Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gemeente aan de slag met tekort aan openbare toiletten

Gemeente aan de slag met tekort aan openbare toiletten

THOLEN - De gemeente Tholen gaat de komende jaren aan de slag met het huidige tekort aan openbare toiletten in de gemeente. Dat laat wethouder Jan Harmsen weten op vragen van Jolanda Schot (SP).

"Door het toilettekort in Nederland kunnen ruim 2 miljoen buik- en blaaspatiënten, maar ook vrouwen, bejaarden, gehandicapten, ouders met jonge kinderen, dagjesmensen en toeristen niet onbezorgd op pad", stelde Schot. Daarom wilde ze van de gemeente Tholen weten of men o de hoogte is van het nijpende toilettekort in Nederland. Ook wilde ze weten hoeveel openbare toiletten er in de gemeente Tholen zijn en of de gemeente actie gaat ondernemen om een mogelijk tekort zo snel mogelijk op te heffen.

De wethouder laat nu weten dat het toilettekort de aandacht heeft van het college. "Nabij strandjes en duiklocaties staan een gedeelte van het jaar vijftien openbare toiletvoorzieningen." Daarnaast is onlangs medewerking verleend aan een particulier initiatief tot het plaatsen van een toiletunit bij het strandje van Sint-Annaland. De komende jaren gaat de gemeente, onder andere samen met Werkgroep Gehandicapten Tholen, aan de slag om dit soort knelpunten op te lossen. "We weten dat we er iets mee moeten. Eind dit jaar komt dat waarschijnlijk ook in de beleidsvisie tot uiting." In de Kadernota 2021 moet er dan geld beschikbaar worden gesteld.

Meer uit Tholen

Veertig procent van de Zeeuwen voorstander van meer kernenergie

ZEELAND - De Nederlandse bevolking is in de afgelopen drie jaar positiever gaan denken over het gebruik van kernenergie. 36 procent van de volwassenen vindt dat Nederland meer kernenergie moet gebruiken, tegenover 25 procent in 2020. Inwoners van Zeeland, waar de enige kerncentrale momenteel staat, zijn het meest positief over kernenergie. Dat meldt het CBS op basis van het onderzoek Belevingen 2023.

1 uur geleden
PVV-winst komt niet als een verrassing voor Fase (VVD): 'Zag het al aankomen'

THOLEN - Het besluit van Dilan Yesilgöz om niet samen te werken met de PVV in een nieuwe regering, valt niet goed bij sommige VVD-afdelingen. Op Tholen moet de VVD-fractie nog bijeenkomen om de verkiezingsuitslag te bespreken. Hoewel de winst van de PVV voor VVD-fractievoorzitter Anco Fase geen verrassing is, benadrukt hij dat het te vroeg is om in paniek te raken.

17 uur geleden
Voetbal: WHS lijdt grote nederlaag, Tholen en Smerdiek spelen thriller [SPEELRONDE 9]

THOLEN - Wat gebeurde er zaterdag 25 november allemaal in het amateurvoetbal? In dit overzicht zetten we de uitslagen en programma's van de Thoolse voetbalclubs op een rijtje. Dit is een samenvatting van speelronde 9.

20 uur geleden
Welke kandidaten kregen de meeste stemmen op Tholen? [TWEEDE KAMERVERKIEZING]

THOLEN - De definitieve uitslag van de Tweede Kamerverkiezing is bekend en daarmee kunnen we de balans opmaken. Welke kandidaten wonnen de meeste stemmen op Tholen? En hoeveel stemmen heeft Tholenaar Geert Hogendoorn gekregen?

23 uur geleden
Eerste prijs voor Harmonieorkest Concordia Tholen: 'Erg tevreden'

THOLEN - Zaterdag, 25 november, schitterde Koninklijke Muziekvereniging Concordia uit Tholen op het concertconcours in theater De Schalm in Veldhoven. Het harmonieorkest, onder leiding van dirigent Marcel Hartendorp, nam deel in de tweede divisie, vier jaar na hun promotie van de derde naar de tweede divisie.

1 dag geleden
Man (22) gaat in Tholen door het lint tegen politie en zorgverleners

HALSTEREN/THOLEN - Een 22-jarige man uit Halsteren heeft zaterdagavond een politieagent mishandeld terwijl hij in een ambulance lag. De hulpdiensten waren naar de man in Tholen gekomen, omdat het niet goed met hem ging. Hij had geen zin in medische hulp en is uiteindelijk aangehouden na herhaalde agressieve uitbarstingen.

1 dag geleden
Aan de keukentafel met Lynda Cornet: 'Ondernemerschap heeft mij veranderd' [AAN DE KEUKENTAFEL]

BERGEN OP ZOOM - Ondernemers zijn vaak dag en nacht bezig met hun onderneming. Maar wat drijft hen? Wat is hun motivatie? En waar liggen zij 's nachts van wakker? In 'Aan de keukentafel met...' gaan we met hen in gesprek en gaan we op zoek naar het bijzondere verhaal dat zij te vertellen hebben. Deze week: Lynda Cornet uit Breda met een tandartsenpraktijk in Bergen op Zoom.

1 dag geleden