Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Geen overtredingen geconstateerd bij grote controle buitengebied Reimerswaal

Geen overtredingen geconstateerd bij grote controle buitengebied Reimerswaal

KRUININGEN - De politie heeft donderdag samen met andere partijen een grote controle gehouden in het buitengebied van de gemeente Reimerswaal. ‘Er zijn geen strafbare feiten geconstateerd’, laat de gemeente Reimerswaal weten. 

Naast de politie en gemeente was onder meer waterschap Scheldestromen betrokken bij de controle. ‘Het voornaamste doel was om de zichtbaarheid van de overheid en de meldingsbereidheid van de gemeenschap in het buitengebied te vergroten, maar zeker ook om ondermijnende en illegale activiteiten tegen te gaan.’ Zo vond controle plaats op het naleven van de regels ten aanzien van zaken als het bestemmingsplan, milieu en vergunningen. ‘Daarnaast zijn de diensten vooral in gesprek gegaan met de bewoners van het gebied.’

Buitengebied gevoelig voor ondermijnende criminaliteit 

Door de afgelegen ligging en de vaak verlate toegangswegen leent het buitengebied zich voor ondermijnende activiteiten van criminelen, zoals illegale handel, hennepteelt en drugsafvaldumpingen. ‘Door de samenwerking van verschillende diensten ontstaat een vollediger beeld van wat zich in het buitengebied afspeelt en kan de overheid slagvaardiger optreden. De integrale controle moet uiteindelijk bijdragen aan het verbeteren van de veiligheid in het buitengebied en ondermijning tegengaan.’ 

De aanpak van ondermijnende criminaliteit is een prioriteit van de gemeenten in het Oosterscheldebekken. De gemeente Reimerswaal focust zich hierbij onder meer op bedrijventerreinen, jachthavens en het buitengebied. De partijen benadrukken dat zij inwoners nodig hebben bij de aanpak van criminaliteit. ‘Wij merken dat onze inwoners ons steeds beter weten te vinden daar waar het gaat om het melden van signalen’, aldus de Reimerswaalse burgemeester José van Egmond. ‘Door actief te controleren, te communiceren met elkaar en misstanden consequent aan te pakken, dragen we bij aan een veilig buitengebied. Ziet u zaken die volgens u niet kloppen? Meld deze dan bij uw gemeente, uw wijkagent, via politie.nl, of via Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0800 - 7000. Bel 112 als iedere seconde telt.’

Meer uit Reimerswaal

Knalfeest op Koningsdag bij Restaurant Café De Zwaan in Kapelle

KAPELLE - Bij Restaurant Café De Zwaan in Kapelle is het altijd gezellig. Ze hebben een mix van oud en nieuw, dus het voelt vertrouwd én modern.

19 uur geleden
Bizar ongeval: 15-jarige crasht auto en eindigt ondersteboven in Yerseke

YERSEKE - De auto die gisteren over de kop vloog in Yerseke werd door een 15-jarige jongen bestuurd. De puber raakte niet gewond bij het ongeval.

1 dag geleden
Boomgaarden staan in bloei; tijd voor wandel- en fietstochten

KRABBENDIJKE/KAPELLE - Zaterdag (13 april) vindt de derde editie plaats van de Bloesemwandeltocht vanuit Krabbendijke. Vanuit het Fruitteeltmuseum in Kapelle is er zaterdag een bloesemfietstocht. Een week later is dit museum het startpunt van een bloesemwandeltocht door boomgaarden in bloei.

1 dag geleden
Maaltijdvoorziening gaat door in Kapelle, alleen op andere manier

KAPELLE - Zorgorganisatie Cederhof stopt per 1 juli met de maaltijdvoorziening Tafeltje Dekje. 'We begrijpen dat dit bij de klanten van Tafeltje Dekje vragen en eventuele zorgen oproept', laat de gemeente Kapelle weten. 'Als gemeente vinden we het belangrijk een waardig alternatief te kunnen bieden aan onze inwoners. Daarvoor zijn diverse aanbieders in beeld.' 

2 dagen geleden
Open avond bij gemeentewerken in Kruiningen

KRUININGEN - Inwoners van Kruiningen en Hansweert zijn dinsdagavond (9 april) welkom bij de open avond van gemeentewerken in het gemeentehuis van Reimerswaal in Kruiningen. 

4 dagen geleden
Buurtbewoners maken Wemeldinge groener

WEMELDINGE - Bewoners van een deel van de Oosterscheldestraat in Wemeldinge hebben hard gewerkt om hun straat groener te maken.

6 dagen geleden
Rubriek Albert Kort: Emigratie

Emigratie is van alle tijden. Soms laten mensen zich leiden door de zucht naar avontuur, maar meestal worden ze ertoe gedwongen door onderdrukking of slechte leefomstandigheden. Ook Zuid-Beveland had daarmee te maken, met name in de negentiende eeuw. Zo zochten veel gereformeerden hun toevlucht in Amerika, omdat de hervormde kerk hen zag als tweederangsburgers. De meesten vestigden zich in Michigan, waar ze hun eigen gemeenten opbouwden. Het stadje 'Zeeland' getuigt nog van de herkomst van de eerste bewoners.

1 week geleden