Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Geen militaire acties tegen Venezuela vanaf Curaçao ’

'Geen militaire acties tegen Venezuela vanaf Curaçao ’

WILLEMSTAD (ANP) - De regering van Curaçao heeft zondag verklaard de aangekondigde anti-drugsoperaties van de Verenigde Staten in het Caribisch gebied te ondersteunen, maar benadrukt "dat het niet zal toestaan dat haar grondgebied gebruikt wordt voor militaire acties tegen Venezuela". Op woensdag 1 april maakte VS bekend meer marineschepen naar het Caribisch gebied te sturen om te voorkomen dat drugskartels profiteren van de coronapandemie en meer narcotica smokkelen, daarbij heeft het vooral aandacht voor het regime van de Venezolaanse president Nicolas Maduro.

Washington wil al langer Maduro en veertien andere hooggeplaatste functionarissen oppakken wegens "narcoterrorisme". Sommige media in de regio vrezen echter dat Amerika onder het mom van anti-drugsoperaties een aanval op Venezuela voorbereid. In haar verklaring stelt de Curaçaose regering "er baat bij te hebben dat de georganiseerde misdaad wordt aangepakt". Voor anti-drugsvluchten in Zuid-Amerika maakt Amerika al heel lang gebruikt van een basis op Curaçao, maar die mag wat Willemstad betreft dus niet voor andere, militaire doeleinden worden gebruikt.

Sinds dit weekend zijn veel militairen aanwezig in de straten van Curaçao. De regering zegt dat daarbij geen samenhang is met de Amerikaanse anti-drugsoperatie. De militairen worden op Curaçao ingezet op de kust- en grensbewaking om de mogelijke instroom van ongedocumenteerde Venezolaanse migranten tegen te houden.

Meer uit Binnenland

Gom van Strien: fraudeverdenking bewust niet gemeld aan Wilders

DEN HAAG (ANP) - PVV-senator Gom van Strien, die na de verkiezingen werd aangewezen als verkenner, heeft bewust de fraudebeschuldigingen die tegen hem zijn geuit niet gemeld bij PVV-fractieleider Geert Wilders. Hij zou dat in overleg hebben gedaan met PVV-senaatsvoorzitter Marjolein Faber, zegt Van Strien in een interview met De Telegraaf.

34 minuten geleden
Verkeer moet opletten, het kan glad zijn op de weg

DE BILT (ANP) - Verkeer in vooral het oosten van het land moet dinsdagavond rekening houden met plaatselijke gladheid door sneeuw, zo meldt het KNMI. En in het noorden van Zuid-Holland en Utrecht is het door hagelbuien plaatselijk kortdurend glad, aldus het weerinstituut dat code geel heeft afgegeven voor een aantal provincies. Dinsdagavond rond 22.00 uur geldt die waarschuwing voor Groningen, Drenthe, Overijssel en Gelderland.

4 uur geleden
Nederlandse versie Brits royaltyboek per direct uit de handel

HAARLEM (ANP) - Eindstrijd, de Nederlandse versie van het nieuwe boek van de Britse schrijver Omid Scobie over het Britse koningshuis, wordt tijdelijk uit de handel gehaald. Dat bevestigt een zegsvrouw van Xander Uitgevers na berichtgeving van royaltyverslaggever Rick Evers.

5 uur geleden
Voor 1,7 miljoen euro aan iPhones gestolen bij bedrijf Schiphol

SCHIPHOL (ANP) - De Koninklijke Marechaussee doet onderzoek naar de diefstal van een lading nieuwe iPhones ter waarde van 1,7 miljoen euro bij een vrachtbedrijf op Schiphol. Ook zaten er anderhalf miljoen diodes in de gestolen lading. Dat zijn onderdelen die worden gebruikt bij de fabricage van printplaten. De telefoons zijn iPhones 15 Pro Max, in verschillende kleuren.

6 uur geleden
Verbieden hoofddoek mag ook voor ambtenaar achter de schermen

LUXEMBURG (ANP) - Overheden mogen ambtenaren, ook die achter de schermen werken, verbieden om een hoofddoek te dragen. Ze moeten dan wel consequent zijn en ook andere religieuze uitingen als kruisjes en keppeltjes niet toestaan, oordeelt de hoogste Europese rechter.

7 uur geleden
OM eist 20 jaar cel tegen minderjarige verdachte huurmoord

AMSTERDAM (ANP) - Het Openbaar Ministerie heeft twintig jaar cel geëist tegen de verdachte die nog minderjarig was toen hij opdracht zou hebben gegeven voor de moord op de 56-jarige Itzhak Meiri. Het slachtoffer uit Almere werd op 22 december 2021 na een bezoek aan de tandarts doodgeschoten in de Wieringerstraat in Amstelveen.

8 uur geleden
Asielzoekers blijven nog 3 jaar langer in Gronings dorp Farmsum

DELFZIJL (ANP) - De tijdelijke opvang voor asielzoekers in het Groningse dorp Farmsum blijft nog drie jaar open. De locatie wordt verlengd tot 31 december 2026. In het gebouw zitten 160 kansrijke asielzoekers.

9 uur geleden