Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Geen erfpacht voor toekomstige tiny houses in Goes

Geen erfpacht voor toekomstige tiny houses in Goes

GOES - Mensen die één van de toekomstige tiny houses in Goes willen kopen hoeven dat niet te doen op basis van erfpacht.

"Het blijkt een minder passende constructie te zijn voor dit soort woningen”, zegt wethouder Derk Alssema van de gemeente Goes, die daarmee een advies van de initiatiefgroep volgt.

Wie een huis koopt op basis van erfpacht moet in één keer de BTW afdragen. Voor een tiny house komt dit neer op zo’n 15.000 euro. “Dat is een flink bedrag. We denken nu aan een andere manier”, aldus Alssema.

Braakliggend

Volgens hem wordt er nu gewerkt aan ‘een soort recht van opstal’. Goes wil op een braakliggend stuk grond aan de Tienderdreef ruimte maken voor tiny houses. De gemeente heeft van verschillende partijen verzoeken gekregen. Uit die partijen is een initiatiefgroep samengesteld die onderzoekt wat wel en niet kan.

Looptijd

Aan de Tienderdreef is plek voor tussen de tien en vijftien tiny houses. Volgens Alssema komt er niet één type woning te staan. De proef heeft een looptijd van tien jaar. “Als de proef slaagt, mogen ze wat ons betreft blijven staan.”

Tiny houses zijn compacte, energiezuinige en betaalbare woningen. Het idee voor de zelfvoorzienende woningen is komen overwaaien uit Amerika. De huisjes staan al in meerdere gemeenten in Nederland.

Meer uit Beveland

Gecrashte motorrijder reed zonder rijbewijs en vluchtte met 200 km/u van politie

HEINKENSZAND - De motorrijder die zondagochtend op de A58 bij Heinkenszand onderuit ging, had geen geldig rijbewijs. Hij was even daarvoor door de politie gespot met een snelheid van meer dan 200 kilometer per uur.

15 uur geleden
Motorrijder onderuit op A58 bij Heinkenszand

HEINKENSZAND - Op de snelweg A58 tussen Heinkenszand en 's-Heer Arendskerke is zondagochtend een motorrijder ten val gekomen.

17 uur geleden
Historische boerenwagen in ere hersteld

GOES - Dingeman de Feiter uit Goes heeft de laatste hand gelegd aan de restauratie van een Brabantse boerenkar van bijna honderd jaar oud. Een half jaar lang stond de kar in de werkplaats in het Ambachtscentrum in Goes. Toen de kar weer helemaal in de mooie nieuwe lak stond ging de kar terug naar Tholen, waar hij vandaan komt.

18 uur geleden
Rubriek Goes Gezien: Aalscholvereiland als ongerepte natuur

Een maand geleden waren we figuurlijk geland op het schijnbaar onbewoonde eilandje in de Oostvest. Hoewel het eilandje geen kliffen heeft, maar juist makkelijk toegankelijk is voor rustzoekende dieren, eindigde die aflevering wel met een cliffhanger: wie zijn behalve vier schildpadden nog meer de vaste bewoners van dit eilandje? In maart, toen ik dit onderwerp uitkoos, zaten er steevast zo'n tien, twaalf aalscholvers op de in het water hangende takken, al of niet met gespreide vleugels. Nu is dat aantal veel lager; dat zal met het broedseizoen te maken hebben. Ze zijn nu vermoedelijk vooral druk op de Middelplaten in het Veerse Meer, waar een teruglopend aantal aalscholvers broedt.

1 dag geleden
Eén lichtgewonde bij kop-staartbotsing op de Deltaweg (N256)

WILHELMINADORP- Bij een incident op de Deltaweg (N256) tussen Goes en Wilhelminadorp is zaterdagmiddag één persoon lichtgewond geraakt. Vlakbij de verkeerslichten op de kruising bij de Langeweg vond een kop-staartbotsing plaats. De lichtgewonde werd ter plaatse behandeld en hoefde niet naar het ziekenhuis over te worden gebracht. 

1 dag geleden
Profibike Goes: Nieuwe winkel met bekend gezicht

GOES - Heel goed bereikbaar, direct naast een afrit van de A58 bij Goes kun je sinds een jaar terecht bij Profibike. Raoul de Regt is de vestigingsmanager van deze fietsenwinkel en ziet veel bekenden als klant de winkel binnenstappen.

2 dagen geleden
Hennepkwekerij met 173 planten ontdekt in Buys Ballotstraat Goes

GOES - In een woning aan de Buys Ballotstraat in Goes heeft de politie donderdagmiddag een hennepkwekerij met 173 planten aangetroffen.

2 dagen geleden