Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gemeente Borsele neemt maatregelen tegen wateroverlast

Gemeente Borsele neemt maatregelen tegen wateroverlast

HEINKENSZAND - De gemeente Borsele gaat maatregelen nemen tegen de wateroverlast in Borssele en ‘s-Gravenpolder.

Ze doet dat naar aanleiding van de extreem hevige buien van vorig jaar mei. Toen viel er zestig millimeter in veertig minuten. Straten stonden blank en op sommige plaatsen stroomde het water naar binnen.

Door de klimaatverandering kan dit vaker gebeuren, zo denkt de gemeente.

Greppels

Om dat te voorkomen legt de gemeente in de Prunusstraat in ‘s-Gravenpolder greppels en buizen aan en verlaagt ze de bestrating. Voor de ‘s-Gravenstraat komt er een afvoerroute voor water via de Schoolstraat en Kerkhoekstraat naar de sloot aan Nazareth en Haagdijk. Het openbaar groen en de straten worden verlaagd zodat het water bij extreme neerslag kan weglopen.

In de Prunusstraat zijn de werkzaamheden deze week begonnen, de maatregelen in de ‘s-Gravenstraat volgen later dit jaar.

Sloebos

In Borssele begint de gemeente in de derde week van juni. Daar wordt in de Kalootstraat de drempel bij de Borszeestraat verwijderd en de straat verlaagd. Het water kan daar dan afvloeien naar het Sloebos.

De gemeente pakt meteen de inrichting van de straat aan. Het wordt veiliger in het gebied rond de school. De Kalootstraat is tijdelijk afgesloten in verband met de herinrichting.

Meer uit Beveland

Rubriek Goes Gezien: Een bruggenhoofd in de Oostvest

We hebben in de vesten drie eilandjes, een rijk bezit. Bij de Westerkerk, in het noordelijk deel van de Westvest en deze op de foto: in de Oostvest. Dit is van de drie het grootst, het minst onderhouden en - vanwege dat laatste - het allermooist. Maar daar hebben we het nog wel over...

1 uur geleden
Een persoon naar het ziekenhuis na ongeluk op de Drieweg (N665)

NISSE - Bij een ongeluk op de Drieweg (N665) in de buurt van Nisse is zaterdagmiddag een persoon gewond geraakt. Dit gebeurde bij een botsing tussen een motorrijder en een automobilist. Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

3 uur geleden
Oranjevereniging Kamperland Koningsdag

KAMPERLAND - Het belooft een spectaculaire dag te worden met veel entertainment, spellen, eten en drinken en met als afsluiter van de dag de traditionele, vertrouwde Konings Bingo voor jong en oud. Het evenemententerrein ligt aan de Nieuwstraat (bij het Casembroothuis).

19 uur geleden
Toezicht en controle legaal wapenbezit staat onder druk door hoge werkdruk politie

BEVELAND- De werkdruk op de afdelingen Korpscheftaken, die verantwoordelijk zijn voor het toezicht op legaal wapenbezit, is hoog. Mede daardoor staat de controle van verlofhouders onder druk. Wie een wapenvergunning aanvraagt, moet aan strenge eisen voldoen. De druk op de afdelingen Korpscheftaken leidt ertoe dat de politie minder toezicht houdt op schietverenigingen, jagersverenigingen en wapenhandelaren. Door het moeten maken van keuzes en door het laatste coronajaar in 2021, zijn de afgelopen drie jaar niet honderd maar drieëntachtig procent van de verlofhouders thuis gecontroleerd. Dat moet beter, erkent Toon Moeskops, adviseur binnen de portefeuille Korpscheftaken.

21 uur geleden
Op de werkvloer bij Leadhunter: 'Mooie afspraken maken geeft iedere keer weer een kick'

GOES - Als call agent ben je de spil tussen bedrijven. "Het geeft iedere keer weer een kick als ik een mooie afspraak kan maken voor één van mijn opdrachtgevers", vertelt call agent Ruben van Dam van Leadhunter. Het bedrijf heeft een kantoor in Goes en opereert internationaal. "Dit werk is echt mijn passie."

1 dag geleden
'Historische' haringparty in Goes op 19 juni

GOES - Op woensdag 19 juni houdt stichting De Beste Maatjes een nieuwe editie van de Haringparty Goes, in de historische tuin van Slot Oostende.

1 dag geleden
Open weekeinde bij Radioclub de Bevelanden in Wilhelminadorp

WILHELMINADORP - Radioclub de Bevelanden houdt deze zaterdag en zondag open dag in haar clubhuis in Wilhelminadorp.

1 dag geleden