Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gemeente Den Haag akkoord met verkoop Eneco

Gemeente Den Haag akkoord met verkoop Eneco

DEN HAAG (ANP) - Een meerderheid in de gemeenteraad van Den Haag heeft ingestemd met de verkoop van Eneco aan een consortium van Japanse bedrijven. De gemeente is een van de grotere aandeelhouders van het energiebedrijf. Als de deal doorgaat, levert dat de stad ongeveer 675 miljoen euro op.

Afgelopen najaar kwam een consortium van conglomeraat Mitsubishi Corporation en energiebedrijf Chubu als winnaar uit de bus in de strijd om Eneco. Zij betalen 4,1 miljard euro voor de overname. Eneco is momenteel nog in handen van tientallen gemeenten. Het bod gaat door als ten minste driekwart van de aandeelhouders akkoord is met de verkoop.

Den Haag wil de opbrengst onder andere gebruiken voor betaalbare woningen. Daarvoor wordt 50 miljoen euro gereserveerd. Verder gaat een groot deel van het geld naar duurzaamheidsinitiatieven. Ook steekt de gemeente 10 miljoen euro in ICT en verbeterde dienstverlening.

Een andere gegadigde voor Eneco was olie- en gasbedrijf Shell, dat samen met pensioenuitvoerder PGGM optrok. Daarnaast deed Rabobank samen met investeerder KKR een gooi naar Eneco.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

Zeer zware verliezen beurzen Europa door viruszorgen

AMSTERDAM (ANP) - De Europese aandelenbeurzen zijn maandag met zeer zware verliezen gesloten door zorgen over de verdere verspreiding van het nieuwe coronavirus buiten China. Met name in Italië, waar inmiddels zes mensen zijn overleden aan het virus, ging de beurs hard onderuit. De Europese luchtvaartmaatschappijen gingen in de uitverkoop door de vrees dat mensen steeds minder gaan reizen door de virusuitbraak.

2 uur geleden
FNV begint rechtszaak tegen DuPont om blootstelling aan gifstof

UTRECHT (ANP) - Vakbond FNV begint een rechtszaak tegen chemieconcern DuPont. Dat doet FNV namens vijftien oud-werknemers die tijdens hun werk jarenlang zijn blootgesteld aan het giftige oplosmiddel dimethylacetamide (DMAc). Die stof kan onvruchtbaarheid veroorzaken en ervoor zorgen dat een kind dood wordt geboren.

2 uur geleden
Nog geen lege schappen bij winkelketens door coronavirus

AMSTERDAM (ANP) - Winkelketens Blokker, Action en HEMA hebben nog geen lege schappen door de uitbraak van het nieuwe coronavirus. Blokker verwacht vlak voor de zomer wel problemen voor sommige producten. HEMA en Action deden nog geen uitspraken over de situatie in de komende maanden.

2 uur geleden
Door virus geraakt Noord-Italië belangrijk voor handel Nederland

DEN HAAG (ANP) - Het door het nieuwe coronavirus getroffen noorden van Italië is economisch gezien belangrijk voor Nederland. De regio is goed voor circa driekwart van de handel met Italië. Dat meldt het Nederlandse consulaat in Milaan op basis van cijfers van het Italiaanse statistiekbureau Istat.

3 uur geleden
Bierfamilie en smoothiepartij stappen in bij Tony's Chocolonely

AMSTERDAM (ANP) - De Belgische bierfamilie De Spoelberch en de oprichters van smoothiemerk Innocent worden voor een derde eigenaar van chocoladebedrijf Tony's Chocolonely. Tony's-topman Henk Jan Beltman bevestigt dat na berichtgeving door de Belgische zakenkrant De Tijd.

4 uur geleden
Wall Street keldert door zorgen opmars coronavirus

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag fors lager geopend, in navolging van de zware koersverliezen in Europa en Azië. De verdere verspreiding van het nieuwe coronavirus in Italië en landen als Iran en Zuid-Korea voedde de zorgen van beleggers op Wall Street dat de economische impact van de epidemie groter zal zijn dan eerder gedacht.

4 uur geleden
Coronavirus raakt containerscheepvaart

NEW YORK (ANP) - De containerscheepvaart staat onder druk als gevolg van het nieuwe coronavirus. Volgens kredietbeoordelaar Moody's komen er de laatste tijd beduidend minder schepen binnen in grote Chinese havens zoals Shanghai.

5 uur geleden