Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Geen nieuwe maatregelen, premier doet oproep om vol te houden

Geen nieuwe maatregelen, premier doet oproep om vol te houden

NEDERLAND - Tijdens de persconferentie van premier Rutte en minister Hugo de Jonge zijn vanavond geen nieuwe maatregelen aangekondigd. De boodschap van de premier bleef voor nu: 'Hou vol'. Volgende week wordt er meer bekend gemaakt over de toekomst van de huidige maatregelen. Mogelijk worden er vanaf 28 april versoepelingen doorgevoerd. 

De snelheid waarmee het virus zich verspreid is afgenomen. Dat is het goede nieuws dat Mark Rutte vanavond bevestigde. Maar, tegelijkertijd is de druk op de zorg enorm. Er liggen namelijk nog steeds meer mensen op de intensive care dan dat Nederland voor het virus überhaupt aan capaciteit had. En bovendien is het cruciaal dat de huidige maatregelen goed nageleefd blijven worden. Want wanneer mensen de huidige regels niet meer goed naleven, grijpt het virus waarschijnlijk weer snel om zich heen. Zijn boodschap vanavond was dan ook: Hou vol. Want hoe beter we ons nu aan de maatregelen houden, des te groter is de kans dat het kabinet de regels binnenkort kan versoepelen.

Versoepeling

Volgende week dinsdag staat er opnieuw een persconferentie gepland. Dan zal bekend worden over de huidige maatregelen worden verlengd, of dat er mogelijk versoepelingen worden doorgevoerd. Ook moet er dan meer duidelijkheid zijn over de app waarmee het virus beter in kaart kan worden gebracht.

De keuze over het wel of niet versoepelen van maatregelen hangt af van drie ankerpunten, legde Rutte vanavond uit. Namelijk: 1. Kan de zorg het aan? 2. Ouderen moeten beschermd worden. 3. Het inzicht in de verspreiding van het virus.

Rutte benadrukte bovendien meerdere keren dat als er versoepelingen worden doorgevoerd worden, dit altijd stapsgewijs zal zijn. Mensen moeten zich dus voorbereiden op een 'nieuw normaal' en bedrijven en instellingen moeten nu al nadenken over hoe ze kunnen functioneren in een 1,5e meter maatschappij. Ook benadrukte Rutte dat het mogelijk blijft dat wanneer versoepelingen worden doorgevoerd, deze later altijd weer kunnen worden ingetrokken als het virus toch weer te hard om zich heen grijpt.

Meer uit Tholen

Huizenprijzen op hoogste niveau ooit, record uit 2022 verbroken

ZEELAND - De prijzen van bestaande koopwoningen gaan door het dak. Het record van twee jaar geleden is officieel verbroken. In april 2024 lagen de huizenprijzen voor het eerst hoger dan de vorige piek in juli 2022. Dat blijkt uit de prijsindex van bestaande particuliere koopwoningen van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster.

48 minuten geleden
Het Roosevelt Debat groot succes: 'Prachtig dat Oud-Vossemeer het organiseerde'

OUD-VOSSEMEER - De Stichting Roosevelt Oud-Vossemeer is zeer tevreden met het verloop van het debat van donderdag. Er was een hoge opkomst, uitstekende sprekers en een levendige discussie. Verrassend waren de studenten die de deels voormalige Tweede Kamerleden af en toe van advies voorzagen. De discussie verliep op basis van stellingen.

1 dag geleden
Zo speelden de Thoolse clubs tijdens de laatste speelronde [SPEELRONDE 22]

THOLEN - Wat gebeurde er op zaterdag 18 mei allemaal in het amateurvoetbal? In dit overzicht zetten we de uitslagen en programma's van de Thoolse voetbalclubs op een rijtje. Dit is een samenvatting van speelronde 22.

1 dag geleden
KNMI waarschuwt met code geel voor onweer en wateroverlast in Zeeland

ZEELAND - Het KNMI heeft voor een groot deel van het land code geel afgegeven vanwege onweersbuien en veel regen in een korte tijd, wat kan leiden tot wateroverlast. De waarschuwing geldt in Zeeland vanaf 17.00 uur en eindigt pas middernacht. De buien kunnen gepaard gaan met windstoten en hagel.

1 dag geleden
Pinksteren: Een vrije dag voor Nederlanders, maar waarom eigenlijk?

ZEELAND - Pinksteren, de feestdagen die jaarlijks door Nederlanders worden gevierd, brengen een extra vrije dag op maandag met zich mee. Voor velen betekent dit een heerlijk lang weekend, maar wat vieren we eigenlijk? 

3 dagen geleden
Let op: Inhaaldag voor afvalinzameling op Tweede Pinksterdag

THOLEN - Het afval en de grondstoffen van maandag 20 mei, Tweede Pinksterdag, worden pas op zaterdag 25 mei opgehaald. Bekijk de inhaaldata ook op de online afvalkalender van de Zeeuwse Reinigingsdienst (ZRD) en in de ZRD-app.

3 dagen geleden
'Meer Zeeuwen langdurig aan het werk na WW-uitkering'

ZEELAND - Na een WW-uitkering blijven mensen langer aan het werk, blijkt uit een analyse van UWV. 73 procent bleef langer dan een jaar achter elkaar aan het werk. Dat is een stijging ten opzichte van eerdere jaren. De krapte op de arbeidsmarkt is een van de oorzaken hiervan.

4 dagen geleden