Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gemeente Goes heeft een nieuwe ambtsketen

Gemeente Goes heeft een nieuwe ambtsketen

GOES - In het jaar dat de gemeente Goes vijftig jaar bestaat heeft ze een nieuwe ambtsketen gekregen.

Burgemeester Margo Mulder en Richard Fabery de Jonge, die de keten heeft gemaakt, hebben hem donderdag onder grote belangstelling gepresenteerd. De oude keten stamde uit 1852 en was al tal van keren gerepareerd. “We hebben het vermoeden dat tijdens één van die reparaties de ketting is omgewisseld met het oude exemplaar van ‘s-Heer Hendrikskinderen”, zei Mulder, wijzend naar de ketting waaraan de penning met het wapen van Goes en Nederland hangt.

Dorpen

In het nieuwe exemplaar heeft Fabery de Jonge de zes dorpen van de gemeente verwerkt. Ook zijn er ganzen op te zien en hangt er een duidelijke, ‘door een specialist in reliëf geslagen’ penning onderop.

Vereerd

Voor Fabery de Jonge, die een juwelierszaak in de Lange Kerkstraat runt, was het de vijfde ambtsketen die hij heeft ontworpen. Eerder maakte hij ketens voor de burgemeesters van Noord-Beveland, Schouwen-Duiveland, Drimmelen en Reimerswaal. “Ik voelde me vereerd dat ik er nu één voor mijn eigen gemeente mocht maken. Er waren veel ideeën en er is veel schetswerk aan vooraf gegaan. Uiteindelijk zit er meer dan honderd uur werk in”, legde hij uit. Mulder draagt de ketting tijdens raadsvergadering en bij officiële gelegenheden.

Meer uit Beveland

Open training goalball zaterdag in Goes

GOES - Goalball Zeeland, onderdeel van sportclub Gehandicapten Bevelanden, organiseert samen met Goalballvereniging Zwolle een open training goalball in Goes.

10 uur geleden
Subsidie van € 25.000,- voor 'De Nieuwe Boerenfamilie'

MIDDELBURG - Provincie Zeeland verleent een subsidie van € 25.000,- aan Food Hub bv voor de uitvoering van het plan ‘De Nieuwe Boerenfamilie’ van 2023 tot en met 2025. Bij dit initiatief werken boeren samen met deelnemende organisaties aan slimme oplossingen om hun bedrijf toekomstbestendig te maken.

11 uur geleden
Energiekosten stijgen aanzienlijk in 2024

De energierekening zal voor veel Nederlanders in 2024 een flinke sprong omhoog maken. Op Prinsjesdag heeft het demissionaire kabinet namelijk meerdere belangrijke veranderingen aangekondigd die van invloed zijn op je energierekening. Deze veranderingen leiden tot een gemiddelde stijging van zo’n 177 euro op jaarbasis voor een gezin van 3 personen.

13 uur geleden
Persoon overleden bij aanrijding op spoor bij Kloetinge

KLOETINGE - Bij een aanrijding met een trein op het spoor ter hoogte van Kloetinge is woensdagavond een persoon om het leven gekomen.

15 uur geleden
Krapte op Zeeuwse arbeidsmarkt houdt aan door vergrijzing

GOES - De omvang en samenstelling van de Zeeuwse bevolking verandert de komende jaren door vergrijzing. Er zijn steeds minder werkenden voor elke AOW-gerechtigde. Deze grijze druk is in Zeeland al jaren hoger dan het landelijk gemiddelde en zal de komende jaren nog verder stijgen. Hierdoor stagneert het aantal beschikbare arbeidskrachten, terwijl de arbeidsmarkt nu al zeer krap is. De krapte op de arbeidsmarkt zal de komende jaren dan ook waarschijnlijk aanhouden. Dit vraagt om creatieve oplossingen, zoals het aanboren van nieuw talent, het anders organiseren van het werk en het langer behouden van mensen op de arbeidsmarkt.

15 uur geleden
Lewedorp al druk in de weer voor Cultuur uit de Zak

LEWEDORP - Negen dorpen, één festival. Dat is Cultuur uit de Zak. Zaterdag 30 september vindt de tweede editie plaats. In Lewedorp is dorpshuis De Zandlôôper het kloppend hart van Cultuur in de Zak. “Door zo’n dag te organiseren, merk je hoe verbazend veel inwoners met kunst en cultuur bezig zijn”, vertelt Max Joosse van de plaatselijke organisatie.

1 dag geleden
Nieuw Goes voelt zich niet serieus genomen en stapt uit coalitie

GOES - Nieuw Goes is dinsdagavond per direct uit de coalitie van de gemeente Goes gestapt. Als reden noemt de fractie onvrede over haar rol in de coalitie en gebrek aan openheid en vertrouwen.

1 dag geleden