Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gemeente Borsele wil een veel plattere organisatie

Gemeente Borsele wil een veel plattere organisatie

HEINKENSZAND - De gemeente Borsele werkt aan een nieuwe organisatie.

Het huidige, verouderde directiemodel verdwijnt en maakt plaats voor een platte organisatie. Daarin is alles opgedeeld in vier domeinen met elk één manager. Daarboven staat één gemeentesecretaris, die voor de zomer moet worden aangesteld. H

Het vijftal vormt samen het managementteam. “We willen graag een platte organisatie. Wij denken dat mensen heel goed zelf hun werk kunnen doen”, zegt burgemeester Gerben Dijksterhuis. “Straks is alles veel directer. Je hebt nog maar één managementlaag. Daaronder zitten de werknemers.” ‘

Grimmig

Een grimmige sfeer op het gemeentehuis, waarover deze week werd bericht door Omroep Zeeland, is er volgens hem niet. Dijksterhuis denkt wel dat het goed is dat de organisatie wordt omgegooid. “Je moet eens in de zoveel tijd een spiegel voorhouden. Als het aan mij ligt doen we het over vijf jaar weer.”

Percentage

Door de veranderingen moeten sommige mensen solliciteren op hun baan of van kantoor wisselen. “Maar het gaat om een klein percentage mensen en als ze hun baan niet krijgen, zorgen we goed voor ze. Dan kijken we waar ze wel terecht kunnen.” Gedwongen ontslagen vallen er niet.

Meer uit Beveland

Win kaarten voor 'De Jantjes' in Goes met Vrienden van de Bode

GOES - Muziektheater Zeeland voert zaterdag 9 maart 'De Jantjes' op in theater de Mythe in Goes en jij kunt hiervoor kaarten winnen! Weekblad de Bode mag namelijk 15x2 kaartjes, ter waarde van 27,50 euro per stuk, verloten voor deze heerlijke musicalklassieker aan Vrienden van de Bode. Ben je nog geen Vriend? Geen paniek, want dat word je eenvoudig en snel op www.vriendenvandebode.nl.

5 uur geleden
Borsele bezorgd over plan voor bulkopslag Sloegebied

HEINKENSZAND - Evolution Terminals en Vesta Terminals willen in het Sloegebied een bulkopslagvoorziening realiseren voor onder meer ammoniak. In het traject van de vergunningverlening voor de bouw dient de gemeente Borsele een zienswijze in. "De risico's van de extra ammoniaktransporten die deze ontwikkeling met zich meebrengt, zijn naar onze mening niet goed in beeld gebracht", vertelt de Borselse wethouder Kees Weststrate over de zienswijze. Ook vraagt de gemeente te onderzoeken of de ammoniak via buisleidingen kan worden getransporteerd.

6 uur geleden
Tannie Siereveld onderscheiden voor 45 jaar vrijwilligerswerk in Colijnsplaat

COLIJNSPLAAT - Tannie Siereveld-Coppoolse is dinsdag verrast met de gemeentepenning van de gemeente Noord-Beveland, omdat ze al ruim 45 jaar vrijwilligerswerk doet bij zorgcentrum Cleijenborch in Colijnsplaat.

1 dag geleden
Middelburger aangehouden voor botsing op A58 waarbij auto in brand vloog

's-HEER ARENDSKERKE - Een 38-jarige Middelburger is maandagavond opgepakt voor de botsing op de snelweg A58 waarbij ter hoogte van 's-Heer Arendskerke een auto in brand vloog. 'De Middelburger wordt verdacht van het rijden onder invloed van alcohol en drugs, het weigeren van de bloedproef, het rijden met een geschorst rijbewijs en gevaarlijk rijgedrag', meldt de politie dinsdag. De snelweg was enige tijd dicht door dit ongeluk.

1 dag geleden
Projectprocedure nieuwe kerncentrales begint, geïnteresseerden kunnen vanaf vrijdag mening geven

BORSSELE - Vrijdag begint het voornemen voor de bouw van twee kerncentrales en het voorstel voor participatie. Dit is de eerste stap van de projectprocedure om tot een definitieve locatiekeuze te komen. Borssele is de voorkeurslocatie voor de bouw. Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat nodigt geïnteresseerden tussen 23 februari en 4 april uit om mee te denken over het onderzoek voor de bouw van de twee nieuwe kerncentrales. 

1 dag geleden
Echtpaar Platschorre uit Ellewoutsdijk 65 jaar getrouwd

ELLEWOUTSDIJK - Meneer en mevrouw Platschorre uit Ellewoutsdijk zijn dinsdag 65 jaar getrouwd.

1 dag geleden
Snelweg A58 deels dicht door autobrand bij 's-Heer Arendskerke

's- HEER ARENDSKERKE - De snelweg A58 was maandagavond ter hoogte van 's-Heer Arendskerke even dicht richting Bergen op Zoom vanwege een autobrand. Inmiddels is er één rijstrook weer open.

2 dagen geleden