Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gemeente baalt van afwijzingen voor Stimuleringsfonds

Gemeente baalt van afwijzingen voor Stimuleringsfonds

THOLEN - Burgemeester en wethouders van de gemeente Tholen hebben onlangs drie aanvragen voor een bijdrage uit het Stimuleringsfonds Samenleven moeten afwijzen. "En dat is zonde", stelt wethouder Jan Harmsen.

"Mensen weten de weg naar het stimuleringsfonds steeds beter te vinden", stelt wethouder Harmsen. "Dat is mooi, want dat betekent dat het leeft in de samenleving en dat er allerlei activiteiten georganiseerd worden door de inwoners, stichtingen en verenigingen." Het stimuleringsfonds is een soort startmotor voor activiteiten die opgestart worden. "We proberen hiermee echt een aanjager te zijn voor activiteiten, maar dat betekent niet dat we geen strenge eisen stellen." Eén van die eisen is dat de vereniging of stichting niet ook al subsidie krijgt voor de activiteit vanuit een ander potje.

Dat is bijvoorbeeld het geval bij de aanvraag van de Oud-Vossemeerse Muziekvereniging die een bijdrage vraagt voor de cultuur- en concertreis naar Italië. De Seniorenvereniging Vossemeer en omgeving vroeg een bijdrage voor de dagbestedingen en hulpverlening in 2019, maar ook daar werd geen gehoor aan gegeven. "Het stimuleringsfonds is voor eenmalige of kortstondige projecten en niet voor de jaarlijkse bekostiging van activiteiten."

De aanvraag van Tennisvereniging Eegedima, 24.400 euro in een periode van twee jaar voor het project 'Goed voor je lijf en leden', werd eveneens niet toegekend. "Het zijn alle drie hele goede en mooie initiatieven, maar ze vallen niet onder dit stimuleringsfonds." [l]

Meer uit Tholen

Burgemeester sluit woning aan Kotterstraat na vondst hennepkwekerij

THOLEN - Burgemeester Marleen Sijbers heeft besloten om een woning aan de Kotterstraat voor drie maanden te sluiten. Vorige maand trof de politie op dit adres een professionele hennepkwekerij. De bewoner is gearresteerd en wordt ook verdacht van betrokkenheid bij de aanslag op een woning aan het Slachtveld.

6 uur geleden
Drugsdealers aangehouden na inval in woning in Poortvliet

POORTVLIET - De politie heeft twee verdachten aangehouden na een huiszoeking bij een woning aan het Kerkplein in Poortvliet. De actie volgde nadat er vanuit de buurt meerdere meldingen van overlast bij de politie binnenkwamen.

10 uur geleden
Minste fietsendiefstallen in Zeeland, op Tholen 25 mensen de dupe

ZEELAND - In 2023 werden er in Zeeland 1095 fietsendiefstallen gemeld. Dit aantal ligt 2,3 procent hoger dan het jaar ervoor. Op Tholen ging het om 25 diefstallen waarvan melding werd gedaan. Het werkelijke aantal kan dus nog hoger liggen. Dit blijkt uit onderzoek van Independer op basis van data van de politie en het CBS.  

14 uur geleden
Tholen doet weer mee aan NK en ZK Tegelwippen

THOLEN - De gemeente Tholen doet ook dit jaar weer mee met de vijfde editie van het Nederlandse en Zeeuws Kampioenschap Tegelwippen. Samen met inwoners en bedrijven gaan ze hun best doen om minimaal hetzelfde resultaat als in 2023 te behalen. Dat was landelijk de 18e plaats in de categorie kleine gemeenten en de 2e plaats in Zeeland.

1 dag geleden
Thoolse lezersfoto van de week is gemaakt door Bineke Smit

THOLEN - Elke week prijkt er op de ontspanningspagina van de wekelijkse Thoolse Bode een lezersfoto. Dit keer was het de foto van Bineke Smit die de spotlight mocht vangen.

1 dag geleden
Vanmiddag code geel voor regenbuien met kans op onweer en hagel

THOLEN - April doet wat hij wil, luidt de gezegde. En dat blijkt ook vandaag weer. De dag begon nog zonnig in Tholen, maar de meteorologen van het KNMI hebben voor vanmiddag code geel afgegeven voor regenbuien met kans op onweer en kleine stukjes hagel. Het verkeer kan hier mogelijk hinder van ondervinden.

2 dagen geleden
Wethouder Moerland steekt de handen uit de mouwen bij Thoolse zwembaden

THOLEN/SINT-MAARTENSDIJK - Wethouder Hilde Moerland stak zaterdagmorgen ook de handen uit de mouwen. Deze ochtend ging ze zowel Sint-Maartensdijk als Tholen helpen met het gereedmaken van de zwembaden voor het nieuwe seizoen.

2 dagen geleden