Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Geen grootse braderie Sint-Annaland

Geen grootse braderie Sint-Annaland

SINT-ANNALAND – De braderie van Sint-Annaland staat gepland op zaterdag 14 augustus. Dat duurt weliswaar nog drie maanden, maar toch moet de organisatie nu al knopen doorhakken. De voorbereidingen zijn normaal gesproken al in volle gang. Echter de situatie en de COVID-19 maatregelen maken die voorbereidingen lastig. Het is moeilijk te voorspellen waar uiteindelijk rekening mee gehouden moet worden bij de organisatie van de braderie.

Ondernemersvereniging Activa en Dorpsgemeenschap Sint-Annaland, die samenwerken via de Activiteitencommissie, zouden graag een braderie als vanouds organiseren, maar zien dat momenteel nog niet zitten.

“We zitten absoluut niet bij de pakken neer, maar we moeten ook realistisch kijken naar wat haalbaar en realiseerbaar is. Onlangs werd een openingsplan gepresenteerd door de Rijksoverheid met een aantal stappen. Het lijkt erop dat geplande versoepelingen nu al uitgesteld worden.

De verwachting is vooralsnog dat evenementen vanaf 16 juni mondjesmaat, in beperkte vorm en onder voorwaarden toegestaan zullen worden. Wat die voorwaarden zijn is nog niet bekend, maar een beperking in het maximaal aantal personen en de 1,5 meter afstand maatregel zijn minimaal te verwachten.

Dat zal hoogstwaarschijnlijk de hele zomer nog zo zijn, blijkt ook uit navraag bij de gemeente.

Wij als organisatie en vrijwilligers dragen dan de verantwoordelijkheid voor de naleving van die regels. Een braderie is bovenal een gezellige aangelegenheid, iets wat zich volgens ons niet zo goed leent om 1,5 meter afstand te houden. De vraag die dan op tafel ligt is of je als vrijwilliger die verantwoordelijkheid kan en wil dragen”, aldus de organisatoren.

Jammer

Om die reden hebben de besturen van Ondernemersvereniging Activa en Dorpsgemeenschap Sint-Annaland, in overleg met de Activiteitencommissie, besloten af te zien van een braderie. “Hoe jammer we dat zelf ook vinden. Het liefst zouden we gewoon een braderie organiseren. We begrijpen dat veel mensen snakken naar dit soort evenementen. Echter ieders gezondheid staat voorop en we vinden het belangrijk dat we eerst in ons dagelijkse leven weer terug naar ‘normaal’ gaan en dat winkels en ondernemers weer zonder beperkingen kunnen draaien”.

Activiteiten rondom 75 jaar vrijheid

De organisatie hoopt dat er later dit jaar meer mogelijkheden zijn. Daarom geen afstel, maar uitstel. Op 29 en 30 oktober worden de activiteiten rondom 75 jaar vrijheid, die vorig jaar mei gepland stonden en door het coronavirus ook zijn uitgesteld, georganiseerd.

Het idee is om daar de braderie aan te koppelen. Verder wordt alvast vooruitgekeken naar 2022 en worden plannen gemaakt om er dan een extra sfeervolle en gezellige editie van te maken.

Kleinere activiteiten

“We realiseren ons dat dit besluit mogelijk voor sommige inwoners, die net als ons hoopten op een braderie als vanouds, een teleurstelling is. Daarom hopen we dat er rond 14 augustus wel kleinere activiteiten te realiseren zijn.

Denk bijvoorbeeld aan de kermis voor de jeugd, iets met muziek en horeca op het Havenplein of een speciale open dag van het museum met een aantal kraampjes. Dat zijn activiteiten die redelijk snel georganiseerd zijn, geen lange aanloop met voorbereidingen nodig hebben, waarbij bezoekers gespreid worden en rekening gehouden kan worden met de maatregelen die dan gelden”, besluit de organisatie.[n]

Meer uit Tholen

Nieuwe wethouder Hilde Moerland: 'Alsof ik in een rijdende trein stap' [INTERVIEW]

THOLEN - Na een onverwachte wending in de coalitie is Hilde Moerland (52) ineens de nieuwe wethouder van Tholen. Een beetje spannend vindt ze het nog wel. Maar de gedreven Stallander gaat voor niets én niemand uit de weg. "Ik vind dat iedereen op Tholen, klein of groot, ertoe doet. Daar sta ik voor."

30 minuten geleden
Miljoenen mailadressen bij criminelen gevonden: Check hier of je ertussen zit

WEST-BRABANT/ZEELAND - De politie heeft eind januari zes verdachten opgepakt voor bankhelpdeskfraude. Ze hadden lijsten in bezit met zo'n 7 miljoen unieke e-mailadressen, waarvan 5 miljoen uit Nederland. Deze adressen worden door cybercriminelen verhandeld en opnieuw gebruikt. Volgens de politie is het mogelijk dat heel veel Nederlanders hiervan slachtoffer zijn zonder dat ze dat zelf weten.

4 uur geleden
Felle brand op bedrijfsterrein Nijverheidsweg Sint-Maartensdijk

SINT-MAARTENSDIJK - Op het terrein van een bedrijf in Sint-Maartensdijk heeft in de nacht van woensdag op donderdag een felle brand gewoed in een grote stapel hout.Bij de brandweer werd rond 02.15 uur gemeld dat vlammen waren gezien op een bedrijfsterrein in de buurt van de Sportlaan. Ter plekke bleek brand te woedden achter een loods aan de Nijverheidsweg. De brandweer schaalde op naar middelbrand. Twee blusvoertuigen en een waterwagen werden opgeroepen om de brand te bestrijden.Rond 02.35 uur kon de brandweer het sein 'brand meester' geven omdat van overslag naar de loods geen sprake bleek te zijn. Wel moest vervolgens nog geruime tijd worden nageblust. Volgens de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) waren er geen mensen of dieren bij het incident betrokken.

7 uur geleden
Drie vragen over het grote verduurzamingsproject van huurwoningen op Tholen

THOLEN - De eerste woningen op Tholen die tegen de vlakte gaan zijn bekend. Maar tot 2035 zullen er nog meer woningen worden afgebroken. Waarom kiest Stadlander voor sloop? En wat betekent dit voor de bewoners? Drie vragen over het megaproject.

1 dag geleden
25 teams strijden vandaag tijdens het tweede Thoolse schoolvoetbaltoernooi

SINT-ANNALAND - Na het succes van vorig jaar vindt vanmiddag de tweede editie van het schoolvoetbaltoernooi in Sint-Annaland plaats. Het toernooi wordt georganiseerd door SoccerOne Tournaments en de jeugdcommissie van WHS. Er doen 25 teams mee die naar sportpark De Waaje afreizen om te strijden voor de felbegeerde beker.

1 dag geleden
Volle gymzaal geniet van 150 muzikanten tijdens Concordia Concert

THOLEN - In een volle gymzaal van de Meulvliet in Tholen traden afgelopen zaterdag maar liefst 150 muzikanten van Koninklijke Muziekvereniging Concordia op. Bij het jaarlijks terugkerende Concordia Concert kwam zowel jong als oud aan bod.

2 dagen geleden
Stadlander gaat ruim 900 huurwoningen op Tholen verduurzamen

THOLEN - Stadlander gaat de komende tien jaar ruim 900 sociale huurwoningen op Tholen verduurzamen. Dat is zo'n 40 procent van alle huizen van de corporatie op het eiland. Sommige woningen kunnen niet meer opgeknapt worden en moeten dus worden gesloopt.

2 dagen geleden