Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gemeente baalt van afwijzingen voor Stimuleringsfonds

Gemeente baalt van afwijzingen voor Stimuleringsfonds

THOLEN - Burgemeester en wethouders van de gemeente Tholen hebben onlangs drie aanvragen voor een bijdrage uit het Stimuleringsfonds Samenleven moeten afwijzen. "En dat is zonde", stelt wethouder Jan Harmsen.

"Mensen weten de weg naar het stimuleringsfonds steeds beter te vinden", stelt wethouder Harmsen. "Dat is mooi, want dat betekent dat het leeft in de samenleving en dat er allerlei activiteiten georganiseerd worden door de inwoners, stichtingen en verenigingen." Het stimuleringsfonds is een soort startmotor voor activiteiten die opgestart worden. "We proberen hiermee echt een aanjager te zijn voor activiteiten, maar dat betekent niet dat we geen strenge eisen stellen." Eén van die eisen is dat de vereniging of stichting niet ook al subsidie krijgt voor de activiteit vanuit een ander potje.

Dat is bijvoorbeeld het geval bij de aanvraag van de Oud-Vossemeerse Muziekvereniging die een bijdrage vraagt voor de cultuur- en concertreis naar Italië. De Seniorenvereniging Vossemeer en omgeving vroeg een bijdrage voor de dagbestedingen en hulpverlening in 2019, maar ook daar werd geen gehoor aan gegeven. "Het stimuleringsfonds is voor eenmalige of kortstondige projecten en niet voor de jaarlijkse bekostiging van activiteiten."

De aanvraag van Tennisvereniging Eegedima, 24.400 euro in een periode van twee jaar voor het project 'Goed voor je lijf en leden', werd eveneens niet toegekend. "Het zijn alle drie hele goede en mooie initiatieven, maar ze vallen niet onder dit stimuleringsfonds." [l]

Meer uit Tholen

Bedrijfsongeval op boerderij bij Sint-Maartensdijk, arbeidsinspectie in kennis gesteld

SINT-MAARTSENDIJK - Bij een boerderij aan de Meliasweg tussen Sint-Maartensdijk en Sint-Annaland heeft vanmorgen een bedrijfsongeval plaatsgevonden. De arbeidsinspectie is door de politie in kennis gesteld.Op de meldkamer kwam vanmorgen een melding van een bedrijfsongeval bij een boerderij aan de Meliasweg tussen Sint-Maartensdijk en Sint-Annaland binnen. Dit was rond 11:10 uur. Direct werden de politie en een ambulanceteam met spoed naar de boerderij gestuurd. De arbeidsinspectie is door de politie in kennis gesteld. Momenteel wordt er nog onderzocht wat er precies is gebeurd.

18 minuten geleden
Aan de keukentafel bij Patrick Noppen: 'Ik heb voor mijn werk ook offers moeten brengen'

Ondernemers zijn vaak dag en nacht bezig met hun onderneming. Maar wat drijft hen? Wat is hun motivatie? En waar liggen zij ‘s nachts van wakker? In ‘Aan de keukentafel met...’ gaan we met hen in gesprek en gaan we op zoek naar het bijzondere verhaal dat zij te vertellen hebben. Deze week: Patrick Noppen.

54 minuten geleden
OVS en ijsbaan Scherpenisse slaan handen ineen

SCHERPENISSE - Deze week beginnen IJsclub Scherpenisse en Oranjevereniging Scherpenisse met de aftrap van een mooi project in Scherpenisse. Zij gaan namelijk samen aan de slag met ‘de Kooije’.

22 uur geleden
De ZLM Tour raast in juni door gemeente Tholen

THOLEN - De ZLM Tour zal op zaterdag 10 juni starten én finishen in gemeente Roosendaal, maar zal ook door Tholen komen. Dat maakt de organisatie gisteren bekend in een persmoment. 

1 dag geleden
Gemeente Tholen doet opnieuw mee aan het NK en ZK Tegelwippen

THOLEN - De gemeente Tholen doet dit jaar weer mee met het Nederlands- en Zeeuws Kampioenschap Tegelwippen. “Als we de felbegeerde Gouden Tegel en Gouden Schep winnen is dat mooi meegenomen, maar het is zeker niet het hoofddoel.”

1 dag geleden
Gemeente Tholen verwijdert fietsenrek met fiets: 'Ben jij je fiets kwijt?'

THOLEN - Tijdens werkzaamheden op de Markt in Tholen heeft de gemeente een fietsenrek verwijderd. Aan dit fietsenrek zat nog een fiets. De gemeente deelt daarom een foto van de fiets in de hoop de eigenaar op te kunnen sporen.

2 dagen geleden
Jij op Tholen verwezenlijkt sportdromen voor mensen met een beperking

THOLEN - Jij op Tholen wil mensen met een beperking of aandoening de kans bieden om te sporten en bewegen. Daarom starten zij het project ‘Sportdromen’.

2 dagen geleden