Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Geen treinen tussen Schiphol en Leiden door kapotte bovenleiding

Geen treinen tussen Schiphol en Leiden door kapotte bovenleiding

HOOFDDORP (ANP) - Op het traject tussen Schiphol en Leiden is geen treinverkeer meer mogelijk, meldt spoorbeheerder ProRail donderdag rond 18.00 uur. Oorzaak is een bovenleiding boven een van de twee sporen die in de nacht van woensdag op donderdag kapot ging. De hele dag is er beperkt treinverkeer geweest, maar doordat ook boven het andere spoor problemen zijn ontstaan, rijdt er tijdelijk geen enkele trein meer op het traject.

"De prognose is dat er tot het einde van de avond geen treinverkeer meer mogelijk is, heel misschien kan beperkt verkeer iets eerder weer worden opgestart", aldus een ProRail-woordvoerder. De spoorbeheerder is bezig de bovenleiding te repareren. De NS heeft de hele dag al vervangend vervoer ingezet, dat zal ook in de avond blijven rijden. Naar verwachting is er vrijdag geen vertraging meer door de storing, aldus de woordvoerder.

Of er gevaar is geweest doordat er in eerste instantie wel op het tweede spoor is blijven rijden, terwijl na controle is gebleken dat er ook iets mis is met die bovenleiding, kan de woordvoerder nog niet zeggen. "Eerst moet de oorzaak van het defect worden onderzocht."

Reizigers tussen Schiphol en Leiden kunnen, naast de bussen te gebruiken, ook met de Intercity direct omreizen via Rotterdam Centraal. Op dat traject verwacht spoorbeheerder ProRail extra drukte.

Meer uit Binnenland

Slachtofferhulp: het is erg druk na schietpartijen in Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Het is erg druk met mensen die slachtofferhulp nodig hebben na de schietpartijen in Rotterdam donderdag. Slachtofferhulp Nederland houdt daarom meerdere groepsbijeenkomsten, laat een woordvoerder vrijdag weten. Vlak na de incidenten kwamen ook al meerdere groepen bij elkaar om te praten over de gebeurtenissen.

24 minuten geleden
Bloemen en verdriet bij huis doodgeschoten vrouw en dochter

ROTTERDAM (ANP) - Bij het huis van de donderdag doodgeschoten moeder en haar 14-jarige dochter hebben enkele mensen een bosje bloemen gestoken in de zwarte schermen die rondom het woningblok staan. Er heerst een verdrietige sfeer op het Heiman Dullaertplein in de Rotterdamse wijk Delfshaven, aldus een verslaggever ter plaatse. Politie is op het plein in gesprek met buurtbewoners. Er wordt gehuild en sommige mensen omhelzen elkaar.

29 minuten geleden
Politie: aantal slachtoffers schietpartijen Rotterdam blijft drie

ROTTERDAM (ANP) - De politie Rotterdam bevestigt dat er donderdag niet meer dan drie slachtoffers zijn gevallen door de twee schietincidenten in het Erasmus MC en op het Heiman Dullaertplein. Donderdagavond was er nog enige onduidelijkheid over of er mogelijk meer slachtoffers waren. De politie laat nu weten dat er niet meer slachtoffers zijn aangetroffen.

1 uur geleden
Sfeer gelaten bij Erasmus MC dag na schietpartij

ROTTERDAM (ANP) - Bij het Erasmus MC heerst een dag na de schietpartij een gelaten sfeer onder de werknemers. Toch gaat voor de meeste ziekenhuismedewerkers het werk "gewoon weer door", zegt een medewerker tegen een verslaggever ter plaatse. Wel zal er in het ziekenhuis onderling veel nagepraat worden.

1 uur geleden
Openbaar Ministerie waarschuwde Erasmus MC voor verdachte

ROTTERDAM (ANP) - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft het Erasmus MC eerder gewaarschuwd voor de man die donderdag is opgepakt voor de fatale schietincidenten in Rotterdam. GeenStijl publiceert een brief van het OM aan het Erasmus Medisch Centrum daarover.

9 uur geleden
COA: onzeker of er voor iedereen slaapplek is in Ter Apel

TER APEL (ANP) - Het is onzeker of er donderdagavond voor iedereen een slaapplek is bij het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel. Dat meldt het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). Ook voor de komende dagen blijft het onzeker of het blijft lukken om iedere asielzoeker opvang te bieden, aldus het COA.

10 uur geleden
Politieonderzoek nog in volle gang na schietpartijen Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Het politieonderzoek is donderdagavond nog in volle gang bij het Heiman Dullaertplein in de Rotterdamse wijk Delfshaven, waar een 32-jarige man eerder op de dag een 39-jarige vrouw en haar 14-jarige dochter neerschoot. De vrouw stierf ter plekke, het meisje overleed later in het ziekenhuis aan haar verwondingen.

10 uur geleden