Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Geen promotie voor Goes maar herkansing volgt

Geen promotie voor Goes maar herkansing volgt

GOES - VV Goes 1 zondag is er afgelopen week niet in geslaagd om verder te spelen in de nacompetitie voor promotie van de 3e naar de 2e divisie. VV Goes had deze nacompetitie bereikt door het winnen van de 3e periode in de competitie. In de laatste wedstrijd van het seizoen werd de periode gewonnen door thuis met 4-1 van Oss 20 te winnen.

VV Goes moest als eerste barrière een tweeluik spelen tegen FC Lienden uit het gelijknamige Lienden. In deze tweeluik tegen FC Lienden ( 2e divisie ) werd zowel in de thuiswedstrijd (0-3) en de uitwedstrijd (2-1) verloren. Daarmee kwam het sprookje ten einde. VV Goes was vorig jaar gepromoveerd van de Hoofdklasse naar de 3e divisie en wist als promovendus een 4e plaats te halen en dus de nacompetitie.

De vertrekkende trainer Rogier Veenstra verlaat aan het einde van dit seizoen VV Goes met een reeks aan prijzen zoals promotie hoodklasse/3e divisie, winnaar KNVB districtsbeker 2018/2019, trainer van het jaar, club van het jaar en het behalen van de nacompetitie 2e divisie. Rogier gaat volgende jaar bij ASWH uit Hendrik Ido Ambacht aan de slag. Wij wensen hem daarbij veel succes.

Geen nacompetitie dus voor VV Goes zondag maar VV Goes zaterdag zou nog wel kunnen promoveren.

Ook dit zou een unicum zijn want vorig jaar is VV Goes gestart met een standaard team uitkomende in de 4e klasse zaterdag. De ploeg die onder leiding staat van de Goesenaar Huseyin Dogan heeft tijdens de reguliere competitie beslag weten te leggen op de 3e plaats en het winnen van de 2e periode.

Hierdoor mag VV Goes zaterdag a.s zaterdag 8 juni een promotie beslissingsduel spelen tegen VV Kruiningen. Bij verlies van Kruiningen zal deze ploeg degraderen van de 3e naar de 4e klasse. Bij winst van VV Goes zal deze ploeg promoveren naar de 3e klasse.

Het beslissingsduel op zaterdag 8 juni, zal om 14.40 uur gespeeld worden op het sportcomplex van de VV Wemeldinge, de Boenze Boogerd, Chezeeweg 37 te Wemeldinge.

Meer uit Beveland

Treinenclub houdt vrijdagavond lezing in Goes

GOES - De NVBS, vereniging van spoor- en tramliefhebbers, organiseert vrijdag 8 december in hotel Terminus in Goes een lezing. Jan Strooband gaat in op 'Turkije voordat de toeristenstroom op gang kwam'.

3 uur geleden
'Een Suikerbieten sage' eert Zeeuws cultureel erfgoed

COLIJNSPLAAT - Met haar oma trots toekijkend heeft fotografe Janne van Gilst in zorgcentrum Cleijenborch in Colijnsplaat 'Een Suikerbieten sage' geopend. Deze expositie, die het Zeeuwse erfgoed van de suikerbiet eert, maakte Van Gilst samen met de leerlingen van de plaatselijke basisschool Het Stelleplankier. Zij spraken ouderen, onder wie Van Gilsts oma, over hun herinneringen aan de suikerbietenteelt. “Deze tentoonstelling is een mooi voorbeeld van hoe kunst verbindt", zei de Noord-Bevelandse cultuurwethouder Yvonne Maas, die de expo met kinderburgemeester Noor opende. In januari reist een uitgebreide versie van 'Een Suikerbieten sage' door naar de bibliotheek in Middelburg.

3 uur geleden
Energiecoaches helpen mensen aan huis

25 energiecoaches zijn in de gemeenten Borsele, Goes, Noord-Beveland, Kapelle en Reimerswaal beschikbaar om langs te komen bij mensen voor hulp bij energie besparen. Tot en met eind 2025 zet het team van vrijwillige coaches zich in om energiearmoede te bestrijden en kosteloos helpen ze iedereen die behoefte heeft aan hulp met energiekosten besparen en het huis verduurzamen.

11 uur geleden
Brand in auto aan de Patijnweg in Goes

GOES - Maandagavond heeft er brand gewoed in een auto aan de Patijnweg in Goes. De brand ontstond onder de motorkap van het voertuig. Brandweerlieden hadden het vuur gelukkig snel onder controle. Het voertuig stond op het moment dat bestuurder de brand opmerkte voor de stoplichten te wachten.

21 uur geleden
Goes voert tweede controle leegstaande panden uit

GOES - De gemeente Goes controleerde donderdagavond voor de tweede keer onverklaarbaar leegstaande panden. 'In drie woningen woonden arbeidsmigranten', laat de gemeente Goes weten. 'Er volgt een onderzoek of bewoning in deze huizen is toegestaan.'

1 dag geleden
Minder treinen en vertraging door verzakt spoor

VLISSINGEN - Er rijden minder treinen op het traject van Vlissingen naar Roosendaal vanwege verzakkingen in het spoor. Daarnaast moeten reizigers rekening houden met 30 minuten vertraging.

1 dag geleden
Wereldlichtjesdag herdenkt overleden kinderen

KLOETINGE - Op zondag 10 december is het Wereldlichtjesdag. Om 19.00 uur worden er overal ter wereld kaarsjes aangestoken voor overleden kinderen. 'Zo slingert in 24 uur een golf van licht over de hele wereld', aldus de organisatie. In de Geerteskerk in Kloetinge kunnen mensen samenkomen.

1 dag geleden