Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Geen kans op datalek bij gemeente Tholen

Geen kans op datalek bij gemeente Tholen

THOLEN - 'De ketting is zo sterk als de zwakste schakel.' Dat stelt gemeentesecretaris Simon Nieuwkoop als het gaat om het beveiligen van persoonsgegevens. De gemeente Tholen heeft veel te maken met persoonsgegevens van inwoners en het is taak van de gemeente om er zorg voor te dragen dat deze gegevens niet zomaar op straat komen te liggen.

Het college van burgemeester en wethouders heeft afgelopen week de ENSIA-verklaring van 2018 én de zelfevaluatie BRP en Waardedocumenten besproken. ENSIA staat voor Eenduidige Normatiek Single Information Audit. "Daarmee kunnen wij als gemeente monitoren of we onze processen goed uitvoeren", legt wethouder Peter Hoek uit. Deze audit heeft in 2018 plaatsgevonden en volgens het college voldeed de gemeente Tholen op 31 december 2018 aan de normen die gesteld worden voor het beveiligen van gegevens van DigiD en Suwinet. "Zo'n audit kan input opleveren voor mogelijk verbeteringen, maar op dit moment voldoen we aan de eisen." De rapportage wordt nog voorgelegd aan de gemeenteraad, zodat ook zij inzicht krijgen in wat de gemeente doet om informatie te beveiligen. "Eventueel kan de gemeenteraad nog hogere kwaliteitseisen stellen op basis van deze input."

Daarnaast heeft de gemeente Tholen ook zelf geëvalueerd of de Basis Registratie Personen en Waardedocumenten goed beveiligd worden. "Ook hierbij hebben we bekeken of we goed onder de lat staan. De bevindingen zijn zeer positief." Wel is er een actielijst samengesteld om de geconstateerde aanbevelingen uit te voeren. "Er gebeurt nou eenmaal heel veel op het gebied van informatieveiligheid."

Meer uit Tholen

Aangepaste tekst artikel 1 van de grondwet nu ook in het stadhuis

THOLEN - Burgemeester Marleen Sijbers en wethouder Corniel van Leeuwen hebben op donderdagavond een nieuwe plaquette onthuld in het stadhuis. Op de plaquette staat de aangepaste tekst van artikel 1 van de Grondwet. Vanaf dit jaar zijn handicap en seksuele gerichtheid toegevoegd aan de discriminatiegronden. 

7 minuten geleden
Kleine brand op woonboot bij Bergse Diepsluis in Tholen

THOLEN - De brandweer van Tholen is vrijdagmiddag uitgerukt vanwege een kleine brand op een woonboot bij de Bergse Diepsluis. Het brandje was begonnen tijdens de betimmering van een uitlaatpijp.

15 uur geleden
Na 2365 bierflessen staat het Thoolse huis van Rien (65) nog steeds niet vol [FOTOALBUM]

THOLEN -  Achter de deuren van een knus Zeeuws huisje in Tholen schuilt een unieke verzameling van 2365 bierflessen. Al sinds 1981 houdt Rien de Waal (65) zich bezig met het uitbreiden van deze collectie. In augustus van dit jaar werd zijn wereld gemarkeerd door het verlies van zijn vrouw Corry. Nu ook zijn drie kinderen het huis uit zijn, wil Rien zijn speciale verzameling en de verhalen erachter delen met de rest van de wereld.

19 uur geleden
Vijfhuize (46) is de beste Zeeuwse amateurscheids: 'Ik fluit graag derby's'

THOLEN - Frans Vijfhuize (46) uit Tholen begon zijn voetbalcarrière als jonge rechtsback bij de Tholense Boys. 'Fransje zijlijn', was zijn bijnaam als voetballer. Nu, ruim dertig jaar later, mag hij zich een jaar lang de beste amateurscheidsrechter van Zeeland noemen. “Ik fluit graag derby's. Daar loop ik niet zomaar van weg."

22 uur geleden
Zo'n 300 bomen en 40.000 struiken gaan deze weken de Thoolse grond in

THOLEN - De gemeente Tholen zet de komende weken groots in op vergroening. Ongeveer 300 bomen en 40.000 struiken en vaste planten zullen op diverse locaties in verschillende kernen worden geplant. De eerste stap is vorige week gezet bij de Binnenkamer in Tholen.

1 dag geleden
'Woningbrand' aan de Dalemsestraat blijkt aangebrand eten in oven

THOLEN - Meerdere hulpdiensten zijn donderdagavond uitgerukt naar de Dalemsestraat na een melding van een woningbrand. De deur van de woning moest worden opengebroken, maar van een echte brand was geen sprake. De rookontwikkeling uit het appartement werd veroorzaakt door aangebrand eten in een oven.

1 dag geleden
Kerstconcert in Sint-Annaland met Kir Royal Accelerando's Cosy Christmas

SINT-ANNALAND - De Koninklijke Fanfare Accelerando uit Sint-Annaland sluit het muzikale jaar af met een Kerstconcert. Onder de noemer 'Accelerando's Cosy Christmas' nemen de muzikanten hun gasten mee in de warme en vrolijke sfeer die bij Kerstmis hoort. Dat doen ze samen met dameszangvereniging Kir Royal. Het concert vindt plaats op zaterdagavond 16 december in de sportzaal van De Wellevaete.

1 dag geleden