Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Geen treinverkeer in Zeeland op woensdag 31 augustus

Geen treinverkeer in Zeeland op woensdag 31 augustus

VLISSINGEN - Vakbonden FNV Spoor, VVMC en CNV hebben aangekondigd om morgen, 31 augustus 2022 het werk neer te leggen in het overgrote deel van Zuid- en Oost-Nederland. Hierdoor rijden morgen de hele dag geen NS-treinen in deze regio. Maak gebruik van ander vervoer of stel je reis uit. Er kunnen geen bussen worden ingezet. 

De acties zijn morgen gericht op Zuid-Nederland & Oost-Nederland (Zutphen, Deventer, Ede-Wageningen, Enschede, Arnhem, Nijmegen, Roosendaal, Vlissingen, Eindhoven, Heerlen, Maastricht). Woensdagochtend rijdt NS weer treinen, maar kan je nog hinder ondervinden van de gevolgen van de actie van dinsdag 30 augustus, waarbij er in het hele land geen NS-treinen rijden. Mogelijk staan woensdagochtend nog niet alle treinen op de juiste plek. Houd rekening met langere reistijden en vaker overstappen. De staking heeft ook impact voor het internationale treinverkeer. 

Internationaal reizen op 31 augustus
De internationale treinen rijden op woensdag 31 augustus. De treinen stoppen niet op de stations in de gebieden waar actie wordt gevoerd. Voor internationale reizigers betekent dit het volgende:
• Thalys en Eurostar rijden normale dienstregeling, er zijn geen wijzigingen in de stops van deze treinen
• De Intercity Berlijn stopt niet op de stations Apeldoorn, Deventer, Hengelo en Almelo
• De ICE’s en Nightjet Zurich en Nightjet Wenen/Innsbruck stoppen niet op station ’s-Hertogenbosch en station Venlo (vanwege werkzaamheden in Duitsland rijden deze treinen een andere route).
• De Intercity Brussel stopt niet in Breda.

“Om de dienstregeling in de rest van Nederland zo goed mogelijk te rijden, laten we treinen stoppen en vertrekken van de stations Rotterdam Centraal, Dordrecht, Utrecht Centraal, Geldermalsen, Ede-Wageningen, Amersfoort en Zwolle”, meldt de NS.

Meer uit Beveland

Traumahelikopter ingezet voor melding Ketelkade Goes

GOES - In Goes is woensdagavond de Rotterdamse traumahelikopter ingezet bij een medische noodsituatie in de Goese Meer. De patiënt is uiteindelijk met spoed per ambulance naar een ziekenhuis gebracht.

7 uur geleden
Borsele krijgt positieve reacties op fietsonderhoudstations: 'Als het een succes is, komen er misschien wel meer'

HEINKENSZAND - Een pomp, inbussleutels, bandenlichters, torx-schroeven, zelfs een steun om de fiets in te hangen hebben de drie nieuwe fietsonderhoudstations in de gemeente Borsele. Wie bij het fietsen even de banden wil oppompen of voor een kleine reparatie komt te staan, kan bij het onderhoudstation zelfs een index raadplegen voor de juiste luchtdruk per fietsbandbreedte en via een qr-code op de smartfone instructiefilmpjes bekijken. 

1 dag geleden
Goese Verzetsheldenbuurt vernieuwt: 'Kan niet wachten tot ik terug ben'

GOES - Het liefst morgen trekt Anja in haar nieuwe woning, maar het duurt nog zo'n anderhalf jaar tot de derde en laatste fase van de herstructurering van de Verzetsheldenbuurt in Goes-Oost klaar is. Naar verwachting worden de laatste vijftig huur- en vijf koopwoningen eind volgend jaar opgeleverd. "Dan kan ik eindelijk terug naar mijn plek, mijn buurtje", vertelt Anja, die in afwachting daarvan in Goes-Zuid woont.

2 dagen geleden
Zeeland na jaren weer vertegenwoordigd in VNG-bestuur

GOES - Drie Zeeuwen zijn eind juni benoemd in het bestuur van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). 'De afgelopen jaren was Zeeland niet vertegenwoordigd in het bestuur', laat de Vereniging van Zeeuwse Gemeenten weten in een persbericht.

2 dagen geleden
Subsidie voor kennisverspreiding in landbouw

De subsidieregeling 'Kennisverspreiding en informatie' is opengesteld. 'De subsidieregeling richt zich op het verspreiden van kennis binnen de landbouwsector', laat de provincie Zeeland weten. 'Kennisaanbieders kunnen de subsidie aanvragen voor trainingen, workshops, coaching, voorlichtingsacties en demonstratieactiviteiten.'

2 dagen geleden
Wolphaartsdijk viert de oogst

WOLPHAARTSDIJK - Een dag vol traditie, historie en folklore, dat bood het oogstfeest in Wolphaartsdijk zaterdag. Voor jong en ouder was er van alles te doen.

3 dagen geleden
Oogstfeest in Oudelande op zaterdag 17 augustus

OUDELANDE - Eindelijk is het weer zover, op zaterdag 17 augustus organiseren wij weer met veel plezier het Oogstfeest te Oudelande. Het belooft ook dit jaar weer een bijzondere dag te worden, boordevol activiteiten voor jong en oud.

3 dagen geleden