Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gemeente Borsele sluit zich aan bij Meld Misdaad Anoniem

Gemeente Borsele sluit zich aan bij Meld Misdaad Anoniem

HEINKENSZAND - Gemeente Borsele is aangesloten bij Meld Misdaad Anoniem. Dinsdag hebben burgemeester Gerben Dijksterhuis en Marc Janssen van het meldpunt hiervoor een overeenkomst getekend. Eerst ontving alleen de politie de anonieme meldingen, nu krijgt ook de gemeente deze melding doorgespeeld.

Via Meld Misdaad Anoniem kunnen mensen anoniem informatie doorgeven over criminaliteit en misdaad. Dit kan onder andere gaan over mishandeling, overvallen, brandstichting of drugs. Het kan voorkomen dat iemand met deze informatie niet naar de politie durft, bijvoorbeeld omdat diegene de dader persoonlijk kent. Voor zulke situaties bestaat Meld Misdaad Anoniem, mensen kunnen telefonisch of online een melding doen. Anonimiteit staat hierbij op de eerste plaats. 

Door de overeenkomst krijgt de gemeente Borsele nu ook informatie doorgespeeld van Meld Misdaad Anoniem. Op deze manier kan de integrale aanpak van criminaliteit in de gemeente Borsele verbeterd worden. Burgemeester Gerben Dijksterhuis benadrukt het belang van Meld Misdaad Anoniem: “Het is belangrijk dat mensen anoniem hun verhaal kunnen doen. Ook wij als gemeente kunnen niet zien wie de melding doet, anonimiteit staat voorop. De politie kreeg deze meldingen al binnen, maar nu krijgt de gemeente ze ook. Waardoor we uit eerste hand weten wat er speelt en daar indien nodig op kunnen handhaven. Daardoor verwacht ik hier veel van.”

Meer uit Beveland

Tom Verbeek 25 jaar tussen de schappen

KWADENDAMME - Vijfentwintig jaar geleden is Tom Verbeek (41) als derde generatie begonnen in de winkel van zijn vader, Kees Verbeek. En alweer de helft van die tijd is hij eigenaar/ondernemer. Aanleiding genoeg voor een feestje.

1 uur geleden
Veel rookontwikkeling bij woningbrand in Eindewege

EINDEWEGE - Bij een woningbrand aan de Spoorstraat in Eindewege is maandagavond veel rook vrijgekomen. Niemand raakte gewond.

4 uur geleden
Chantal Giesbertz: 'Trouwen is meer dan simpel “ja" zeggen'

KLOETINGE - Chantal Giesbertz (49) werkt 32 uur in loondienst en sluit alleen al dit jaar dertig huwelijken, waarvan de helft vanuit haar eigen onderneming Meer dan Trouwen. “Deze naam heb ik gekozen omdat ik van mening ben dat trouwen echt meer is dan alleen maar simpel 'ja' zeggen. Er valt heel veel omheen te kiezen en te regelen."

1 dag geleden
Dode gevonden in arbeidsmigrantenhotel Wolphaartsdijk, bewoonster aangehouden

WOLPHAARTSDIJK -  In een arbeidsmigrantenhotel aan de Lepelstraat in Wolphaartsdijk is zondag rond 19.00 uur een dode bewoner gevonden. 'Zijn doodsoorzaak wordt onderzocht', aldus de politie. 'Een bewoonster is aangehouden.' De politie onderzoekt of zij betrokken is bij het incident.

1 dag geleden
Den Inkelcross is 9 december Zeeuws Kampioenschap

KRUININGEN - De Den Inkelcross in Kruiningen is aangewezen als het Zeeuws Kampioenschap Cross 2024. De bekende veldloop in het Den Inkelbos bij Kruiningen wordt gehouden op zaterdag 9 december. De organisatie is in handen van atletiekvereniging AV'56 in Goes. 

1 dag geleden
Sinterklaas arriveert met een brandweerwagen in Colijnsplaat na het missen van de boot

COLIJNSPLAAT- Groot feest was het zaterdagmiddag in Colijnsplaat. Want ook daar bracht de Sint samen met zijn pieten een bezoekje. In eerste instantie was het nog spannend of Sinterklaas wel zou komen want aan boord van de stoom(vissers)boot Pieternella waren alleen pieten! Sinterklaas arriveerde gelukkig later met een brandweerwagen. Hij had zich verslapen en de boot gemist. 

2 dagen geleden
Sinterklaasintocht is weer een waar feestje in Goes

GOES - Wat een feest in Goes! Sinterklaas en zijn pieterbazen zijn zaterdagmiddag aangekomen in de stadshaven.

2 dagen geleden