Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gemeente gaat wandelen en fietsen met ouderen

Gemeente gaat wandelen en fietsen met ouderen

POORTVLIET - Senioren van 55 jaar en ouder kunnen vanaf dinsdag 19 maart in Sint Philipsland deelnemen aan het gratis fietsproject 'Elke trap telt' en op woensdag 20 maart in Poortvliet aan het gratis wandelproject 'Elke stap telt'. Het wandelproject werd eerder al opgestart in Scherpenisse, Stavenisse en Sint Philipsland, maar het fietsproject wordt voor het eerst in Nederland geïntroduceerd.

Beide projecten zijn ontwikkeld om ouderen te ondersteunen en te motiveren om te bewegen. Het doel is om ervoor te zorgen dat ouderen een betere conditie krijgen. Beide projecten beginnen dan ook met een instaptest waarbij senioren worden getest op hun basisconditie. Op basis van de testresultaten worden de deelnemers ingedeeld in een groep op eigen niveau. "Het 'opbouwen' van de conditie/gezondheid staat centraal in het project", legt buurtsportcoach Bo van Keulen uit. "Daarnaast zijn de sociale contacten een wezenlijk onderdeel. Er wordt gewerkt naar een persoonlijk doel, dat bereikt kan worden met het persoonlijk opbouwprogramma van 10 à 12 weken."

Groepsessies

Om ervoor te zorgen dat iedereen zijn persoonlijke doel bereikt worden er ook speciale groepssessies georganiseerd in servicecentrum De Poorthove en dorpshuis De Wimpel. "Hier wordt informatie verstrekt over verschillende, aan gezondheid gerelateerde onderwerpen, zoals gezonde voeding, actieve leefstijl, omgaan met chronische aandoeningen, depressie en eenzaamheid." De wekelijkse bijeenkomsten dienen daarnaast om deelnemers te stimuleren hun persoonlijke opbouwplan te blijven volgen.

Elke week krijgen deelnemers het programma mee voor de komende week en maken de deelnemers gezamenlijk een wandeling of een fietstocht. Aan het eind van de tien tot twaalf weken wordt bekeken in hoeverre de kandidaat zijn of haar basisconditie heeft verbeterd door dezelfde 'test' te doen als op de eerste dag. Na afloop ontvangt men ook een certificaat van deelname. Het wandelproject is ook in andere dorpen met succes afgerond en in sommige gevallen gaan senioren nog steeds, traditiegetrouw, met elkaar een wandeling maken om in beweging te blijven.

Testdag

De eerste informatiebijeenkomst voor het fietsproject 'Elke trap telt' is op dinsdag 19 maart om 10.00 uur in de dorpshuis De Wimpel in Sint Philipsland. De volgende sessies starten hier wekelijks elke dinsdagmorgen om 10.00 uur. De eerste (test)dag voor het wandelen is op woensdag 20 maart om 10.00 uur in de gezelschapsruimte in De Poorthove. De volgende sessies starten hier wekelijks elke woensdagochtend om 10.00 uur. Deelnemen is gratis en deelnemers kunnen zich vooraf aanmelden bij buurtsportcoach Bo van Keulen van de gemeente Tholen via bo.vankeulen@tholen of tel. 06-51602093. "Een introducee meenemen mag altijd."

Meer uit Tholen

Aan de keukentafel bij Fancy Roeken: Van militair tot MFC de Biezen

BERGEN OP ZOOM/THOLEN - Ondernemers zijn vaak dag en nacht bezig met hun onderneming. Maar wat drijft hen? Wat is hun motivatie? En waar liggen zij 's nachts van wakker? In 'Aan de keukentafel met...' gaan we met hen in gesprek en gaan we op zoek naar het bijzondere verhaal dat zij te vertellen hebben. Deze week: Fancy Roeken van MFC de Biezen.

18 uur geleden
Mechanisatiebedrijf Stevinweg vol rook door mistgenerator inbraakalarm

THOLEN- Een mechanisatiebedrijf aan de Steenweg heeft zaterdagavond vol rook gestaan. Dit gebeurde nadat de mistgenerator van het inbraakalarm was afgegaan. De brandweer kwam ter plaatse en zorgde ervoor dat de deuren van het pand geopend werden zodat de rook kon optrekken. Uiteindelijk bleek er verder niks aan de hand te zijn.

20 uur geleden
Honderden ernstige ongevallen in Zeeland: 'Gedrag moet worden aangepast'

ZEELAND - Verkeersgedrag leidt nog tot te veel verkeersongevallen. Dat blijkt uit de halfjaarlijkse verkeersongevallencijfers van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid (ROVZ). 

1 dag geleden
Traumahelikopter en meerdere hulpdiensten ingezet bij ongeluk in Sint-Maartensdijk

SINT-MAARTENSDIJK - Een persoon is vrijdagavond ernstig gewond geraakt bij een eenzijdig ongeluk op de Vierde Dijk in Sint-Maartensdijk. De auto waarin het slachtoffer reed was door onbekende reden van de weg geraakt en in een sloot tot stilstand gekomen. Naast politie, ambulance en brandweer werd ook een traumahelikopter opgeroepen.

1 dag geleden
ANWB stelt hitteprotocol in werking: 'Asfalt wordt meer dan 50 graden'

Het kwik komt vandaag boven de 30 graden uit. Dit heeft impact op weggebruikers. Daarom zet de ANWB vanaf 10:00 uur het hitteprotocol in voor alle provincies met uitzondering van Noord-Holland. 

1 dag geleden
Impact van grote storing valt mee in de regio, Bravis heeft geen problemen

Een grote computerstoring zorgt vrijdag wereldwijd voor problemen. De storing is ontstaan door een fout in de software van cybersecuritybedrijf Crowdstrike. Onder andere enkele ziekenhuizen en luchthavens kampen met grote problemen. Bravis ziekenhuis in Roosendaal en Bergen op Zoom is niet getroffen door de storing. "In onze regio is een relatief klein aantal storingen bekend", laat de veiligheidsregio Midden-West-Brabant weten.

2 dagen geleden
Luchthavens en bedrijven plat door wereldwijde Windows-storing

BRABANT - Een fout in een automatische update van de antivirus-software van Crowdstrike veroorzaakt wereldwijd ernstige computerproblemen, waardoor Windows systemen vastlopen en niet opstarten. Bedrijven en organisaties, waaronder luchtvaartmaatschappijen en McDonald's, ondervinden grote hinder terwijl Crowdstrike aan een oplossing werkt.

2 dagen geleden