Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gemeente bereidt vluchtelingenopvang aan Hogeweg in Yerseke voor

Gemeente bereidt vluchtelingenopvang aan Hogeweg in Yerseke voor

YERSEKE - De voorbereidende werkzaamheden voor de tijdelijke huisvestingslocatie voor ontheemden uit Oekraïne aan de Hogeweg in Yerseke zijn zaterdag begonnen.

‘Om ervoor te zorgen dat de Oekraïners dit jaar nog kunnen verhuizen naar de opvanglocatie, wordt nu al gestart met voorbereidende werkzaamheden’, staat in een persbericht van de gemeente Reimerswaal. Zaterdag zijn het trapveldje en de pannakooi weggehaald. ‘Het trapveldje wordt binnenkort verplaatst naar een perceel tussen de Steeweg en Carel Fabritiuslaan. De pannakooi komt terug in Yerseke. Zo mogelijk op de oude locatie en als dat niet mogelijk is op een andere locatie in Yerseke.’

Parkeerplaats

Dinsdag begint de aannemer met het inrichten van de bouwplaats door onder andere containers te plaatsen. Tijdens de bouw is de parkeerplaats meestal gewoon te gebruiken, aldus de gemeente. 

De vergunning voor de realisatie van de opvang is nog in aanvraag. De gemeente geeft aan dat voor de werkzaamheden die nu al gebeuren geen vergunning nodig is. De voorbereiding begint al om geen tijd te verliezen, aldus Reimerswaal. ‘Zodat de opvang eind december gereed kan zijn.’

Reimerswaal wil een tijdelijke opvanglocatie bouwen met woonunits voor 102 personen. ‘Deze huisvesting is bedoeld voor vluchtelingen uit Oekraïne die al in de gemeente Reimerswaal verblijven. In eerste instantie zijn dat de mensen die momenteel verblijven op Camping Zon & Zee. De huisvesting vervangt de stacaravans waarin zij nu verblijven en die niet geschikt zijn om de winter in door te brengen.’

Bezwaar

De procedure voor de vergunning loopt nog. ‘De verwachting is de omgevingsvergunning binnen twee weken te publiceren via de gebruikelijke kanalen.’ Belanghebbenden kunnen bezwaar maken tegen de omgevingsvergunning. Via de berichtenservice www.overheid.nl/berichten-over-uw-buurt kunnen inwoners zich op de hoogte laten houden van wanneer de omgevingsvergunning ter inzage ligt. Kijk voor meer informatie op: www.reimerswaal.nl/oekraine.

Meer uit Reimerswaal

Eenzaamheid is echt niet nodig in Reimerswaal

KRUININGEN - Eenzaamheid is echt niet nodig in de gemeente Reimerswaal. Stichting Senioren Reimerswaal is er voor u! Met de doelstelling, het bevorderen van de zelfstandigheid maatschappelijke integratie en participatie van senioren zonder winstoogmerk. Een en ander geven wij gestalte door het stimuleren, ondersteunen en organiseren van activiteiten op sociaal cultureel en recreatief gebied.

11 uur geleden
Subsidie voor cultuurprojecten Zeeuwse jongeren

KAPELLE/KRUININGEN - De provincie Zeeland kent zes projecten uit de Impuls Jongerencultuur subsidie toe. Projecten van Cine Zee, Nacht van de Nacht Middelburg, Royal Flush Vlissingen en Stringtogether krijgen samen in totaal 114.720 euro. 

18 uur geleden
Dijkversterking Hansweert levert nieuwe rotonde op

HANSWEERT - Het zat al langer in de planning, nu is het zover: een nieuwe rotonde in Hansweert aan de Boomdijk. 'Vanwege de dijkversterking is het noodzakelijk om een veilige rotonde te maken voor al het verkeer', laat het waterschap weten. In de week van 3 juni start de aanleg en die duurt naar verwachting zo'n twee maanden. De nieuwe rotonde komt te liggen op de huidige kruising van de Boomdijk met de Eendracht en de Kanaalstraat.

1 dag geleden
Tiende editie Toujours Kapelle geslaagd, expo 'WO2 in Kleur' nog te zien in dorpshuis

KAPELLE - Vorige week stond in het teken van de tiende Toujours Kapelle. De in de Tweede Wereldoorlog gesneuvelde Franse soldaten werden op donderdag herdacht op de Franse begraafplaats; er waren de hele week activiteiten in en om oorlogsmuseum Memorial 40-45 Kapelle en op zaterdag werd door bijna vijfhonderd mensen de Franse Slag Mars gelopen. In dorpshuis De Vroone is de komende week nog de fototentoonstelling 'WO2 in Kleur' te zien.

1 dag geleden
Doortrapdag Wemeldinge: lang en veilig blijven fietsen

WEMELDINGE - Op woensdag 29 mei organiseert de gemeente Kapelle een doortrapdag in Wemeldinge. 'Deze dag organiseren we voor ouderen om zo lang en veilig mogelijk te kunnen blijven fietsen', laat de gemeente weten. 'De Doortrapdag vindt plaats in Gasterij Schoudee in Wemeldinge van 9.45 tot 15.00 uur. U kunt gratis meedoen. Het is belangrijk dat u uw eigen fiets meeneemt.'

2 dagen geleden
Groot herbestratingsproject in Wemeldinge Noord

WEMELDINGE - Dinsdag begint de herbestrating in het noordelijk deel van Wemeldinge. De komende maanden gaan in fases verschillende straten op de schop.

3 dagen geleden
Molentocht op Eerste Pinksterdag: 'Passie voor rijdend erfgoed leeft in Zeeland'

GOES - Al meer dan 34 jaar wordt op de derde zondag van mei de Molentocht gereden waarbij 300 oldtimers de mooiste routes van Zeeland verkennen. Dit jaar vindt het evenement plaats op eerste Pinksterdag. Gestart wordt vanaf Vliegveld Midden Zeeland en de finish is op de Grote Markt in Goes. Onderweg is er altijd een aantal tussenstops, dit jaar bij Rijtuig- en Meubelstoffeerderij C.J. Brouwer in 's-Heer Hendrikskinderen.

4 dagen geleden