Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gemeente biedt ondersteuning woonlasten

Gemeente biedt ondersteuning woonlasten

VLISSINGEN - Inwoners van de gemeente Vlissingen kunnen vanaf deze week aanspraak maken op extra ondersteuning om de noodzakelijke woonlasten te kunnen voldoen. De Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK) is bedoeld voor mensen die een aanzienlijke terugval in inkomsten hebben als gevolg van de coronamaatregelen. Vanwege de Artikel 12 status van de gemeente moet de regeling nog wel worden goedgekeurd door de Artikel 12-inspecteur en de provincie.

Hoewel de regels dus nog niet zijn goedgekeurd kunnen inwoners van Vlissingen al wel een aanvraag indienen bij Orionis Walcheren. De regeling is er speciaal voor huishoudens die bijvoorbeeld door baanverlies, terugloop van opdrachten of noodgedwongen sluiting van de zaak minimaal 25% netto minder inkomen hebben ten opzichte van januari of februari 2020. Voor veel mensen in deze situatie drukken de woonlasten op dit moment zwaar op het huidige inkomen, waardoor zij in de problemen dreigen te komen bij de betaling van bijvoorbeeld huur, hypotheekrente of de rekeningen voor gas, water en licht. Zowel particulieren als zelfstandigen en ondernemers kunnen een aanvraag doen voor de tijdelijke uitkering als tegemoetkoming in de noodzakelijke woonlasten. Dit geldt ook voor mensen die in de WW zijn beland of al gebruik maken van regelingen uit een ander steunpakket van de overheid. De hoogte van de tegemoetkoming hangt af van de gezinssituatie en het gedeelte van het inkomen dat het gezin kwijt is aan noodzakelijke woonkosten. Aanvragen kunnen worden ingediend bij Orionis Walcheren.

Meer uit Vlissingen

Hotelier Joost van Damme verbouwt Zeevaartschool tot hotel

VLISSINGEN - Hotelier Joost van Damme is er al sinds 2018 mee bezig: een hotel in de voormalige Zeevaartschool op Boulevard Bankert. Nu heeft hij de plannen rond en zijn slopers begonnen met het strippen van het interieur van het monumentale pand. Als alles volgens planning verloopt gaat het viersterrenhotel nog voor het eind van het jaar open.

15 uur geleden
Vrouw lichtgewond bij ongeval

VLISSINGEN - Een vrouw is maandagmiddag lichtgewond geraakt bij een ongeval op de Burgemeester van Woelderenlaan in Vlissingen.

1 dag geleden
Groene Ster definitief nog een jaar in de eredivisie

Veenendaal - Groene Ster Vlissingen heeft uitstekende zaken gedaan. De ploeg van Hoessein Bouzambou was in Veenendaal met 4-5 te sterk voor hekkensluiter ZVC Veenendaal. Door de zege is de Vlissingse formatie definitief zeker van nog een jaar eredivisie en blijft de ploeg in de race voor plek één in de Degradatiepoule. Voor de Vlissingers waren Imad Azzanagui, Istvan Bakx, Mourad Azzanagui, Khalid El Hattach en Nabil Azzanagui verantwoordelijk voor de productie.

1 dag geleden
Zilver en Brons voor de Acro-selectie van VTV

SAS VAN GENT - Twee duo's van de acrogymnastiekafdeling van de Vlissingse Turn Vereniging halen een podiumplaats op het kampioenschap. Op zaterdag 20 april werd in Sas van Gent het kampioenschap acroturnen van het District Zuid  georganiseerd door de plaatselijke Gymnastiekvereniging T.H.O.R. 

1 dag geleden
Koningsdagconcert Koninklijke Harmonie Ons Genoegen

VLISSINGEN - Op uitnodiging van de gemeente Vlissingen houdt de Koninklijke Harmonie Ons Genoegen op zaterdag 27 april 2024 een Koningsdagconcert voor alle inwoners en bezoekers in de Sint Jacobskerk in Vlissingen. Speciale gasten zijn de gedecoreerden die vanaf 2019 samen met de nog te decoreren inwoners tijdens de lintjesregen dit jaar. De burgemeester van Vlissingen, Bas van den Tillaar, zal hierbij ook aanwezig zijn en een korte toespraak houden.

2 dagen geleden
MarnixMarkt bij de Marnixkerk

WEST-SOUBURG - Op het terrein van de Marnixkerk in West-Souburg wordt zaterdag 20 april van 9.30 tot 15 uur de MarnixMarkt gehouden. De markt wordt dit jaar gehouden volgens een nieuw concept met activiteiten voor jong en oud. Zo kunnen er zelf t-shirts gemaakt worden die bedrukt kunnen worden en worden er filmpjes gemaakt met behulp van een green screen studio.

4 dagen geleden
'Breng veiligheidsrisico's van Evolution Terminals beter in beeld'

VLISSINGEN-OOST - De Commissie voor de milieueffectrapportage wil dat er nog eens beter wordt gekeken naar de milieugevolgen die de bouw van Evolution Terminals in Vlissingen-Oost met zich meebrengt. Evolution Terminals wil een tankterminal realiseren voor de overslag van ammoniak, methanol en biobrandstoffen. De terminal moet een opslagcapaciteit van 850.000 kubieke meter krijgen.

4 dagen geleden