Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Geen traktatie en feest, maar Aron voelt zich toch jarig

Geen traktatie en feest, maar Aron voelt zich toch jarig

NIEUW- EN SINT JOOSLAND - Aron uit Nieuw- en Sint Joosland viert woensdag zijn tiende verjaardag. De feestelijke dag is anders dan anders, want hij kan niet trakteren in de klas. Ook zijn kinderfeest is uitgesteld. Gelukkig voelt Aron zich wel jarig. Zo hoefde hij niet vroeg op te staan om naar school te gaan. "Ik kwam lekker pas als laatste uit bed."

Ook voor kinderen zien de dagen er opeens heel anders uit, nu ze niet naar school gaan en de sportclub dicht is. Als je dan ook nog jarig bent, zijn alle regels voor het coronavirus best een domper. "Het is jammer dat ik niet kan trakteren op school en mijn verjaardag niet met vriendjes kan vieren", zegt Aron. Hij begrijpt wel waarom hij niet naar school kan. "Het coronavirus is nieuw in de wereld", weet hij al goed waarom het belangrijk is om besmetting met de ziekte zoveel mogelijk te voorkomen. "We moeten goed onze handen wassen en niezen in je elleboog."

Verstopt

Gelukkig maken Arons ouders en zijn twee broertjes Marijn en Simon er woensdag wel een feestje van voor de kersverse tienjarige. Dat begon 's morgens al met tien verjaardagsliedjes zingen voor Aron, want daar was nu mooi de tijd voor. Verder wordt de jarige verwend met een lekkere verjaardagstaart, zijn lievelingseten, voetballen in de tuin, verjaardagskaarten en cadeautjes. Die zijn er gelukkig ook. "De cadeautjes waren verstopt in de kamers van papa en mama, Simon en Marijn." Speurneus Aron heeft ze allemaal gevonden: een knuffel, Pokémon-kaarten, een shirt en pet van voetbalclub PSV en een speelgoedauto. "Via de post kreeg ik een sleutelhanger van mijn nichtjes. En er is nog een pakketje onderweg."

Trakteren

Tussen alle feestelijkheden door doet Aron ook schoolwerk op zijn verjaardag. "Ik vind school heel leuk, vooral rekenen. We hebben werkjes van de juf gekregen en dinsdag gaan we weer nieuwe spulletjes ophalen op school. Ik heb mijn schrijfschrift mee naar huis gekregen, en mijn estafetteschrift. Daarvoor moet je lezen en dan opdrachten erover maken."

Als Aron straks weer naar school mag, trakteert hij gewoon alsnog. "Frietjes van cake met ketchup van jam en mayonaise van slagroom", grijnst hij.  

Meer uit Middelburg

Het verhaal van Maurice: Samen sterk in Koudekerke

KOUDEKERKE - Trots vertelt voorzitter Maurice Stougje over Stichting Koudekerke Samen. Ze zetten zich in voor verbindingen in en door Koudekerke. Koudekerke kwam voor het eerst écht samen in 2015 tijdens het Frits Simonsetoernooi. Een deel van die opbrengsten zou een donatie vormen voor Serious Request in Domburg. Destijds zei Maurice het volgende: "Als ze nog een plek zoeken voor het glazen huis, dan kan het ook in Koudekerke". Zo kwam van het één het ander.

4 uur geleden
Open Boerderijdagen 2024

KOUDEKERKE - De 17e editie van de Campina Open Boerderijdagen vindt plaats op vrijdag 10 en maandag 20 mei. Op deze dagen openen 70 melkveebedrijven verspreid door heel Nederland hun erf voor publiek. Tijdens leuke en leerzame activiteiten op en rond de boerderij kan jong en oud het boerenleven van dichtbij ervaren. 

19 uur geleden
Ook Kunst- en Cultuurroute in teken van Middelburg boekenstad 2024

MIDDELBURG - Op 5 mei vieren we onze vrijheid. Ook de vrijheid om eens lekker in de boeken te duiken. Op de Middelburgse Markt is een grote boekenmarkt, waar je misschien wel dat ene boek vindt dat je al zo lang zoekt. De kunstroute sluit aan met een speciaal boekenprogramma op 10 adressen in de binnenstad en één net daarbuiten.

19 uur geleden
Herdenkingen gemeente Veere 4 mei 2024

DOMBURG - Op 4 mei staan we in het hele land stil bij de Nederlandse oorlogsslachtoffers. We herdenken iedereen die tijdens de Tweede Wereldoorlog of in latere oorlogssituaties is omgekomen. De Tweede Wereldoorlog staat centraal, vanwege de omvang en impact van deze oorlog op ons land. 

19 uur geleden
Middelburg brengt meeste kunstenaars voort in Zeeland

MIDDELBURG - Geen enkele Zeeuwse gemeente heeft zoveel kunstenaars voortgebracht als Middelburg. Van iedere 10.000 mensen die geboren worden in deze gemeente, worden er 51 kunstenaar. Dit blijkt uit onderzoek van thuisstudieplatform Laudius, dat de kunstenaarsdatabase van het Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis (RKD) onder de loep nam. In totaal werden gegevens van bijna 38.000 Nederlandse kunstenaars geanalyseerd, geboren van 1500 tot en met 2000.

20 uur geleden
Programma dodenherdenking 2024 in Middelburg en Arnemuiden

MIDDELBURG/ARNEMUIDEN - Op zaterdag 4 mei vindt in Middelburg en Arnemuiden de dodenherdenking plaats. In Middelburg op het Abdijplein en in Arnemuiden op de algemene begraafplaats aan de Radermacherstraat.

20 uur geleden
Bouw zes levensloopbestendige woningen Meliskerke van start

MELISKERKE Vorige week is de bouw gestart van zes levensloopbestendige woningen aan de Pauwhoekstraat in Meliskerke. Als alles volgens planning verloopt is de bouw in september 2024 gereed.

1 dag geleden