Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gemeente Goes start procedure voor Lidl in voormalige Gamma

Gemeente Goes start procedure voor Lidl in voormalige Gamma

GOES - De gemeente Goes start de bestemmingsplanprocedure voor een tweede vestiging van de Lidl aan de Marconistraat.

De Duitse discounter wil zijn intrek nemen in het voormalige onderkomen van de Gamma. De Lidl heeft momenteel al een vestiging in De Spinne. De nieuwe zaak in de Marconistraat moet de tweede worden. Volgens de gemeente is er nog plaats voor een extra supermarkt.

Slingerend

De plannen van de Lidl staan los van de revitalisatie van het winkelgebied, een plan dat eerder dit jaar is gepresenteerd. De gemeente wil onder meer het slingerende fietspad inruilen voor een meer rechttoe-rechtaan-straat. Ook zou ze graag kleinschalige horeca zien in het gebied en hoopt ze dat de voormalige Renault-garage snel wordt gesloopt.

Uitbreiding

Supermarkt Jumbo zou daar belangstelling voor hebben. De supermarktketen wil daar een parkeerterrein aanleggen, omdat ze dat nodig heeft als ze haar plan wil realiseren om aan de voorkant, waar nu parkeerplekken liggen, uit te breiden.

Meer uit Beveland

'Historische' haringparty in Goes op 19 juni

GOES - Op woensdag 19 juni houdt stichting De Beste Maatjes een nieuwe editie van de Haringparty Goes, in de historische tuin van Slot Oostende.

6 uur geleden
Open weekeinde bij Radioclub de Bevelanden in Wilhelminadorp

WILHELMINADORP - Radioclub de Bevelanden houdt deze zaterdag en zondag open dag in haar clubhuis in Wilhelminadorp.

10 uur geleden
Misstanden ontdekt bij supermarktcontroles Goes

GOES - De gemeente Goes voerde donderdag controles uit bij verschillende Goese supermarkten. "De controle verliep rustig", laat burgemeester Cees van den Bos weten. "We constateerden een beperkt aantal misstanden. Hiernaar gaan we nader onderzoek doen."

14 uur geleden
Provincie gaat aan de slag met ontwerp voor aanpakken drukke Deltaweg

GOES - Provincie Zeeland zet een volgende stap om de verkeersveiligheid en doorstroming op de Deltaweg (N256) aan te pakken. Er wordt al langer nagedacht hoe deze weg tussen Goes en Colijnsplaat kan worden verbeterd.

14 uur geleden
Jonge gewonde bij ongeval met scooter in Goes

GOES - Een jongedame is donderdagavond in Goes gewond geraakt bij een ongeval met een scooter. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht.

15 uur geleden
36e Zeelandiarun gaat van start op 11 mei

VLISSINGEN - Op 11 mei 2024 wordt voor de zesendertigste keer de Zeelandiarun verreden. De deelnemers rijden in de ochtend over Walcheren en in de middag door Zuid-Beveland.

17 uur geleden
Eendracht in Hansweert wint textielrace voor basisscholen

HANSWEERT - Basisschool de Eendracht in Hansweert heeft de textielrace voor Bevelandse en Thoolse basisscholen gewonnen. Deze school zamelde het meeste textiel in: 2006 kilo. De drie beste scholen winnen een geldbedrag.

1 dag geleden