Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Geen overtredingen geconstateerd bij grote controle buitengebied Reimerswaal

Geen overtredingen geconstateerd bij grote controle buitengebied Reimerswaal

KRUININGEN - De politie heeft donderdag samen met andere partijen een grote controle gehouden in het buitengebied van de gemeente Reimerswaal. ‘Er zijn geen strafbare feiten geconstateerd’, laat de gemeente Reimerswaal weten. 

Naast de politie en gemeente was onder meer waterschap Scheldestromen betrokken bij de controle. ‘Het voornaamste doel was om de zichtbaarheid van de overheid en de meldingsbereidheid van de gemeenschap in het buitengebied te vergroten, maar zeker ook om ondermijnende en illegale activiteiten tegen te gaan.’ Zo vond controle plaats op het naleven van de regels ten aanzien van zaken als het bestemmingsplan, milieu en vergunningen. ‘Daarnaast zijn de diensten vooral in gesprek gegaan met de bewoners van het gebied.’

Buitengebied gevoelig voor ondermijnende criminaliteit 

Door de afgelegen ligging en de vaak verlate toegangswegen leent het buitengebied zich voor ondermijnende activiteiten van criminelen, zoals illegale handel, hennepteelt en drugsafvaldumpingen. ‘Door de samenwerking van verschillende diensten ontstaat een vollediger beeld van wat zich in het buitengebied afspeelt en kan de overheid slagvaardiger optreden. De integrale controle moet uiteindelijk bijdragen aan het verbeteren van de veiligheid in het buitengebied en ondermijning tegengaan.’ 

De aanpak van ondermijnende criminaliteit is een prioriteit van de gemeenten in het Oosterscheldebekken. De gemeente Reimerswaal focust zich hierbij onder meer op bedrijventerreinen, jachthavens en het buitengebied. De partijen benadrukken dat zij inwoners nodig hebben bij de aanpak van criminaliteit. ‘Wij merken dat onze inwoners ons steeds beter weten te vinden daar waar het gaat om het melden van signalen’, aldus de Reimerswaalse burgemeester José van Egmond. ‘Door actief te controleren, te communiceren met elkaar en misstanden consequent aan te pakken, dragen we bij aan een veilig buitengebied. Ziet u zaken die volgens u niet kloppen? Meld deze dan bij uw gemeente, uw wijkagent, via politie.nl, of via Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0800 - 7000. Bel 112 als iedere seconde telt.’

Meer uit Reimerswaal

Jubileum voor Franse Slag Mars in en om Kapelle

KAPELLE - Zaterdag 18 mei is het tijd voor de tiende editie van de Franse Slag Mars vanuit Kapelle. Vanwege het lustrum splitst de organisatie van de Franse Slag Mars de route van tien kilometer op in twee keer vijf kilometer wandelen en een tocht met een historisch militair voertuig.

8 minuten geleden
Herdenking Lancaster-bemanning maandag in Krabbendijke

KRABBENDIJKE - Bij het monument aan de Noorddijk in Krabbendijke wordt maandagochtend het vliegtuigongeluk met de Engelse Lancaster in de Tweede Wereldoorlog herdacht. 

2 uur geleden
Muzikaal cabaret van Maartje & Kine vrijdagavond in Rilland

RILLAND - Maartje & Kine brengen vrijdagavond muzikaal cabaret met 'Hoge Noot' in dorpshuis Luctor et Emergo in Rilland.

21 uur geleden
Rommelroute door Kapelse wijk Eliwerve zaterdag

KAPELLE - Zaterdag (11 mei) vanaf 9.30 uur houden bewoners van de wijk Eliwerve in Kapelle voor de derde keer een rommelroute.

1 dag geleden
Gemeente Reimerswaal verloot 440 regentonnen

KRUININGEN - Tweehonderd inwoners van de gemeente Reimerswaal hebben eind vorig jaar een gratis regenton gekregen. 'Omdat nog meer inwoners een steentje willen bijdragen aan een beter klimaat, krijgt deze actie een vervolg', laat de gemeente weten. 'Vanaf maandag 13 mei kunnen inwoners zich inschrijven voor een regenton. In totaal verloten we 440 tonnen.'

2 dagen geleden
Kinderen skeeleren zaterdag tussen de Scheldes

KRABBENDIJKE - Zaterdag vindt voor de 19e keer de kidstour 'Tussen de Scheldes' plaats van IJs- en skeelervereniging Krabbendijke. 

3 dagen geleden
Forse schade bij botsing Vierwegen Kapelle

KAPELLE - Bij een ongeval op de Vierwegen bij Kapelle zijn maandagavond twee personenauto's fors beschadigd geraakt. Niemand raakte gewond.

3 dagen geleden