Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gemeente Borsele wil 50e verjaardag groots aanpakken

Gemeente Borsele wil 50e verjaardag groots aanpakken

HEINKENSZAND - Alle inwoners van Borsele zijn volgend jaar welkom op het feestje van de gemeente. Ze viert in 2020 haar 50-jarig bestaan.

Borsele is ontstaan op 1 januari 1970 toen de gemeenten Baarland, Borssele, Driewegen, Ellewoutsdijk, 's-Gravenpolder, 's-Heer Abtskerke, 's-Heerenhoek, Heinkenszand, Hoedekenskerke, Nisse, Oudelande, Ovezande, en een deel van de gemeente 's-Heer Arendskerke in de vorm van Lewedorp en Nieuwdorp werden samengevoegd.

Budget

Inwoners van al die kernen moeten het gouden verjaardagsfeest volgend jaar meevieren. Er komt een groot aanbod van culturele en sportieve evenementen en activiteiten. De gemeente wil er zo’n 80.000 euro voor uittrekken.

Wandeltochten

In 2020 moet er het hele jaar wat te doen zijn. Een van de plannen is om attracties zoals Berkenhof’s Tropical Zoo, speeltuin De Vluchtheuvel, het Trekkermuseum en zwembad Stelleplas open te stellen. Ook komen er fiets- en wandeltochten in de zomer, een Borsels korenfestival en worden er muziekmiddagen in de verpleeg- en verzorgingshuizen in de gemeente georganiseerd.

Open dag

Een van de grote activiteiten van de gemeente is een open dag in juli en in mei komt er een feest voor 50-jarigen in De Stenge in Heinkenszand. Bovendien wil de gemeente in vijf kernen social sofa’s realiseren.

De gemeenteraad neemt donderdag een besluit over het plan van aanpak en het krediet voor de festiviteiten.

Meer uit Beveland

Boetes uitgedeeld bij verkeersveiligheidsactie 'Ogen op de weg'

GOES - De politie en het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland (ROVZ) houden in deze periode regelmatig de MONO-handhavingsactie 'Ogen op de weg' in Zeeland en West-Brabant. MONO staat voor één of alleen; alleen de focus op rijden en geen afleiding tijdens het rijden. De actie is opgezet om bewustzijn te creëren als het gaat om de gevaren van afleiding in het verkeer. Tijdens de handhavingsactie vorige week ging een geblindeerde touringcar, met daarin meerdere spotters van politie, de weg op om weggebruikers te controleren op afleiding door hun telefoon tijdens het rijden. Naast de politiemedewerkers zat er ook een aantal middelbare scholieren in de bus om mee te kijken hoe groot het probleem van afleiding op de weg is. Ook een wethouder van de gemeente Kapelle reed mee en een 'MONO-Held' uit het bedrijfsleven. Zeeuwse MONO-Helden is een ROVZ-campagne gericht op het Zeeuws bedrijfsleven, waarbij ambassadeurs van organisaties en bedrijven zich hard maken voor verkeersveiligheid binnen hun organisatie.

2 uur geleden
Burgemeester Dijksterhuis neemt Jaarboek Beveland 2023 in ontvangst

HEINKENSZAND - Burgemeester Gerben Dijksterhuis van de gemeente Borsele heeft uit handen van Robert Odekerken van Uitgeverij De Bode het Jaarboek Beveland 2023 in ontvangst genomen. 

1 dag geleden
Man gewond aan hoofd na ongeval Oosterschelde

COLIJNSPLAAT - Bij een ongeval op de Oosterschelde bij Colijnsplaat is zaterdagmiddag een man gewond geraakt aan het hoofd. De KNRM en de Kustwacht werden ingezet.

2 dagen geleden
Kapelse bigband 'The Evergreens' gaat terug in de tijd in Wilhelminadorp

WILHELMINADORP - Op zaterdag 9 maart geeft bigband The Evergreens uit Kapelle een echte dansavond voor de liefhebbers van het stijldansen.

2 dagen geleden
Kunstenaar Dani Ploeger: 'Mijn werk gaat over de wereld waarin we leven'

VLISSINGEN - Bij de Souburgse fanfare leerde hij dat er meer mogelijk is dan 'doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg'. Die les heeft Dani Ploeger ter harte genomen. Als kunstenaar zoekt hij de verbinding tussen de plek waar hij opgroeide en de kunstwereld. "Die mensen vinden me een rare, maar ik ben óók nog steeds iemand van het dorp."

3 dagen geleden
Auto belandt in sloot in buitengebied Borssele: Inzittenden naar het ziekenhuis

BORSSELE - In het buitengebied van Borssele is vrijdagavond een personenauto op zijn kop in een vrijwel droge sloot beland. Zeker twee personen raakten gewond.

3 dagen geleden
Hele gebied Omnium en Hollandsche Hoeve in Goes voortaan rookvrij

GOES - Binnen mocht al niet meer gerookt worden, maar voortaan is het hele terrein van het Omnium en de Hollandsche Hoeve in Goes een rookvrije zone. 'Hier komen veel kinderen en we willen het goede voorbeeld geven', aldus de partijen in het gebied die hiervoor samenwerken.

3 dagen geleden