Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gemeente Goes heeft een nieuwe ambtsketen

Gemeente Goes heeft een nieuwe ambtsketen

GOES - In het jaar dat de gemeente Goes vijftig jaar bestaat heeft ze een nieuwe ambtsketen gekregen.

Burgemeester Margo Mulder en Richard Fabery de Jonge, die de keten heeft gemaakt, hebben hem donderdag onder grote belangstelling gepresenteerd. De oude keten stamde uit 1852 en was al tal van keren gerepareerd. “We hebben het vermoeden dat tijdens één van die reparaties de ketting is omgewisseld met het oude exemplaar van ‘s-Heer Hendrikskinderen”, zei Mulder, wijzend naar de ketting waaraan de penning met het wapen van Goes en Nederland hangt.

Dorpen

In het nieuwe exemplaar heeft Fabery de Jonge de zes dorpen van de gemeente verwerkt. Ook zijn er ganzen op te zien en hangt er een duidelijke, ‘door een specialist in reliëf geslagen’ penning onderop.

Vereerd

Voor Fabery de Jonge, die een juwelierszaak in de Lange Kerkstraat runt, was het de vijfde ambtsketen die hij heeft ontworpen. Eerder maakte hij ketens voor de burgemeesters van Noord-Beveland, Schouwen-Duiveland, Drimmelen en Reimerswaal. “Ik voelde me vereerd dat ik er nu één voor mijn eigen gemeente mocht maken. Er waren veel ideeën en er is veel schetswerk aan vooraf gegaan. Uiteindelijk zit er meer dan honderd uur werk in”, legde hij uit. Mulder draagt de ketting tijdens raadsvergadering en bij officiële gelegenheden.

Meer uit Beveland

Goese Verzetsheldenbuurt vernieuwt: 'Kan niet wachten tot ik terug ben'

GOES - Het liefst morgen trekt Anja in haar nieuwe woning, maar het duurt nog zo'n anderhalf jaar tot de derde en laatste fase van de herstructurering van de Verzetsheldenbuurt in Goes-Oost klaar is. Naar verwachting worden de laatste vijftig huur- en vijf koopwoningen eind volgend jaar opgeleverd. "Dan kan ik eindelijk terug naar mijn plek, mijn buurtje", vertelt Anja, die in afwachting daarvan in Goes-Zuid woont.

7 uur geleden
Zeeland na jaren weer vertegenwoordigd in VNG-bestuur

GOES - Drie Zeeuwen zijn eind juni benoemd in het bestuur van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). 'De afgelopen jaren was Zeeland niet vertegenwoordigd in het bestuur', laat de Vereniging van Zeeuwse Gemeenten weten in een persbericht.

11 uur geleden
Subsidie voor kennisverspreiding in landbouw

De subsidieregeling 'Kennisverspreiding en informatie' is opengesteld. 'De subsidieregeling richt zich op het verspreiden van kennis binnen de landbouwsector', laat de provincie Zeeland weten. 'Kennisaanbieders kunnen de subsidie aanvragen voor trainingen, workshops, coaching, voorlichtingsacties en demonstratieactiviteiten.'

14 uur geleden
Wolphaartsdijk viert de oogst

WOLPHAARTSDIJK - Een dag vol traditie, historie en folklore, dat bood het oogstfeest in Wolphaartsdijk zaterdag. Voor jong en ouder was er van alles te doen.

1 dag geleden
Oogstfeest in Oudelande op zaterdag 17 augustus

OUDELANDE - Eindelijk is het weer zover, op zaterdag 17 augustus organiseren wij weer met veel plezier het Oogstfeest te Oudelande. Het belooft ook dit jaar weer een bijzondere dag te worden, boordevol activiteiten voor jong en oud.

1 dag geleden
Nieuw project voor jongeren in Oosterschelderegio

GOES - In september start het RBL Oosterschelderegio/Doorstroompunt met een gratis maatschappelijk dienst tijd-traject (MDT). Het biedt jongeren de kans om gedurende tien weken hun talenten te ontwikkelen, mensen te ontmoeten buiten hun leefwereld en iets te doen voor een ander en/of de samenleving. Het is bedoeld voor jongeren tussen de 16 en 23 jaar, die geen startkwalificatie hebben en niet naar school gaan. Jongeren kunnen zich vanaf nu aanmelden.

1 dag geleden
35e Zeeuwse fietsvierdaagse trapt dinsdag 23 juli af

GOES - Hij gaat door: eind juli vindt de, inmiddels 35e, Zeeuwse Fietsvierdaagse plaats vanuit Goes.

1 dag geleden