Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Geen gemotoriseerd verkeer op boulevards tijdens zomerse dagen

Geen gemotoriseerd verkeer op boulevards tijdens zomerse dagen

VLISSINGEN - Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om het sluitingsregime voor gemotoriseerd verkeer op de boulevards nog niet structureel aan te passen. Vanwege de coronamaatregelen worden de boulevards wel afgesloten op zomerse dagen.

Al jaren wordt er door bewoners van de boulevards geklaagd over overlast van auto’s, motoren en scooters. Een structurele oplossing voor de overlast ligt nog niet in het verschiet. In het kader van de coronamaatregelen heeft het college besloten om de boulevards Evertsen en Bankert af te sluiten voor gemotoriseerd verkeer op zomerse dagen waarop het kwik tot boven de 25 graden stijgt. Het college bereidt een pakket van maatregelen voor om de coronamaatregelen te kunnen handhaven op drukke zomerse dagen. Het sluitingsregime duurt zolang de coronamaatregelen van kracht zijn.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Vlissingen

Waterschap start onderhoud aan Zeeuwse waterschapswegen

Waterschap Scheldestromen start komende week met het jaarlijkse onderhoud aan verschillende waterschapswegen in Zeeland. Eerst vinden er kleinschalige asfaltreparaties plaats. Daarna volgen grotere onderhoudswerkzaamheden. Sommige wegen worden slechts enkele uren afgesloten, bij andere wegen kan de afsluiting oplopen tot enkele weken. Na het onderhoud voldoen de wegen weer aan de eisen van veiligheid en doorstroming.

1 dag geleden
Juridische stappen tegen nieuwbouw Britannia

VLISSINGEN - De nieuwbouw van Grand Hotel Britannia zou wel eens flinke vertraging op kunnen lopen. Eerder al lieten bezorgde Vlissingers de gemeente weten niet gelukkig te zijn met de bouwplannen zoals die nu voorliggen. Krachten hebben zich gebundeld en er is inmiddels een stichting in oprichting die er geen gras over wil laten groeien en bezwaar gaat aantekenen bij de gemeente. 

5 dagen geleden
‘Je kunt zowel de stilte opzoeken als de drukte ‘

VLISSINGEN - Helge Prinsen portretteert in de rubriek ‘Ik ben Vlissingen’ elke week een van haar stadsgenoten. Met haar korte portretten wil ze bekende en minder bekende Vlissingers in de schijnwerpers zetten en zo een mooi beeld van de stad schetsen waar zij is geboren en getogen.

5 dagen geleden
Buiten gymmen in stijl Koningsdag bij VTV

VLISSINGEN - Noodgedwongen sporten de leden van de Vlissingse Turn Vereniging nog steeds buiten. Dat is weliswaar behelpen maar met veel creativiteit weten de trainers en trainsters het toch leuk te maken voor de leden. 

6 dagen geleden
Frits Barend: ‘Mijn tweede naam Jelle draag ik met trots’

Met de Joodse uitdrukking ‘Zolang wij ze blijven herdenken, blijven ze leven. Pas als we niet meer aan ze denken, zijn ze er ook echt niet meer’ in zijn achterhoofd houdt Frits Barend (74) op 4 mei in Vlissingen een voor iedereen te volgen lezing over discriminatie, racisme en antisemitisme (Jodenhaat) in het bijzonder. “Ik ben dankbaar dat ik hierover mag spreken”, zegt de Joodse journalist en presentator. “Dat doe ik als eerbetoon aan Jelle en Jeltje. Ik leef dankzij hen.”

1 week geleden
Man (22) veroorzaakt ongeval met letsel op de Paul Krugerstraat door alcoholgebruik, rijbewijs ingenomen

VLISSINGEN - De politie heeft gistermiddag iemand meegenomen naar het politiebureau na het veroorzaken van een ongeval met letsel op de Paul Krugerstraat. De man in kwestie bleek te veel alcohol gedronken te hebben. Zijn rijbewijs is door de politie ingenomen.Een 22-jarige man reed gisteren rond 17:15 uur achterop een 17-jarige scooterrijdster uit Vlissingen. Dat gebeurde op de Paul Krugerstraat. Het meisje kwam ten val en is met onbekende verwondingen door de ambulancedienst naar het ziekenhuis gebracht.De man werd door de politie meegenomen naar het bureau om daar een blaastest te doen. De man moest vervolgens bij de politie een blaastest doen en hieruit bleek dat hij te veel alcohol op had. Zijn rijbewijs is hierop ingenomen.De beide voertuigen liepen bij het ongeluk schade op. Een bergingsbedrijf werd ingeschakeld om de auto op te halen. De scooter is opgehaald door bekenden van het slachtoffer. Vanwege het ongeluk was de Paul Krugerstraat enige tijd afgesloten tussen de Industrieweg en de kruising bij de Keersluisbrug.

1 week geleden
NS-station is opgeknapt en heeft nieuw zitmeubilair

VLISSINGEN - Het NS-station in Vlissingen heeft een opknapbeurt ondergaan. De stationshal is opnieuw geschilderd en op de perrons is nieuw zitmeubilair geplaatst. Ook het parkeerterrein naast het station is aangepakt.

1 week geleden