Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

‘Geen dag is hetzelfde’

‘Geen dag is hetzelfde’

Is het glas gebroken of is er een nieuwe ruit nodig? Grote kans dat Zaher Shaar, glasmonteur van Roegiers Glas in Heinkenszand, u komt helpen. Of wilt u een strak geschilderd muurtje? Dan is Leon van den Hoek van De Koeijer Schilders in Heinkenszand uw man. Is dit werk ook wat de beide mannen vroeger als klein jongetje altijd al wilden gaan doen?Stel die vraag aan de 35-jarige Zaher Shaar en u zult vermoedelijk nooit een meer bevestigend antwoord hebben gekregen. Zes jaar geleden kwam hij vanuit Syrië naar Nederland en daar kwam hij al vroeg in aanraking met het glaswerk, want zijn hele familie zit ‘in het glas’. “Ik ben opgegroeid in een glasbedrijf”, vertelt Shaar. “Als ventje van twaalf jaar liep ik al mee met mijn vader. Mijn opa werkte al met glas en al mijn broers nu ook. Het is dus wel een familiedingetje.”Voor de 28-jarige Leon van den Hoek ligt dat wat anders. “Op de middelbare school had ik nog geen idee wat ik wilde worden, tot mijn moeder iets voorbij zag komen van een schilderschool”, vertelt Van den Hoek. “Een maatje van mij werkte al bij De Koeijer, dus dat leek mij wel wat.” Het vakantiewerk beviel zo goed, dat hij besloot door te gaan. “Daarvan heb ik nog geen seconde spijt gehad.”

Afwisseling

Shaar werkte voor zijn komst naar Nederland al vijftien jaar als glasmonteur in Syrië en heeft dus de nodige ervaring. Van het repareren van ruiten tot het maken van een glazen trapleuning. Eigenlijk alles dat met glas te maken heeft. Juist dat maakt zijn werk zo leuk, vertelt hij. “Geen dag is hetzelfde”, aldus Shaar. “Soms werk je aan een balkon, de andere keer weer aan een serre. Met glas kun je alle kanten op en mooie dingen maken, dat vind ik prachtig.”

Ook voor Van den Hoek, die inmiddels zo’n twaalf jaar actief is als schilder, is die afwisseling precies waar hij van houdt. “We doen natuurlijk van alles”, legt Van den Hoek uit. “Nieuwbouw, renovatie, maar ook behangen. Zowel binnen als buiten, dus je komt overal.” Vooral de omgang met mensen geeft hem voldoening. “Je maakt de mensen altijd blij met je werk, dat is natuurlijk wel heel mooi.”

Schuren

Zijn er dan helemaal geen dingen die ze niet leuk vinden aan hun werk? Shaar twijfelt geen moment. “Ik vind alles leuk. Zou niks weten.”
Ook Van den Hoek kan nauwelijks iets bedenken. “In de winter kan het buiten behoorlijk koud zijn, maar dan trek je gewoon warme kleren aan. Schuren vinden veel mensen vervelend, maar dat hoort er wel bij.”

Passen en meten

Ondanks dat ze dus al jarenlang gepassioneerd bezig zijn, blijft hun werk uitdagend, vertellen de twee. “Het is mooi om moeilijke dingen te doen, die wil ik dan graag oplossen. Je ziet ook ieder jaar weer nieuwe dingen, een leuning van glas had je een paar jaar geleden echt niet”, geeft Shaar als voorbeeld.
Behalve schilderen, is Van den Hoek dus ook vaak aan het behangen. “Daar moet je over nadenken. Het is elke keer passen en meten, zodat je goed uitkomt.” Tot slot heeft hij nog wat tips voor toekomstige collega’s. “Voor alles openstaan, goed met klanten omgaan en geen hoogtevrees hebben. We staan soms op behoorlijke hoogtes te werken!”

Naam:
Leon van den Hoek, 28 jaar

Woonplaats:
Goes

Burgerlijke staat:
Samen, niet samenwonend

Opleiding:
vmbo-t en Ostrea Lyceu

Hobby’s:
Geen

Naam:
Zaher Shaar, 35 jaar

Woonplaats:
Goes

Burgerlijke staat:
Getrouwd

Opleiding:
Landbouwingenieur

Hobby’s:
Voetbal

BIJDRAGE DANIËL WISSEL

Meer uit Beveland

Buurtsuper in Borssele feestelijk geopend

BORSSELE - Borssele heeft eindelijk weer een eigen supermarkt. Meer dan een jaar heeft Coöperatie Dorpswelzijn Borssele hieraan gewerkt.

1 uur geleden
Nieuwe campagne om technici naar Zeeland te trekken gelanceerd

TERNEUZEN - Terwijl de krapte op de Zeeuwse arbeidsmarkt enigszins afkoelt, blijft het aantal openstaande vacatures voor technische beroepen groot. De Provincie Zeeland heeft daarom de handen ineengeslagen en start samen met Talent Service Zeeland en zes Zeeuwse bedrijven een campagne. Het doel van de campagne genaamd 'Break Out' is om technici uit binnen- en buitenland te verleiden om naar Zeeland te komen. Op donderdag 28 maart werd de campagne gelanceerd bij Dow in Terneuzen.

2 uur geleden
Avondvierdaagse Heinkenszand begint op maandag 8 april

HEINKENSZAND - Van maandag 8 tot en met vrijdag 12 april organiseert de Heinkenszandse Kika-KWF Walk & Run weer de avondvierdaagse en hardloopwedstrijd in en om het mooie Heinkenszand.

2 uur geleden
Jubilerend Ovezande gaat zondag voor spektakel met 'Fiets 'm d'r in'

OVEZANDE - Eerste Paasdag (zondag 31 maart) kan iedereen in Ovezande meedoen aan 'Fiets 'm d'r in'.

4 uur geleden
Automobilist ramt gevel van restaurant in Goes

GOES - Een vermoedelijk onder invloed zijnde automobilist heeft woensdag een flinke ravage aangericht in het centrum van Goes. Hij reed tegen de pui van een restaurant aan de Ganzepoortstraat. Een getuige verklaarde dat zij ternauwernood de auto kon ontwijken om niet aangereden te worden.

5 uur geleden
Unesco erkent Schelde Delta gebied als Unesco Global Geopark

Op 27 maart heeft Unesco het in Nederland en België gelegen Schelde Delta gebied het Unesco Global Geopark keurmerk toegekend. Het gebied beslaat ongeveer 5.500 vierkante kilometer en is meteen een van de grootste geoparken ter wereld. Na Geopark De Hondsrug is dit het tweede geopark in Nederland.

6 uur geleden
Borsele dient zienswijze in voor bouw nieuwe kerncentrales

HEINKENSZAND - Het 'Voornemen en voorstel voor participatie' voor de bouw van twee nieuwe kerncentrales ligt nog tot en met 4 april ter inzage. Iedereen die wil, kan een reactie indienen. De gemeente Borsele heeft dit gedaan en vraagt hierin nadrukkelijk aandacht voor de Borselse Voorwaarden, de versterking van de leefkwaliteit, de impact van de optelsom van alle ontwikkelingen, betere integrale besluitvorming en de dialoog met alle belanghebbenden.

22 uur geleden