Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Geen zwaar verkeer meer op zeven bruggen

Geen zwaar verkeer meer op zeven bruggen

KAPELLE - Zeven bruggen zijn niet meer stabiel genoeg voor zwaar verkeer. Waterschap Scheldestromen plaatst binnen drie weken verkeersborden bij de Frederik Barbarossaweg bij Grijpskerke, de kruising van de Everseweg met de Reeweg bij Yerseke, Vierwegen bij Kapelle, Pietersweg bij Kloetinge, Klittenweg bij Schoondijke en Tweekwartweg bij Sas van Gent.

Het waterschap neemt de beperkende maatregelen na onderzoek naar het draagvermogen van de bruggen die ze beheert. 'Om de verkeersveiligheid en beschikbaarheid van de wegen en bruggen te garanderen en schade eraan te voorkomen, moeten we de belasting van de bruggen beperken', laat Scheldestromen weten. 'Dit betekent dat de bruggen gesloten worden voor voertuigen die zwaarder zijn dan een bepaald gewicht of voertuigen die een aslast hebben die hoger is dan een bepaald gewicht.'

Wegen

Voor de bruggen bij Kapelle, Kloetinge en Schoondijke geldt een gewichtsbeperking van dertig ton. Bij de bruggen bij Grijpskerke en Sas van Gent komen borden met een beperking van twintig ton te staan en bij Yersekse brug gaat het om vijftien ton.

Aan beide zijden van de bruggen plaatst het waterschap verkeersborden waarop de beperking is aangegeven. Ook komen er waarschuwingsborden op de aansluitende wegen.

Ernst

Voor het instellen van deze beperking moet het waterschap verkeersbesluiten nemen. Gezien de ernst van de situatie kiest het waterschap ervoor om de borden te plaatsen voordat de verkeersbesluiten zijn genomen. Alle borden worden binnen nu en drie weken geplaatst.

Meer uit Middelburg

Vier auto's beschadigd vanwege autobrand in Middelburg

MIDDELBURG - In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn in Middelburg vier personenauto's beschadigd geraakt door brand. De brandweer heeft de voertuigen geblust.

19 uur geleden
Hardleerse Middelburger zonder rijbewijs voor derde keer betrapt achter het stuur

ZIERIKZEE - Een 39-jarige Middelburger is afgelopen nacht op de N256 voor de derde keer betrapt op het rijden in een auto zonder geldig rijbewijs. Vanwege de recidive krijgt hij niet alleen een proces-verbaal, maar is ook de auto waarin hij reed in beslag genomen.

22 uur geleden
Volume veel te hoog: TV wordt ingenomen door politie in Middelburg

MIDDELBURG - De politie heeft vannacht in Middelburg een televisie in beslag genomen. Dit naar aanleiding van geluidsoverlast. Het was namelijk niet de eerste keer dat de politie naar het adres moest.

23 uur geleden
Koningin Máxima op bezoek bij Middelburgse inspiratiesessie

MIDDELBURG - Koningin Máxima was gisteren, woensdagmiddag 21 februari in Poppodium De Spot in Middelburg aanwezig tijdens de inspiratiesessie 'Méér Kunst en Cultuur in School en Omgeving'. Tijdens deze bijeenkomst bespraken educatie- en cultuurorganisaties uit de provincie Zeeland hoe zij leerlingen gelijke kansen kunnen bieden met behulp van de verlengde schooldag en het integreren van kunst en cultuur in het onderwijs. Koningin Máxima is erevoorzitter van Méér Muziek in de Klas.

2 dagen geleden
Marcel Fränzel waarnemend burgemeester in Middelburg

MIDDELBURG - De commissaris van de Koning in de provincie Zeeland, de heer drs. J.M.M. (Han) Polman, heeft de heer M.A. (Marcel) Fränzel MSc. (1960) benoemd als waarnemend burgemeester van Middelburg. Zijn benoeming gaat in op 13 maart 2024. Dit besluit volgt op de benoeming van de heer mr. H.M. (Harald) Bergmann als burgemeester van de gemeente Schiedam per diezelfde datum.

3 dagen geleden
Oekraïense klanken vanaf de stadhuiscarillon in Veere

VEERE - Het is deze week twee jaar geleden dat het Russische leger Oekraïne binnenviel. Om de Oekraïense vluchtelingen te laten weten dat Nederland meeleeft, laat stadsbeiaardier David van der Vlies op donderdag 22 februari van 12.00 tot 13.00 uur. Oekraïense muziek horen van het carillon in Veere.

3 dagen geleden
Traumahelikopter ingezet voor reanimatie in Middelburg

MIDDELBURG - De Rotterdamse traumahelikopter is woensdagmorgen ingezet voor een reanimatie in Middelburg. De patiënt is per traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht.

3 dagen geleden