Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Geen hogesnelheidstreinen tussen Amsterdam en Rotterdam om wind

Geen hogesnelheidstreinen tussen Amsterdam en Rotterdam om wind

UTRECHT (ANP) - Door de harde wind rijden er maandag geen treinen tussen Amsterdam Centraal en Rotterdam Centraal op het traject van de hogesnelheidslijn (HSL), meldt de NS. De spoorvervoerder verwacht dat de directe HSL-verbinding tussen Amsterdam en Rotterdam pas dinsdagmiddag rond 15.00 uur weer kan worden opgestart.

Ook op het HSL-traject tussen Rotterdam en Breda veroorzaakt de harde wind hinder. Op dat traject rijden maandag minder treinen, naar verwachting tot ongeveer 20.00 uur.

Meer uit Binnenland

Bevrijdingsvuur in Wageningen ontstoken door twee WO II-veteranen

WAGENINGEN (ANP) - De 101-jarige Canadese oorlogsveteraan Pierce 'George' Brewster en de 99-jarige Britse veteraan Geoff Roberts hebben even voor middernacht in Wageningen het Nationaal Bevrijdingsvuur aangestoken. Dat deden zij samen met burgemeester Floor Vermeulen op het plein voor Hotel de Wereld, waar in 1945 werd onderhandeld over de Duitse capitulatie.

26 minuten geleden
Advocaat: 3 demonstranten aangehouden kort voor stilte op de Dam

AMSTERDAM (ANP) - Tijdens de Nationale Herdenking op de Dam zijn drie personen aangehouden, en niet één zoals eerder werd gemeld. Dat laat Willem Jebbink, de advocaat van de drie, weten. Op de Dam was, net als vorig jaar tijdens de dodenherdenking, een groepje demonstranten aanwezig dat aandacht vroeg voor de politieke situatie in Oeganda. De overgebleven betogers bleven stil tijdens de twee minuten stilte om 20.00 uur.

1 uur geleden
Dodenherdenking Waalsdorpervlakte verloopt zonder protest

WASSENAAR (ANP) - De dodenherdenking op de Waalsdorpervlakte in de duinen tussen Den Haag en Wassenaar is zonder incidenten verlopen. De twee minuten stilte vanaf 20.00 uur zijn niet verstoord. In het hele land waren gemeenten extra alert op verstoringen en protestacties in verband met situatie in Gaza en hadden extra maatregelen genomen.

4 uur geleden
Nederland was twee minuten stil voor oorlogsslachtoffers

AMSTERDAM (ANP) - Op veel plekken in Nederland was het om 20.00 uur twee minuten stil, om mensen te herdenken die sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen in oorlogssituaties of bij vredesoperaties. Bij de Nationale Herdenking op de Dam namen ongeveer 4000 mensen die hun plek van tevoren hadden gereserveerd de stilte in acht.

4 uur geleden
Halsema vraagt in toespraak aandacht voor open wonden na oorlog

AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse burgemeester Femke Halsema heeft in haar toespraak op de Dam gevraagd om "een zacht gemoed voor al die mensen die de wond van oorlog elke dag voelen". "Wij, hier verzameld, zijn de erfgenamen van een zwaar bevochten vrede", sprak zij na de Nationale Herdenking. "Laten wij die erfenis - onze open samenleving - beschermen."

4 uur geleden
Nationale Herdenking op Dam verloopt rustig

AMSTERDAM (ANP) - De Nationale Herdenking op de Dam in Amsterdam is zonder grote incidenten verlopen. Tijdens de twee minuten stilte om 20.00 uur was het op en rond de Dam ook stil. Er waren bij de herdenking naar volgens het Comité 4 en 5 mei 3900 mensen plus 1058 genodigden aanwezig.

5 uur geleden
Maar 4000 mensen op de Dam bij Nationale Herdenking

AMSTERDAM (ANP) - Bij de Nationale Herdenking op de Dam zijn zaterdagavond 4000 mensen aanwezig, meldt het Comité 4 en 5 mei een kwartier voor het begin van de dodenherdenking. Dat is inclusief de genodigden die voorafgaand in de Nieuwe Kerk aanwezig waren.

5 uur geleden