Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Geldinzamelingsactie voor 'Roll of Honour'

Geldinzamelingsactie voor 'Roll of Honour'

VLISSINGEN - Stichting Oorlogsjaren in Vlissingen wil een 'Roll of Honour' realiseren in herdenkingsgebied Uncle Beach in Vlissingen. Voor dit eerbetoon aan 61 bevrijders die tijdens de Tweede Wereldoorlog in Vlissingen omkwamen, heeft de stichting een geldinzamelingsactie opgezet. 

'In de eerste drie dagen van de bevrijding werd er hard gevochten om de vesting Vlissingen te veroveren en het zware geschut het zwijgen op te leggen', aldus Stichting Oorlogsjaren Vlissingen. Die organiseert allerlei activiteiten in dit herdenkingsjaar van de bevrijding van Vlissingen en de Slag om de Schelde. 'De overwinning maakte het mogelijk Antwerpen te bereiken en zo de aanvoer van voorraden voor het oprukkende leger veilig te stellen.'

Vlissingen heeft zwaar geleden onder het oorlogsgeweld. De inundatie van Walcheren bracht de 'tuin van Zeeland' in een deplorabele staat door het zoute water. 

Namen

Om de mannen te eren die hun leven gaven voor de bevrijding van Vlissingen en om stil te staan bij het belang van het handhaven van vrede en veiligheid worden aan de muur van Uncle Beach de namen, leeftijden en regimenten van alle 61 gesneuvelde geallieerde militairen aangebracht. Hiervoor heeft de Vlissingse vormgever Hans Bommeljé een ontwerp gemaakt. 'De kosten van deze Roll of Honour komen voor rekening van onze stichting, maar wij hebben nog een tekort van ongeveer 6100 euro', laat John Meijboom namens de stichting weten. 'Wij vragen steun van de bevolking, ondernemers en andere sympathisanten.'

De stichting hoopt dat de namen op 31 augustus, na afloop van de nationale herdenking in Terneuzen kunnen worden onthuld. 'De Britse ambassade heeft bij monde van de Defensie Attache Colonel James Phillips veel waardering getoond voor dit initiatief. We hopen dan ook dat deze crowdfunding een succes wordt.'

Kijk voor meer informatie op https://voorjebuurt.nl/nl/projects/roll-of-honour en www.oorlogsjarenvlissingen.nl.

Meer uit Middelburg

Oplichter doet zich voor als politieagent: Vraagt om bankgegevens 'slachtoffers'

MIDDELBURG - De politie waarschuwt voor een persoon die zich voordoet als een politieagent en vervolgens probeert op te lichten, laat HVZeeland weten.

13 uur geleden
Gemeente Veere stelt nieuwe verordening voor om leegstand woningen aan te pakken

DOMBURG - Gemeente Veere staat voor een groeiende vraag naar woningen en vindt het onwenselijk dat panden zonder geldige reden langdurig leegstaan. Om dit aan te pakken en effectieve maatregelen te kunnen nemen, wordt de invoering van een leegstandsverordening voorgesteld.

20 uur geleden
1000ste inschrijving Middelburg Ontmoet

MIDDELBURG De 1000ste inschrijving op het online community platform Middelburg Ontmoet is een feit. Om dit te vieren kreeg de 1000ste inwoner gistermiddag een taart van wethouder Willemien Treurniet.

20 uur geleden
Gemeente Middelburg stelt grafrechten voor KNIL-militairen vrij tot en met 2050

MIDDELBURG - Het college van gemeente Middelburg heeft besloten de grafrechten voor KNIL-militairen vrij te stellen tot en met 2050. In 2021 was het 70 jaar geleden dat de eerste KNIL-militairen en hun gezinnen aankwamen in Nederland. In het kader hiervan zijn destijds aan de gemeente Middelburg de eerste vragen gesteld vanuit de Molukse wijkraad over hoe de gemeente omgaat met de graven van KNIL-militairen. Er zijn in 2023 en 2024 ambtelijk en bestuurlijk meerdere gesprekken geweest met de Molukse wijkraad over de invulling van een regeling om de grafrechten vrij te stellen. 

20 uur geleden
Westkapelle 800 jaar presenteert een uniek fotoboek van de optocht in 2023

WESTKAPELLE - Op 13 mei 2023 was heel Westkapelle op de been voor de optocht van 800 jaar stadsrechten Westkapelle. Een prachtige dag, waarop het feestjaar op mooie wijze werd geopend. 

1 dag geleden
Wethouder Tuk wordt kernwethouder Meliskerke

DOMBURG - Wethouder Tuk gaat kernwethouder worden van Meliskerke. Hiermee neemt wethouder Tuk het kernwethouderschap voor Meliskerke over van wethouder De Jonge.

2 dagen geleden
40 Jaar Scouting Blauwe Jungle: een feest voor scouts met een beperking in Middelburg

MIDDELBURG - Op 20 april zal er een groot feest plaatsvinden in verband met het 40-jarig bestaan van Scoutinggroep Blauwe Jungle in Middelburg. Van 13:30 tot 16:30 verzamelen alle Zeeuwse scoutinggroepen met een beperking;  de Blauwe Vogels van de Deltagroep uit Goes en de Jitsers van scouting 't Jagertje uit Hulst, in clubhuis aan de Geerseweg 8.

3 dagen geleden