Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gemeente Borsele sluit zich aan bij Meld Misdaad Anoniem

Gemeente Borsele sluit zich aan bij Meld Misdaad Anoniem

HEINKENSZAND - Gemeente Borsele is aangesloten bij Meld Misdaad Anoniem. Dinsdag hebben burgemeester Gerben Dijksterhuis en Marc Janssen van het meldpunt hiervoor een overeenkomst getekend. Eerst ontving alleen de politie de anonieme meldingen, nu krijgt ook de gemeente deze melding doorgespeeld.

Via Meld Misdaad Anoniem kunnen mensen anoniem informatie doorgeven over criminaliteit en misdaad. Dit kan onder andere gaan over mishandeling, overvallen, brandstichting of drugs. Het kan voorkomen dat iemand met deze informatie niet naar de politie durft, bijvoorbeeld omdat diegene de dader persoonlijk kent. Voor zulke situaties bestaat Meld Misdaad Anoniem, mensen kunnen telefonisch of online een melding doen. Anonimiteit staat hierbij op de eerste plaats. 

Door de overeenkomst krijgt de gemeente Borsele nu ook informatie doorgespeeld van Meld Misdaad Anoniem. Op deze manier kan de integrale aanpak van criminaliteit in de gemeente Borsele verbeterd worden. Burgemeester Gerben Dijksterhuis benadrukt het belang van Meld Misdaad Anoniem: “Het is belangrijk dat mensen anoniem hun verhaal kunnen doen. Ook wij als gemeente kunnen niet zien wie de melding doet, anonimiteit staat voorop. De politie kreeg deze meldingen al binnen, maar nu krijgt de gemeente ze ook. Waardoor we uit eerste hand weten wat er speelt en daar indien nodig op kunnen handhaven. Daardoor verwacht ik hier veel van.”

Meer uit Beveland

Op zoek naar vrijwilligers voor de erfgoedsector? Lift dan mee met erfgoedvrijwilliger.nl!

MIDDELBURG - Ben je op zoek naar nieuwe vrijwilligers? Plaats dan snel een korte klus op erfgoedvrijwilliger.nl en lift mee op een landelijke wervingscampagne. In september en oktober wordt er vanuit het platform Erfgoedvrijwilliger een online campagne uitgezet om meer mensen te enthousiasmeren voor vrijwilligerswerk in de erfgoedsector.

10 uur geleden
A58 in beide richtingen dicht vanwege persoon op viaduct

KAPELLE - De A58 is vanochtend in beide richtingen afgesloten geweest ter hoogte van Kapelle. De hulpdiensten waren ter plekke bij een suïcidaal persoon.

10 uur geleden
Goes geniet op en top van kermis

GOES - De kermis in Goes is in volle gang.

12 uur geleden
‘Festival haalt kwalitatief beste films naar Zeeland’

VLISSINGEN - Nog een paar weken en dan vormt bioscoop CineCity in Vlissingen opnieuw het decor voor het internationale filmfestival Film by the Sea. Dit jaar beleeft het gerenommeerde filmevenement zijn 24e editie en is met meer dan honderd films weer terug op het niveau van voor de twee coronajaren.Toch is het festivaldirecteur Jan Doense niet te doen om de hoeveelheid films, maar de kwaliteit ervan. “Het is natuurlijk geweldig dat we weer een onbeperkt festival kunnen organiseren, want er is eindelijk weer ruimte voor feesten en livemuziek. Dat hebben we wel gemist de afgelopen twee edities. We hebben de mazzel gehad dat we tussen de lockdowns in toch relatief normale festivals hadden. Er waren weliswaar minder films, maar evenveel vertoningen als de jaren daarvoor. We hadden ook online programma’s, maar het merendeel van de films werd toch in de bioscoop bekeken. De kwaliteit van de films stond en staat ook dit jaar weer bovenaan.”Doense vertelt dat ze voor de komende editie toch ook weer gekozen hebben voor een online programma. “Hybride festivals zijn na corona niet meer weg te denken. We willen mensen in bijvoorbeeld Groningen ook de mogelijkheid bieden het festival mee te maken.”Drive-in

1 dag geleden
Campinggast aangehouden na inbraak in boten

WOLPHAARTSDIJK - Agenten namen maandagochtend de auto van een mogelijke inbreker in beslag om te onderzoeken of goederen die in het voertuig lagen van diefstal afkomstig zijn. Ook de vermoedelijke inbreker zelf werd aangehouden.

1 dag geleden
Mannen aangehouden in haven Nieuwdorp

NIEUWDORP - Door de beveiliging van het haventerrein in Nieuwdorp werd vorige week donderdag (11 augustus 2022), rond 03.30 uur, melding gemaakt van het feit dat er (mogelijk onbevoegde) verdachte personen liepen op het terrein.

1 dag geleden
Prominente clubs maken hun opwachting bij Borsele Sloepoort Cup

NIEUWDORP - Het zal weer druk zijn in de Margrietstraat in Nieuwdorp. Maar liefst 16 prominente Zeeuwse voetbal clubs zullen in de 3e een 4e week van augustus tweemaal acte de préséance geven op het 36e BSC toernooi. De ingrediënten voor een aantrekkelijk BSC toernooi zijn volop aanwezig.

1 dag geleden