Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Geerteskerk én Kloetinge in actie voor voedselbank

Geerteskerk én Kloetinge in actie voor voedselbank

GOES - De Geerteskerk komt dit weekend in actie voor Voedselbank De Bevelanden en hoopt dat iedereen in Kloetinge meedoet.

De actie vindt plaats in het kader van dankdag, de jaarlijkse dag waarop gelovigen stil staan bij ‘alles waarvoor ze dankbaar kunnen en willen zijn’. Vroeger waren dit de gewassen op het land, maar de laatste jaren trekken veel gelovigen het breder. “We hebben rond dankdag altijd een speciale dienst in de Geerteskerk”, zegt ouderling Peter Eversdijk.

Groots

Bezoekers nemen naar deze dienst al jaren spullen mee voor de voedselbank. “Dit keer wilden we het wat grootser aanpakken en het dorp betrekken. We zijn naar Bakker Boer gegaan, het punt in Kloetinge waar veel mensen hun boodschappen doen. Daar reageerden ze meteen enthousiast.”

Houdbaar 

Volgens Eversdijk is het een goed moment om het grootser aan te pakken. “De voedselbank heeft het moeilijk, eerst doordat mensen boodschappen gingen hamsteren en nu kopen supermarkten ontzettend scherp in. Daardoor blijft er minder over voor instellingen zoals de voedselbank.” Er is vooral behoefte aan houdbare boodschappen zoals rijst, macaroni, blikken en potten groente, mixen voor bami en nasi, koffie, thee en suiker en soep in pakjes of blik. Er staat in de winkel ook een collectebus.

Probleem

De actie komt vanuit de werkgroep Hart en Ziel, die met de kerk naar buiten wil treden. Een van de doelen is om meer mensen naar binnen te krijgen, ook jongeren. “Anders hebben we over tien of vijftien jaar een probleem”, zegt Eversdijk nuchter. Hij is lid van de werkgroep. “We hebben meer ideeën, maar het is lastig om deze nu te verwezenlijken. Als het weer een beetje normaal is, willen we meer activiteiten gaan organiseren. Denk bijvoorbeeld aan lezingen. We hebben veel actieve mensen, die dit belangrijk vinden.”

Muziek

De vrijwilligers van de Geerteskerk staan vrijdag en zaterdag (27 en 28 november) van 8.00 uur tot 12.00 uur bij Bakker Boer en op zaterdag tussen 13.00 uur en 17.00 uur in de Geerteskerk. In de kerk zorgen organiste Mariëtte Evers en haar dochter Judith op harp ‘s middags vanaf 15.00 uur voor muziek.

Meer informatie is te vinden op www.hartenzielkloetinge.nl.

Meer uit Beveland

Margo Mulder neemt 22 juni afscheid als burgemeester van Goes

GOES - Op donderdag 22 juni neemt burgemeester Margo Mulder na bijna vijf jaar afscheid van de gemeente Goes.

14 uur geleden
Ovezande zindert nog na van 41e Klomppop

OVEZANDE - Ook de 41e editie van Klomppop in Ovezande is geslaagd. Drie dagen lang, van afgelopen vrijdag tot en met pinksterzondag, was het in het zonnetje genieten van muziek, theater en slangen (!) op het terrein van sportpark De Fazant.

1 dag geleden
Avondvierdaagse terug van weggeweest in Kamperland

KAMPERLAND - Oranjevereniging Kamperland/VDK organiseert, na een paar jaar afwezigheid, weer een avondvierdaagse voor jong en oud in Kamperland. Zij gaan wandelen van dinsdag 6 juni tot en met vrijdag 9 juni.

1 dag geleden
17-jarige jongen uit Goes overleden na ongeval met scooter

GOES - Een jongen van 17 uit Goes is overleden nadat hij gisteren betrokken raakte bij een eenzijdig ongeluk. Hij reed met zijn scooter tegen een geparkeerde auto.

3 dagen geleden
Badeendjesrace in Goes zorgt voor veel drukte bij de Oostvest

GOES - Gisteren kleurde de Oostvest knalgeel. Hier was namelijk de allereerste editie van de ‘What Goes On’-badeendjesrace. Honderden, misschien wel duizenden badeendjes gaven het water in de Oostvest een zonnige kleur en gingen de strijd aan om prijzen te winnen.

3 dagen geleden
Toer Club Arendskerke houdt op 4 juni twee ritten

‘s-HEER ARENDSKERKE - Toer Club Arendskerke houdt zondag 4 juni fietstoertochten van 80 en 105 kilometer. Vertrekpunt is het terrein van tennisvereniging de Schaepskooi in ‘s-Heer Arendskerke. 

3 dagen geleden
Tractor belandt in sloot, bestuurder gewond

‘S-HEERENHOEK - Een tractor is zaterdag aan het begin van de middag in een droge sloot terecht gekomen. De bestuurder raakte bij het ongeluk gewond.

4 dagen geleden