrijven

GOES - De gemeente Goes gaat door met welzijn op recept.

Het project, waarin een coach bij huisartsen zogenaamde welzijnsrecepten uitschrijft, draait al twee jaar bij drie praktijken in Goes: Huisartsencentrum Goes, SenS en De Schuitvaart.

Eenzaam

Mensen die met onduidelijke, vaak psychosociale klachten bij hun huisarts komen, worden in contact gebracht met de welzijnscoach in de praktijk. Deze ondersteuner gaat met hem of haar in gesprek en kijkt wat het probleem is. “Soms zijn het eenzame mensen, is er iets mis met het leefpatroon of spelen er andere zaken”, zegt wethouder André van der Reest van de gemeente Goes. “De afgelopen twee jaar zijn er 93 welzijnsrecepten uitgeschreven, die effect lijken te hebben gehad. De reacties zijn positief en de huisarts heeft de mensen niet moeten doorverwijzen wat ons in kosten scheelt. We zijn dan ook tevreden over de resultaten.”

Zorgverzekeraar

Goes trekt 45.000 euro per jaar uit voor voortzetting. Zorgverzekeraar CZ is ook enthousiast en denkt ook na over een bijdrage. Volgens Van der Reest wil het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport welzijn op recept landelijk uitrollen.

Meer uit Beveland

47 teams en ook 35-plussers bij Borsele Sloepoort Cup

NIEUWDORP - Met de duels van het Borsels Elftal tegen het Schouws Elftal en HSV Hoek tegen RKSV Halsteren trapt de 38e editie van de Borsele Sloepoort Cup (BSC) in Nieuwdorp zaterdag 3 augustus meteen goed af. De weken na dit BSC XXL-toernooi staan de poulewedstrijden, het tweede BSC Vrouwentoernooi, de nieuwe wedstrijden voor 35-plussers en de traditionele afsluiting met het BSC G-toernooi op het programma. "Met 47 teams zijn we heel tevreden over het deelnemersveld", vertelt Peter de Vos van deze organiserende club SV Nieuwdorp. "En met het XXL-toernooi heeft het lichaam van de poulewedstrijden echt een kop gekregen."

4 uur geleden
Echtpaar Guiljam uit 's-Gravenpolder viert 70-jarig huwelijksfeest

's-GRAVENPOLDER - Het platina huwelijksfeest viert echtpaar Guiljam uit 's-Gravenpolder. Ze waren zondag maar liefst zeventig jaar getrouwd.

5 uur geleden
Man (34) uit Wolphaartsdijk dreigt met vuurwapen en heeft hennepkwekerij in woning

GOES - De politie heeft dinsdagavond een 34-jarige man uit Wolphaartsdijk aangehouden voor bedreiging met een vuurwapen. Er werd een hennepkwekerij aangetroffen in zijn woning.

1 dag geleden
Politie-infiltrant voert honderd kilo cocaïne in via BTZ in Vlissingen-Oost

RITTHEM - In het onderzoek naar drugshandel via Bulk Terminal Zeeland (BTZ) in Vlissingen-Oost heeft de politie een infiltrant ingezet die honderd kilo cocaïne liet invoeren via het bedrijf. Dat meldt het televisieprogramma Nieuwsuur. 

1 dag geleden
Politie doorzoekt woning aan Moerbeistraat in Goes

GOES - Politieagenten hebben dinsdagavond in Goes een flatwoning doorzocht naar aanleiding van een actie van een arrestatieteam. Bij die actie zou iemand zijn aangehouden, maar de politie kan dat nog niet bevestigen.

1 dag geleden
Scooterrijdster valt tegen ruit bij voordeur in Goes

GOES - Een scooterrijdster is dinsdagmiddag naar het ziekenhuis gebracht nadat zij tegen een ruit in de voordeur van een woning in Goes was gevallen.

1 dag geleden
Veere legt plan voor Neeltje Jans ter inzage

NEELTJE JANS - Met het oog op de nieuwe Omgevingswet heeft de gemeente Veere dinsdag het plan voor Neeltje Jans zes weken ter inzage gelegd. In deze periode kunnen belanghebbenden het plan inzien en erop reageren.

2 dagen geleden