Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Geld voor hybride dorpsmolen voor Sint Philipsland

Geld voor hybride dorpsmolen voor Sint Philipsland

SINT PHILIPSLAND - De Stichting Zeeuwse Publieke Belangen maakt 126.000 euro vrij om te onderzoeken of er een hybride windmolen geplaatst kant worden op Sint Philipsland. Dit op verzoek van Initiatiefgroep Dorpsmolen Sint Philipsland die een windturbine wil realiseren waarvan de opbrengsten volledig op het eiland Sint Philipsland en haar inwoners terechtkomen. Als deze er inderdaad komt, zou dat kunnen betekenen dat elektriciteit omgezet gaat worden warmte of duurzaam gas en regulier gas niet meer nodig is in het dorp.

"Het plan bestaat uit het ontwikkelen van een nieuw business model voor een windturbine waarvan de elektriciteit ter plaatse direct wordt omgezet naar andere bruikbare vormen van energie", zo laat de Stichting Zeeuwse Publieke Belangen weten. De stichting zet hiervoor 126.000 euro in.

Men gaat voor Sint Philipsland onderzoeken of, als de capaciteit van het net niet toereikend is om naar inwoners te transporteren, de elektriciteit ter plaatse omgezet kan worden naar andere energiesoorten zoals warmte of duurzaam gas. "Zo kan een dure verzwaring van het elektriciteitsnet voorkomen worden", legt men uit.

"In het plan wordt onderzocht welke omzetting het best past, maar ook welke economische en sociale obstakels overwonnen moeten worden om het idee tot een succes te maken. Het onderzoek gaat bruikbare informatie opleveren voor het produceren van duurzame elektriciteit in met Sint Philipsland vergelijkbare gebieden in Zeeland", zo belooft men. Initiatiefgroep Dorpsmolen Sint Philipsland reageert verheugd. 

Meer uit Tholen

Automobilist ziet fietser over het hoofd op oversteekplaats Grindweg

THOLEN - Een fietser is maandagmiddag aangereden door een auto op de Grindweg. Het ongeval gebeurde op de oversteekplaats ter hoogte van het Terreplein. De fietser wilde oversteken en werd over het hoofd gezien door de automobilist, die vervolgens de persoon aanreed.

10 uur geleden
Stavoord6 sluit culinaire avond af met gulle opbrengst van 7290 euro

SINT-ANNALAND - Afgelopen vrijdagavond 1 december schitterde restaurant Buutengaets in Sint-Annaland als het toneel van een onvergetelijke culinaire avond, georganiseerd door Stichting Stavoord6. Het restaurant, tot de nok toe gevuld, bruiste van positieve energie en gezelligheid.

12 uur geleden
Gezellige en muzikale Sinterklaasconcert met Concordia [FOTOALBUM]

THOLEN - Afgelopen zaterdag verwelkomde Muziekvereniging Concordia Sinterklaas en zijn vrolijke pieten voor het jaarlijkse Sinterklaasconcert in hun eigen muziekgebouw. De zaal stond vol en jong en oud genoten van het gezellige en muzikale feest.

15 uur geleden
Mogelijk wolf actief op Tholen, minstens drie schapen gedood [UPDATE]

SINT-MAARTENSDIJK/POORTVLIET - In de buurt van Sint-Maartensdijk is zondagochtend mogelijk een wolf gezien. Een schaap is aangevallen en moest worden ingeslapen vanwege zijn verwondingen. Ook in de Weihoek van Poortvliet zijn twee dode schapen gevonden.

18 uur geleden
Thoolse brandweer ingezet voor 'zeer grote brand' in drie woningen [UPDATE]

BRUINISSE/THOLEN - De brandweer uit Sint-Annaland en Sint Philipsland zijn zondagmiddag uitgerukt voor een uitslaande brand in een tussenwoning in Bruinisse. De brand begon op de bovenverdieping en heeft zich verspreid naar twee andere woningen. Volgens de brandweer gaat het om een 'zeer grote brand'.

1 dag geleden
Militaire oefening op Tholen voor offensieve aanval vanuit het water

THOLEN - Tholen wordt op 4 en 5 december gebruikt als oefenterrein voor de militairen in opleiding van de Koninklijke Marine. Ze gaan een offensieve aanval vanuit het water simuleren. Dus als je een militair tegenkomt, geen paniek. De oefening zal geen invloed hebben op het normale (vaar)verkeer.

1 dag geleden
Op de werkvloer bij Marie-Louise: 'Je kunt niets vergelijken met de thuiszorg' [OP DE WERKVLOER]

Wie kan er mooier vertellen over zijn vak dan degene die er dagelijks mee bezig is. Waar komt zijn of haar liefde voor het vak vandaan? Waarom hebben ze voor dit beroep gekozen? Wat is er nou zo mooi aan het vak? En hoe ziet een werkdag er eigenlijk uit? Deze week: Marie-Louise Moerland van Schutse Zorg Tholen.

1 dag geleden