Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Geluk: ‘Waar blijft gedenksteen Rädda Barnenstraat?’

Geluk: ‘Waar blijft gedenksteen Rädda Barnenstraat?’

SINT-MAARTENSDIJK - Waar blijft de gedenksteen voor de Rädda Barnenstraat in Sint-Maartensdijk? Dat vraagt Petrina Geluk van de Thoolse CDA-fractie zich af. Volgens haar is dit in 2016 al toegezegd, maar is er nog steeds niet gebeurd.

Bij de herbestemming van het perceel aan de Rädda Barnenstraat na de sloop van het toenmalige gebouw ofwel de ‘oude kleuterschool’ zouden er volgens Geluk toezeggingen gedaan zijn over het plaatsen van een gedenksteen of gedenkteken. “Het houten gebouw was een geschenk van Zweden na de Ramp. We willen weten of er al invulling is gegeven aan een gedenksteen of gedenkteken op of bij het perceel waar het nieuwe Medisch Centrum Pluimpot in Sint-Maartensdijk is gevestigd”, zegt ze. 

Geluk verwijst naar de commissievergadering van 10 oktober 2016 waarin gesproken is over het inzetten van de ISV-reserve voor de sloop van Rädda Barnenstraat. “Toen al hebben we de vraag gesteld of er rekening is gehouden met de historische betekenis van dit gebouw en de straatnaam van deze locatie. Rädda Barnen betekent ‘red de kinderen’. Wij vragen ons af of het niet gepast is om als er nog ruimte is in de financiële middelen van kunst en cultuur om hier een gedenksteen of gedenkteken te plaatsen dat recht doet aan deze waardevolle herinnering. Zo kunnen we het verhaal van de watersnoodramp en van de internationale hulp- en steunverlening zichtbaar en kenbaar maken voor de generaties na ons. Het herdenken van de Ramp vindt onze fractie van groot belang”, aldus het CDA destijds. 

Meer uit Tholen

Nathan en Nikita genoten van Stallandse kermis: ‘Hoe gekker, hoe beter’

SINT-ANNALAND - Nathan, Nikita, Roxanne en Zoë hebben net een rondje gelopen op de kermis. Ze zijn nog heerlijk aan het nagenieten onder het genot van een suikerspin. Nathan en Nikita vertellen over hun kermis bezoek.

1 uur geleden
Opgelet: deel Bergen op Zoom zondagmiddag afgesloten voor verkeer

THOLEN - Opgelet voor Tholenaren die zondag richting Bergen op Zoom moeten: Op zondag 21 augustus komt de Ronde van Spanje, La Vuelta, door de gemeente Bergen op Zoom. Het is bijzonder dat er zo’n grote wielerronde door de gemeente komt. Het gemeentebestuur hoopt dan ook dat het langs het parcours rood mag kleuren en dat er veel toeschouwers zullen zijn. 

4 uur geleden
Erik organiseerde het Havenplein Festival: ‘Enorm succes’

SINT-ANNALAND - Terwijl de band het publiek al opwarmt, maken Erik en het barteam zich klaar voor het feestweekend waar ze zo lang naar toe hebben gewerkt. Erik werd door Andre van Ast (eigenaar van Café An de Sloove) gevraagd om te helpen bij het organiseren van een evenement toen er tijdelijk geen braderie mocht plaatsvinden vanwege de covidmaatregelen. Dit werd het Havenplein Festival. Vorig jaar was de eerste keer.

22 uur geleden
Laatste aflevering van tv-programma Au Pairs te zien in Hart van Tholen: ‘See you there’

THOLEN - Aankomende dinsdag is het zover: dan is de Thoolse Emma Smits voor de laatste keer te zien in het televisieprogramma Au Pairs. Het Hart van Tholen nodigt iedereen uit om, in gezelschap van Emma, de laatste aflevering te komen bekijken. 

1 dag geleden
Ruim honderd kramen op grootste braderie van Tholen

THOLEN - Traditiegetrouw organiseert Euromarkt de Thoolse braderie als laatste van het eiland Tholen. Vrijdag 26 augustus en zaterdag 27 augustus belooft het weer een gezellige boel te worden in de binnenstad van Tholen, met ruim 100 standplaatsen met verschillende activiteiten.Vrijdag vanaf 13.00 uur staan de Thoolse ondernemers en andere standplaatshouders klaar om de bezoekers te voorzien van allerlei leuke spulletjes tot 21.00 uur ‘s avonds. Op zaterdag is de braderie geopend van 09.00 tot 19.00 uur. De kramen staan vanaf de Eendrachtsweg, Botermarkt, Kerkstraat, Markt, Stoofstraat, Hoogstraat, Dalemsestraat en de Bebouwdendam.

1 dag geleden
Sfeer op braderie Sint-Annaland zat er, mede door Foligroup Hoogerheide, goed in

SINT-ANNALAND - De sfeer op de braderie in Sint-Annaland zat er, mede door Foligroup uit Hoogerheide, goed in. Foligroup is een samba slagwerkgroep. Zij kwamen deze middag muziek brengen op de braderie. Ben is de leider van de groep.

2 dagen geleden
‘Geen boer, geen bier’: Boeren protesteren met grote hooi-pop bij Poortvliet

THOLEN - Wie de afgelopen dagen richting Poortvliet is gereden, kan het niet ontgaan zijn. Boeren protesteren daar met een grote pop van hooi tegen de nieuwe regels van het kabinet. 

2 dagen geleden