Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Geen verbod op onthullend boek familie Trump

Geen verbod op onthullend boek familie Trump

NEW YORK (ANP) - Er komt geen verbod op de uitgave van een boek over de Amerikaanse president Trump en zijn familie. Een rechter in New York heeft geoordeeld dat het boek geschreven door Mary Trump over haar oom geen ondermijning van het nationaal belang vormt en een zaak over een eventueel verbod niet op zijn plaats is. Dat heeft de advocaat van Mary Trump tegen CNN gezegd.

De familie Trump wilde de verschijning tegenhouden van het naar verluidt onthullende boek over de president en zijn familie. Schrijfster van Too Much and Never Enough is de enige nicht van president Trump, Mary. Robert Trump, de jongere broer van de president die de zaak wilde aanspannen, noemde als nevenargument voor een verbod dat Mary afspraken binnen de familie uit 2000 over geheimhouding heeft geschonden.

De uitgever prijst het boek over de 'giftige' familie aan als 'duistere geschiedenis' van de familieclan. Mary Trump is het enige familielid dat de waarheid wilde onthullen over een van de machtigste en meest gebroken families ter wereld, aldus de uitgever op zijn website over het boek (vrij vertaald) 'Te veel en nooit genoeg - Hoe mijn familie de gevaarlijkste man ter wereld heeft gecreƫerd'.

Mary Trump, een psychologe, bracht een groot deel van haar jeugd door in het grootouderlijk huis in New York, waar ze getuige was van talloze familiebijeenkomsten en feesten. Ze is de dochter van Donalds overleden broer Fred. Het boek moet eind juli verschijnen.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Entertainment

Rutger Bregmans De meeste mensen deugen onverminderd populair

DEN HAAG (ANP) - Het boek De meeste mensen deugen doet het nog altijd goed in de Bestseller 60. Hij staat nu in totaal 44 weken in de boekenlijst, en op drie weken na stond het boek in 2020 in de top 10. Deze week ontving schrijver Rutger Bregman nog het Gouden Boek, omdat het sinds het verschijnen in 2019 meer dan 200.000 keer is verkocht.

1 dag geleden
Ringo Starr viert 80e verjaardag met virtueel feestje

LONDEN (ANP) - Ringo Starr, de drummer van The Beatles is dinsdag tachtig jaar geworden. Sinds 2008 viert hij zijn verjaardag met een muzikaal feest in het bijzijn van vrienden, bevriende muzikanten en honderden fans. Daarbij zamelt hij ook geld in voor goede doelen.

2 dagen geleden
'Onafhankelijke organisatie moet kwaliteit rijksmusea toetsen'

DEN HAAG (ANP) - De kwaliteit en de prestaties van rijksmusea moeten periodiek worden getoetst door een onafhankelijke organisatie. Dat advies geeft de Raad voor Cultuur aan minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

2 dagen geleden
Populairste museum ter wereld, Louvre in Parijs, weer geopend

PARIJS (ANP/AFP) - Het populairste museum ter wereld, het Louvre in Parijs, is maandag weer geopend na een sluiting van vier maanden door corona. Enkele tientallen bezoekers stonden al te wachten voordat de deuren opengingen. Per half uur mogen er 500 naar binnen.

3 dagen geleden
Filmmuziek Morricone geliefd bij jong en oud

DEN HAAG (ANP) - Begin dit jaar maakte de NPO een zesdelige podcastserie over Ennio Morricone. Dat gebeurde in het kader van de filmmuziekweek van NPO Radio 4. De Italiaanse componist en dirigent is op 91-jarige leeftijd overleden, zo werd maandag bekendgemaakt.

3 dagen geleden
Akwasi: racismedebat moet niet over mij gaan

AMSTERDAM (ANP) - Sinds het Black Lives Matter-protest in Amsterdam is Akwasi ongewild een gespreksonderwerp geworden in een veel grotere maatschappelijke discussie over racisme en discriminatie. Dat zegt de rapper tegen de entertainmentfeed BuzzE in een van zijn eerste interviews sinds hij vorige maand onder een vergrootglas kwam te liggen. "Mijn naam wordt genoemd maar het gaat niet over mij."

4 dagen geleden
Louvre gaat maandag weer open

PARIJS (ANP/AFP) - Het Louvre in Parijs gaat maandag weer open. Het museum was sinds half maart dicht vanwege het coronavirus. De sluiting heeft het grootste en drukst bezochte museum ter wereld tientallen miljoenen euro's gekost. Volgens directeur Jean-Luc Martinez bedraagt het verlies meer dan 40 miljoen euro.

5 dagen geleden