Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Geen knuffel van Mickey Mouse in Tokio Disneyland wegens virus

Geen knuffel van Mickey Mouse in Tokio Disneyland wegens virus

TOKIO (ANP/BLOOMBERG) - Japanse kinderen moeten het voorlopig doen zonder knuffel van Mickey Mouse en Donald Duck. De mascottes van Disney mogen in het Japanse pretpark Tokio Disneyland voorlopig geen fysiek contact meer maken vanwege het nieuwe coronavirus. Ook gaan Mickey en Donald minder vaak met bezoekers op de foto.

Andere medewerkers van Disney in Tokio dragen gezichtsmaskertjes. Het Amerikaanse concern heeft overigens zijn pretparken in Hongkong en Shanghai gesloten.

Ook andere bedrijven hebben maatregelen genomen. Bank of China moedigt zijn personeel aan vanuit huis te werken. Als dat niet kan, dan moet personeel alleen lunchen en ook gesprekjes bij de koffieautomaat worden afgeraden. "Er is niets zo belangrijk om te bespreken dat je je gezondheid ervoor in gevaar wil brengen", schreef de bank in een memo. Personeel bij filialen van veel Chinese banken dragen handschoenen om de overdracht van het virus via munten en bankbiljetten te voorkomen.

De Chinese centrale bank PBOC desinfecteert met datzelfde doel bankbiljetten die binnenkomen door middel van uv-licht en verhitting. Bij de vestiging in Xi'an mogen niet meer dan twee mensen tegelijkertijd de kluis in.

Fastfoodketen McDonald's heeft ook maatregelen genomen. Bij een vestiging in Shanghai moeten klanten hun handen desinfecteren en hun contactgegevens achterlaten voor ze hun hamburger meekrijgen.

Meer uit Entertainment

Britse schrijver van The Horse Whisperer overleden

LONDEN (ANP) - De Britse schrijver Nicholas Evans, beroemd door zijn werk The Horse Whisperer, is op 72-jarige leeftijd aan een hartaanval overleden. De in 1995 gepubliceerde roman werd wereldwijd een enorm succes. Er werden vijftien miljoen exemplaren verkocht van het boek, dat in Nederland werd uitgebracht onder de titel De paardenfluisteraar. Het is in tientallen talen vertaald.

1 jaar geleden
BNN 25 jaar: van tv-programma tot spraakmakende publieke omroep

HILVERSUM (ANP) - BNN, dat staat voor Bart's Neverending Network, is maandag 25 jaar geleden opgericht. De publieke omroep werd op 15 augustus 1997 in het leven geroepen door Bart de Graaff, Gerard Timmer, Willem de Bois en Frank Timmer. Na de fusie van BNN en VARA staat de omroep inmiddels al een aantal jaar bekend als BNNVARA.

1 jaar geleden
Conservatieve Iraanse media prijzen aanvaller Rushdie

TEHERAN (ANP/RTR/AFP) - Conservatieve media in Iran prijzen de man die vrijdag de schrijver Salman Rushdie heeft neergestoken. Rushdie kampt sinds 1988 met bedreigingen vanwege zijn boek De duivelsverzen, dat door sommige moslims als godslasterlijk wordt beschouwd.

1 jaar geleden
Minister gaat FM-radiofrequenties veilen na uitspraak rechter

DEN HAAG (ANP) - Minister Micky Adriaansens (Economische Zaken) komt dit najaar met een voorstel voor een herverdeling van de landelijke FM-frequenties door middel van een veiling. De rechter zette onlangs een streep door het besluit van haar ambtsvoorganger Mona Keijzer om de bestaande vergunningen met drie jaar te verlengen.

1 jaar geleden
Grease-actrice Olivia Newton-John (73) overleden

LOS ANGELES (ANP) - Olivia Newton-John is maandag op 73-jarige leeftijd overleden. De actrice, met name bekend van haar rol als Sandy in de musical Grease, sliep in het bijzijn van vrienden en familie vredig in op haar ranch in Californië, meldt haar echtgenoot John Easterling op Facebook.

1 jaar geleden
Actrice Anne Heche in kritieke toestand na auto-ongeluk

LOS ANGELES (ANP) - De Amerikaanse actrice Anne Heche is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht nadat ze met haar auto een woning in reed in Los Angeles. De auto en het huis vlogen in brand en de bestuurder liep ernstige brandwonden op, melden Amerikaanse media. Een anonieme bron bevestigde aan CNN dat het om Heche ging en de LA Times meldt dat de auto op haar naam geregistreerd stond.

1 jaar geleden
1,9 miljoen kijkers zien Engelse voetbalsters EK winnen

HILVERSUM (ANP) - Bijna 1,9 miljoen mensen hebben zondag gekeken naar de finale van het EK tussen de voetbalsters van Engeland en Duitsland. Via NPO 1 zagen zij hoe de Engelsen, gecoacht door de Nederlandse Sarina Wiegman, er met de winst vandoor gingen.

1 jaar geleden