Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gemeente breidt gft-voorzieningen verder uit

Gemeente breidt gft-voorzieningen verder uit

VLISSINGEN – De gemeente Vlissingen begintt deze week met de volgende fase van de uitbreiding van gft-inzamelvoorzieningen voor hoogbouwwoningen en woningen zonder vrije achterom. De betreffende huishoudens in het Middengebied krijgen deze week een informatiebrief in de brievenbus. 

Huishoudens die nog geen afvalsleutel hebben, ontvangen deze tegelijk met de informatiebrief. De afvalsleutel geeft toegang tot een gft-cocon. Dit is een bovengrondse verzamelcontainer voor gft-afval. Met hun afvalsleutel kunnen huishoudens de gft-cocon onbeperkt gebruiken voor hun groente-, fruit- en tuinafval. Het uitbreiden van gft-inzamelvoorzieningen is één van de maatregelen die noodzakelijk is om de gemiddelde hoeveelheid restafval per inwoner per jaar te verlagen, naar uiteindelijk 100 kg. Wethouder Bertijn, verantwoordelijk voor het gemeentelijk grondstoffenbeleid: “Het restafval van de gemeente Vlissingen bestaat nog voor een té groot deel uit herbruikbaar gft-afval. Dit is heel jammer, want van gescheiden gft-afval kan compost en biogas worden gemaakt. Ook drukt dit extra op de afvalstoffenheffing. Het is daarom belangrijk dat alle inwoners van de gemeente Vlissingen hun gft-afval kunnen scheiden. Dit is opnieuw een belangrijke stap naar minder restafval.”

Gefaseerde uitvoering
Stapsgewijs breiden wij de gft-voorzieningen uit in de gemeente Vlissingen. De uitbreiding van gft-voorzieningen voor hoogbouw en woningen zonder vrije achterom wordt gefaseerd uitgevoerd in 2022 en 2023. Achtereenvolgens worden de vernieuwingen in de volgende wijken doorgevoerd: Oost-Souburg en Ritthem, Paauwenburg en Lammerenburg, Middengebied en Binnenstad. Deze week start een volgende fase.

Gratis afvalemmer
Inwoners die gebruik gaan maken van een gft-cocon, krijgen eenmalig een gratis gft-afvalemmer en drie rollen composteerbare afvalzakjes. Hiervoor gaan de gemeente op 15, 16 en 17 februari de betreffende adressen langs. De inwoners worden dan tegelijk geïnformeerd over het belang van gft-afvalscheiden en ze kunnen vragen stellen over het hoe en waarom. Met de uitbreiding van gft-voorzieningen, wordt uitvoering gegeven aan het Grondstoffenbeleid 2020-2024. Dat werd in mei 2020 jaar door de gemeenteraad vastgesteld. Sinds 2020 zijn gemeenten wettelijk verplicht om beleid te hebben dat gericht is op het behalen van de VANG-doelstelling: maximaal 100 kg restafval per inwoner per jaar.

Meer uit Vlissingen

CBS De Wissel krijgt een groen schoolplein

VLISSINGEN - Christelijke basisschool De Wissel in Papegaaienburg is één van de acht Zeeuwse basisscholen die een groen schoolplein krijgen. “Het is de derde keer dat we een plan hebben ingediend en nu zijn we in de prijzen gevallen,” vertelt Hans Willemstein, directeur van De Wissel.

13 uur geleden
Politie onderzoekt beroving Hercules Segherslaan

VLISSINGEN - De politie onderzoekt een beroving die donderdag aan het einde van de middag zou hebben plaatsgevonden in Vlissingen. Hiervoor is men op zoek naar getuigen.Volgens de politie zou rond 17.15 uur iemand door twee mannen beroofd zijn aan de Hercules Segherslaan. Dat gebeurde in of bij één van de flats aan de straat. Na de melding kwamen verschillende politie-eenheden ter plekke. Zij stelden een nader onderzoek in. Voor zover bekend is er nog niemand aangehouden.Nadere details over de beroving zijn nog niet bekend. De politie laat wel weten op zoek te zijn naar twee specifieke getuigen: een man en een vrouw. Hoe zij eruit zagen, is niet bekendgemaakt. Ook van de twee daders is geen signalement beschikbaar. Tips over de zaak zijn bij de politie welkom via het telefoonnummer 0900-8844.

14 uur geleden
Auto op z'n kant na aanrijding

VLISSINGEN - Een personenauto is donderdagmiddag op zijn kant terecht gekomen bij een aanrijding op de Oude Veerhavenweg in Vlissingen. Niemand raakte gewond.Tussen twee personenauto’s ontstond omstreeks 14.25 uur een botsing op de kruising met de Prins Hendrikweg. Zoals gezegd belandde één van de voertuigen hierdoor op zijn kant. Er werd een ambulanceteam opgeroepen maar geen van de betrokkenen hoefde naar het ziekenhuis gebracht te worden.De beide auto’s raakten beschadigd. Bergingsbedrijf Kuzee heeft de voertuigen getakeld. Vanwege het ongeluk was het verkeer een tijdje gestremd. De politie zette de ongevalocatie tijdelijk af.

1 dag geleden
Werkzaamheden aan Muur van Altena hervat

VLISSINGEN - In 2022 is een aannemer in opdracht van waterschap Scheldestromen gestart met de uitvoering van de restauratiewerkzaamheden aan de Muur van Altena te Vlissingen. In het afgelopen half jaar hebben de werkzaamheden stil gelegen vanwege het stormseizoen dat loopt van 1 oktober tot 1 april 2023. De werkzaamheden worden nu hervat en worden volgens planning voor de start van het stormseizoen afgerond.  

1 dag geleden
Nieuwbouw De Parelburcht krijgt groen schoolplein

OOST-SOUBURG - Twee scholen in Vlissingen hebben geld gekregen om het komende jaar het schoolplein te vergroenen. De Parelburcht in Oost-Souburg verhuist later dit schooljaar van de tijdelijke locatie aan de Dongestraat naar de nieuwbouw aan de Van Visvlietstraat en krijgt daar een groen schoolplein.

1 dag geleden
Gewonde bij bijtincident met hond Oost-Souburg

OOST-SOUBURG - In Oost-Souburg is woensdagavond iemand gewond geraakt bij een bijtincident met een hond. Dat heeft de politie bevestigd.Het slachtoffer werd rond 21.15 uur gebeten in of bij een woning aan de Berkenstraat. Nadat al snel twee ambulanceteams waren opgeroepen, werd binnen enkele minuten ook een traumahelikopter opgeroepen. De komst hiervan werd echter ook al snel weer afgeblazen toen bleek dat hulp van het traumateam niet nodig was.Na de melding kwamen verschillende politie-eenheden ter plekke. Ook een hondengeleider kwam naar Oost-Souburg. De gewonde is door ambulancemedewerkers weggebracht. Over de ernst van het letsel van het slachtoffer is nog niets bekend. De politie heeft wel bevestigd dat sprake was van een bijtincident. Verdere details zijn nog niet bekend.

1 dag geleden
Overkapping Walstraat verdwijnt

VLISSINGEN - Nadat de overkappingen van de Sint Jacobsstraat en de Lange Zelke het veld hebben moeten ruimen worden nu de laatste luifels in de Walstraat verwijderd.

2 dagen geleden