Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gemeente gaat in gesprek over illegaal ingebruikgenomen groen

Gemeente gaat in gesprek over illegaal ingebruikgenomen groen

VLISSINGEN – De gemeente gaat 742 situaties behandelen waarbij er sprake is van mogelijk ongeoorloofd in gebruik genomen openbaar groen. De gemeente gaat hierover per situatie met de ingebruiknemer in gesprek. 

Op basis van een inventarisatie door een extern onderzoeksbureau blijkt dat er sprake is van 742 gevallen. Dit vertaalt zich naar ongeveer 26.393 m2 grond dat door bewoners en bedrijven onttrokken is aan de openbaarheid. Een groot deel hiervan behoort toe aan de hoofdgroenstructuur dat juist de leefbaarheid van de gemeente mede bepaalt. 

Er zal nog in 2022 worden gestart met het behandelen van de situaties. Elke ingebruiknemer zal persoonlijk worden benaderd. Op basis van een zorgvuldig communicatietraject met de ingebruiknemers wordt de mogelijkheid geboden om, indien mogelijk, de grond door de ingebruiknemer aan te kopen. Als blijkt dat dit niet mogelijk of wenselijk is omdat de grond bij de hoofdgroenstructuur hoort, dan zal de grond weer terug in eigen beheer worden genomen door de gemeente. 

Voor de uitvoering van dit project wordt gerekend met een periode van 5 jaar. Er wordt gewerkt met een wijkgerichte aanpak. Dit houdt onder andere in dat bewoners uit eenzelfde wijk in dezelfde periode contact krijgen met de betreffende gemeente medewerker. Dit kan tevens betekenen dat de behandeling van een ingebruikname samenvalt met de uitvoering van bijvoorbeeld een civiel project om de overlast voor de inwoners zo beperkt mogelijk te houden.

Meer uit Vlissingen

Vermist Vlissings meisje is terecht

VLISSINGEN - Het Vlissingse meisje dat dinsdag vermist was, is weer terecht. Dat laat de politie dinsdagmiddag weten.

15 uur geleden
Meisje (14) vermist vanuit Vlissingen

VLISSINGEN - De politie heeft dinsdagmiddag een Burgernet-bericht verzonden over een 14-jarige blond meisje dat vermist is. Ze is voor het laatst gezien in de omgeving van de Aletta Jacobslaan in Vlissingen.

16 uur geleden
Lezing en toneel bij Museum Scheldewerf

VLISSINGEN - De vrijwilligers van Museum Scheldewerf zijn met goede moed aan het nieuwe jaar begonnen. Het museum is recentelijk voorzien van een traplift en heeft een aantal evenementen op de agenda staan.

16 uur geleden
'Vlissingen is altijd ruimte en vrijheid geweest'

VLISSINGEN - Helge Prinsen portretteert in de rubriek ‘Ik ben Vlissingen’ elke week een van haar stadsgenoten. Met haar korte portretten wil ze bekende en minder bekende Vlissingers in de schijnwerpers zetten en zo een mooi beeld van de stad schetsen waar zij is geboren en getogen.

19 uur geleden
Gemeente breidt gft-voorzieningen verder uit

VLISSINGEN – De gemeente Vlissingen begintt deze week met de volgende fase van de uitbreiding van gft-inzamelvoorzieningen voor hoogbouwwoningen en woningen zonder vrije achterom. De betreffende huishoudens in het Middengebied krijgen deze week een informatiebrief in de brievenbus. 

1 dag geleden
Politie deelt beelden inbreker

VLISSINGEN - De politie Zeeland heeft beelden gedeeld van een inbreker die wordt verdacht van meerdere woninginbraken in Vlissingen en Oost-Souburg. Van deze inbraken bestaan camerabeelden waarop de man te zien is.

1 dag geleden
Turnschool Zeeland komt in actie in Terneuzen

VLISSINGEN - In de tweede plaatsingswedstrijd in Terneuzen zijn er net teveel foutjes gemaakt door het team van de Turnschool Zeeland niveau 3 om de eerste plaats te kunnen evenaren van de 1e kwalificatiewedstrijd in Breda van november vorig jaar.

1 dag geleden