Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gemeente bereidt vluchtelingenopvang aan Hogeweg in Yerseke voor

Gemeente bereidt vluchtelingenopvang aan Hogeweg in Yerseke voor

YERSEKE - De voorbereidende werkzaamheden voor de tijdelijke huisvestingslocatie voor ontheemden uit Oekraïne aan de Hogeweg in Yerseke zijn zaterdag begonnen.

‘Om ervoor te zorgen dat de Oekraïners dit jaar nog kunnen verhuizen naar de opvanglocatie, wordt nu al gestart met voorbereidende werkzaamheden’, staat in een persbericht van de gemeente Reimerswaal. Zaterdag zijn het trapveldje en de pannakooi weggehaald. ‘Het trapveldje wordt binnenkort verplaatst naar een perceel tussen de Steeweg en Carel Fabritiuslaan. De pannakooi komt terug in Yerseke. Zo mogelijk op de oude locatie en als dat niet mogelijk is op een andere locatie in Yerseke.’

Parkeerplaats

Dinsdag begint de aannemer met het inrichten van de bouwplaats door onder andere containers te plaatsen. Tijdens de bouw is de parkeerplaats meestal gewoon te gebruiken, aldus de gemeente. 

De vergunning voor de realisatie van de opvang is nog in aanvraag. De gemeente geeft aan dat voor de werkzaamheden die nu al gebeuren geen vergunning nodig is. De voorbereiding begint al om geen tijd te verliezen, aldus Reimerswaal. ‘Zodat de opvang eind december gereed kan zijn.’

Reimerswaal wil een tijdelijke opvanglocatie bouwen met woonunits voor 102 personen. ‘Deze huisvesting is bedoeld voor vluchtelingen uit Oekraïne die al in de gemeente Reimerswaal verblijven. In eerste instantie zijn dat de mensen die momenteel verblijven op Camping Zon & Zee. De huisvesting vervangt de stacaravans waarin zij nu verblijven en die niet geschikt zijn om de winter in door te brengen.’

Bezwaar

De procedure voor de vergunning loopt nog. ‘De verwachting is de omgevingsvergunning binnen twee weken te publiceren via de gebruikelijke kanalen.’ Belanghebbenden kunnen bezwaar maken tegen de omgevingsvergunning. Via de berichtenservice www.overheid.nl/berichten-over-uw-buurt kunnen inwoners zich op de hoogte laten houden van wanneer de omgevingsvergunning ter inzage ligt. Kijk voor meer informatie op: www.reimerswaal.nl/oekraine.

Meer uit Reimerswaal

De Trappers in Krabbendijke houdt promotierit

KRABBENDIJKE - Bij fietsvereniging T.C. De Trappers uit Krabbendijke start zaterdag 1 april het zomerseizoen. ‘De openingsrit heeft een speciaal karakter, want ook niet-leden zijn welkom’, laat de club weten.

19 uur geleden
Zumba Kids Krabbendijke verwelkomen nieuwe leden

KRABBENDIJKE - Allerlei verenigingen in Reimerswaal, zoals de Zumba Kids in Krabbendijke, zetten deze weken hun deuren open voor belangstellenden, zodat zij gratis de sfeer kunnen proeven. Zo hopen de clubs op nieuwe leden en kunnen kinderen laagdrempelig een nieuwe hobby uitproberen.

22 uur geleden
Mozart in Yerseke zet deur open voor belangstellenden

YERSEKE - Muziekvereniging Mozart in Yerseke doet mee aan de kennismakingsweken bij Reimerswaalse verenigingen. Geïnteresseerden zijn op donderdagavond welkom bij een repetitieavond in Tehaere in Yerseke.  

1 dag geleden
Ondernemers Yerseke geven honderden euro's weg met babbelaaractie

YERSEKE - Ondernemersvereniging OVY in Yerseke houdt van dinsdag 21 maart tot en met zaterdag 8 april een babbelaaractie. In deze periode krijgen klanten bij de deelnemende winkels en horeca een Zeeuwse babbelaar bij iedere aankoop. Dat kan de gelukkige snoeper 25, vijftig en zelfs honderd euro opleveren.

1 dag geleden
Sportraad Kapelle zoekt nieuwe leden

KAPELLE- De gemeente Kapelle is op zoek naar nieuwe leden voor de Sportraad. Die adviseert de gemeente op het gebied van sport, spel en bewegen, om ervoor te zorgen dat kinderen en volwassenen actief blijven. 

1 dag geleden
Recordaantal bedrijven op banenmarkt 'Werken in Zeeland'

GOES - Donderdag 30 maart van 10.00 tot 15.00 uur wordt de banenmarkt ‘Werken in Zeeland’ gehouden in theater de Mythe in Goes. Het doel van de banenmarkt is om werkgevers en werkzoekenden op een laagdrempelige manier met elkaar in contact brengen om te kijken wat ze voor elkaar kunnen betekenen.

2 dagen geleden
Vermoedelijke inbreker aangehouden in Kapelle

KAPELLE - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een vermoedelijke inbreker aangehouden aan de Postweg. De man zit vast en zal zondag worden verhoord. 

4 dagen geleden