Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gemeente gaat regenboogpad voorlopig niet verwijderen: ‘Verdwijnt vanzelf na een buitje’

Gemeente gaat regenboogpad voorlopig niet verwijderen: ‘Verdwijnt vanzelf na een buitje’

THOLEN - De gemeente Tholen gaat het regenboogpad, dat sinds zondag te zien is voor het gemeentehuis, voorlopig niet verwijderen. Ze verwachten dat een regenbuitje binnenkort zal zorgen dat het pad vanzelf verdwijnt. 

Wie langs het gemeentehuis in Tholen rijdt, kan ‘m niet missen: het felgekleurde regenboogpad met daarbij de woorden ‘For Emma’. Deze woorden verwijzen naar Emma Smits. De Thoolse was afgelopen weken te volgen in het televisieprogramma Au Pairs. In het programma kwam Emma uit de kast; ze werd verliefd op een meisje. 

Regenboogpad 
Sinds afgelopen zondag is er dus een regenboogpad te zien voor het gemeentehuis in Tholen. Wie dit pad heeft gemaakt is niet bekend. Emma laat weten dat ze het heel bijzonder vindt dat iemand dit gedaan heeft. “Jammer dat ik niet weet wie het gedaan heeft, maar ik vind het heel tof!”

De gemeente laat weten het regenboogpad voorlopig niet te verwijderen. “We verwachten dat het pad na een regenbuitje snel verdwijnt”, aldus de gemeente. “Zo niet, dan moeten we kijken met wat voor materiaal het pad gemaakt is om te bepalen hoe verder.”

Veiligheid
Bij sommige Tholenaren heerst er onduidelijkheid of het zebrapad op deze manier nog wel rechtsgeldig is. De gemeente zegt daarover: “Het is en blijft een oversteekplaats voor voetgangers. We verwachten niet dat dit tot onveilige situaties leidt.”

Meer uit Tholen

Zo speelden de Thoolse clubs tijdens de laatste speelronde [SPEELRONDE 22]

THOLEN - Wat gebeurde er op zaterdag 18 mei allemaal in het amateurvoetbal? In dit overzicht zetten we de uitslagen en programma's van de Thoolse voetbalclubs op een rijtje. Dit is een samenvatting van speelronde 22.

7 uur geleden
KNMI waarschuwt met code geel voor onweer en wateroverlast in Zeeland

ZEELAND - Het KNMI heeft voor een groot deel van het land code geel afgegeven vanwege onweersbuien en veel regen in een korte tijd, wat kan leiden tot wateroverlast. De waarschuwing geldt in Zeeland vanaf 17.00 uur en eindigt pas middernacht. De buien kunnen gepaard gaan met windstoten en hagel.

12 uur geleden
Pinksteren: Een vrije dag voor Nederlanders, maar waarom eigenlijk?

ZEELAND - Pinksteren, de feestdagen die jaarlijks door Nederlanders worden gevierd, brengen een extra vrije dag op maandag met zich mee. Voor velen betekent dit een heerlijk lang weekend, maar wat vieren we eigenlijk? 

1 dag geleden
Let op: Inhaaldag voor afvalinzameling op Tweede Pinksterdag

THOLEN - Het afval en de grondstoffen van maandag 20 mei, Tweede Pinksterdag, worden pas op zaterdag 25 mei opgehaald. Bekijk de inhaaldata ook op de online afvalkalender van de Zeeuwse Reinigingsdienst (ZRD) en in de ZRD-app.

2 dagen geleden
'Meer Zeeuwen langdurig aan het werk na WW-uitkering'

ZEELAND - Na een WW-uitkering blijven mensen langer aan het werk, blijkt uit een analyse van UWV. 73 procent bleef langer dan een jaar achter elkaar aan het werk. Dat is een stijging ten opzichte van eerdere jaren. De krapte op de arbeidsmarkt is een van de oorzaken hiervan.

2 dagen geleden
Gezocht: Gezinnen die wasbare luiers willen testen in de gemeente Tholen

THOLEN - De gemeente Tholen zoekt weer gezinnen die vanaf juni gratis wasbare luiers willen testen. Het gebruik van wasbare luiers vermindert de hoeveelheid restafval bij jonge gezinnen. Dat draagt bij aan de gemeentelijke doelstelling om de hoeveelheid restafval per persoon per jaar te verminderen. Wasbare luiers zijn niet alleen beter voor het milieu, maar leveren ouders ook een besparing op.

3 dagen geleden
Politie zoekt eigenaren van drie, onder verdachte omstandigheden in beslag genomen, fietsen

THOLEN/ STEENBERGEN- De wijkagenten van Tholen en Steenbergen hebben vrijdagavond drie fietsen in beslag genomen. Dit gebeurde onder verdachte omstandigheden. De politie is via social media op zoek naar de rechtmatige eigenaren van de fietsen. 

3 dagen geleden