Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Geen dag zonder muziek in de Zeeuwse Concertzaal

Geen dag zonder muziek in de Zeeuwse Concertzaal

MIDDELBURG - “Voor mij geen dag zonder muziek.”, vertelt Kees uit Middelburg. “Muziek is voor mij heel belangrijk. Het geeft glans aan het leven.”

Kees is beeldend kunstenaar. Toen hij zo’n zes jaar geleden een atelier in Middelburg kreeg, dichter bij huis, kreeg hij tijd om iets erbij te doen. “Op dat moment ben ik gestart als vrijwilliger in de Zeeuwse Concertzaal. Achter de bar, koffie zetten, de koelkasten aanvullen, de vaatwasser in- en uitruimen, dat soort werkzaamheden. Het is gezellig met de collega-vrijwilligers, we hebben een leuk team. Veel bezoekers ken je, zij komen regelmatig naar concerten. Je kunt het goed inpassen want je kunt zelf invullen welke dagen en tijden je beschikbaar bent. En de Zeeuwse Concertzaal is zo’n mooie omgeving om in te mogen werken. Het fijne is dat je tijdens je vrijwilligerswerk de sfeer van het concert voelt. En als het niet zo druk is achter de bar, kun je even bij de deur staan of de zaal binnenglippen en meegenieten van de muziek.”

“Als vrijwilliger in de Concertzaal kan ik een heel klein beetje bijdragen aan het laten klinken van de allermooiste muziek die is en wordt gecomponeerd. Ik vind het belangrijk dat kunst en cultuur ondersteund blijven worden. Het is de lijm in de samenleving, het verbindt mensen, zet mensen aan het denken. Samen genieten van de mooie kanten van het leven.”??“Zelf vind ik de avonden waarop kinderen van de muziekschool optreden nog het allerleukst. Het plezier waarmee de kinderen daar rondlopen en op het podium staan. Hoe trots ze zijn als het gelukt is. Geweldig dat jonge talentjes de kans krijgen om op te treden en zich te ontwikkelen in de muziek. Dat vind ik mooi om te zien.”?

Geschreven door Vrijwilligerscentrale Samen Vrijwillig, Welzijn Middelburg?
Meer info over vrijwilligerswerk via www.welzijnmiddelburg.nl | [email protected] | 06 - 51651962

Meer uit Middelburg

Gemeente Veere ontvangt de Blauwe Vlag voor alle stranden

VEERE/IJSSELSTEIN - De uitreiking van de Blauwe Vlag vond vandaag plaats bij Jachthaven Marnemoende in IJsselstein, waar vertegenwoordigers van de gecertificeerde locaties trots hun vlaggen in ontvangst namen. Bas-Jan Spuijbroek (Stichting Strandexploitatie Veere) ontving de Blauwe vlag uit de handen van Hans Oosters, Commissaris van de Koning van de provincie Utrecht. De blauwe vlag is ontvangen voor alle stranden in de gemeente Veere.

3 uur geleden
Auto in sloot Munnikweg Oostkapelle

OOSTKAPELLE - Bij een eenzijdig ongeval op de Munnikweg bij Oostkapelle zijn donderdagmiddag twee personen gewond geraakt. Omstanders hielpen de gewonden.

6 uur geleden
Lentebraderie bij Yildirim Beyazit Moskee in Middelburg

MIDDELBURG - Van vrijdag 17 tot en met maandag 20 mei organiseert de Yildirim Beyazit Moskee een lentebraderie. Tussen 10.00 uur tot 21.00 uur kunnen bezoekers Turkse gerechten en drankjes proeven en kennis maken met de moskee.

23 uur geleden
Leerlingenraden Talent, Regenboog en Acaciahof hebben een boodschap voor alle weggebruikers

MIDDELBURG - Het is druk in de Middelburgse wijk Klarenbeek in Middelburg. Vooral 's morgens en halverwege de middag gebruiken fietsers, automobilisten en voetgangers de weg om van en naar school en werk te gaan. 

1 dag geleden
Opening van de tentoonstelling Heden van het slavernijverleden in het Zeeuws Museum

MIDDELBURG - Op 25 mei opent de tentoonstelling Heden van het slavernijverleden in het Zeeuws Museum. Het is ruim 160 jaar geleden dat slavernij is afgeschaft maar de ongelijke raciale verhoudingen die in honderden jaren zijn opgebouwd, zijn niet vanzelf verdwenen. In deze tentoonstelling, die het Zeeuws Museum overneemt van het Wereldmuseum, worden vragen gesteld als: wat is ons gedeelde slavernijverleden? Hoe gaan we er tegenwoordig mee om en hoe kunnen we een gemeenschappelijke toekomst maken? 

1 dag geleden
Start project 'Duiker Kleverskerke'

Veere - Door Van Hese Hout- & Waterbouw B.V. wordt in de week van 20mei gestart met het project 'Duiker Kleverskerke'. De voorbereidingen hiervoor zijn reeds begonnen.

1 dag geleden
Gemeente Veere kapt drie populieren Oudestraat Veere

VEERE - Op 13, 14 en 15 mei zijn drie populieren aan de Oudestraat in Veere gekapt vanwege de slechte staat waarin de bomen verkeerden. De bomen vormden een risico voor het monumentale bouwwerk Cisterne (de waterput bij de Grote Kerk). De gemeente Veere kon niet wachten met de kap, het risico dat de bomen zouden omvallen werd te groot.

1 dag geleden