Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

‘Geen dag hetzelfde en werken met nieuwste techniek’

‘Geen dag hetzelfde en werken met nieuwste techniek’

ZIERIKZEE - Klantcoördinator Ricardo Bodbijl (33) komt uit de horeca en servicemonteur Jarno Vermeulen (45) was vliegtuigonderhoudsmonteur. Ze werken bij verschillende bedrijfsonderdelen van de Saman Groep, maar hebben één overeenkomst: ze schreven beiden een open sollicitatiebrief en zijn als zij-instromer met open armen ontvangen.

Jarno ging na de mavo naar de bedrijfsschool van Fokker in Woensdrecht. Na de 3-jarige opleiding kon hij zijn kennis nog een jaar toepassen in de hangars. “Ik zat bij de eerste lichting die door het faillissement zijn baan verloor. Die ontslaggolf werd goed begeleid en in de krant werd aangegeven dat het personeel beschikbaar was voor andere bedrijven. Ik kwam bij een bedrijf in Roosendaal terecht dat service verleende aan drukkerijen. Onderhoud en storingen verhelpen aan voornamelijk drukpersen. Ik heb er bijna 22 jaar gewerkt. Het was ook leuk, want bijna elk dorp had een drukkerijtje. Kranten, visitekaartjes etc. En ik kwam bij hele grote bedrijven die magazines maakten. De laatste jaren konden die drukkerijtjes het niet meer bolwerken en stopten ermee. Alleen de grote jongens bleven over en daar werd mijn werk over het algemeen niet leuker van. Bovendien was ik veel weg, ook veel in het buitenland en dat matchte op termijn niet meer met mijn privésituatie. Toen heb ik Saman een open sollicitatie gestuurd. Per 1 april 2018 kon ik aan de slag als servicemonteur bij de klimaatafdeling van Service en Onderhoud. Denk aan airco’s, warmtepompen, cv-ketels, geisers (op campings en in chalets) en gashaarden. De installatietechniek was nieuw voor mij, maar ik heb hier aanvullende opleidingen gedaan en haalde ook mijn STEK diploma, onmisbaar voor monteurs die koeltechnische installaties aansluiten, behandelen en ontmantelen.”

“Dat is wat het werk hier zo boeiend maakt, het is elke dag anders. Maar echt onderscheidend leuk is dat we voorop lopen met de techniek. Warmtepompen, daar durft nog niet elk bedrijf aan te beginnen, simpelweg omdat ze de kennis nog niet in huis hebben. Als monteur ben je eigenlijk altijd met het nieuwste bezig.” Dan, met een knipoog: “Natuurlijk vergt dat ook weleens uitdagingen en je bent nooit uitgeleerd.”

Verrassing

Ricardo werd door een oud-collega uit de horeca - zelf in dienst bij de afdeling zonnepanelen - getipt. “Ik ben zoon van een campingeigenaar en heb altijd interesse in elektra gehad. En als er iets was kon ik het oplossen. Maar ik koos voor een koksopleiding en ben in de keuken begonnen. Op een gegeven moment vond ik het toch wel jammer dat ik niet mijn hart had gevolgd door iets met elektra te gaan doen. Intussen was ik de leeftijd voorbij dat ik nog echt de schoolbanken in wilde. Een collega uit de horeca is hier in dienst getreden als dakwerker zonnepanelen en die had het erg naar zijn zin. Bij de zonnepanelen bestaat een team uit een 1e en 2e monteur. De 1e monteur doet de installatie binnen (elektrische aansluiting meterkast, omvormer ophangen). De 2e monteur is dakwerker. Bij grote projecten zijn meerdere dakwerkers betrokken. Ik deed een open sollicitatie en noemde de naam van mijn tipgever. Best even spannend, want je gaat voor het eerst van je leven een dak op en bent hele dagen buiten bij weer en wind. Maar uiteindelijk was dat een gouden greep. Dat was in maart 2019. In het sollicitatiegesprek zei de recruiter ‘Als jij je inzet toont dan zijn er heel wat mogelijkheden hier’. En zo is het. In het voorjaar van 2020 was ik - geschoold en wel - 1e monteur. Toch kwam er een moment dat ik weer iets anders wilde doen en ook wel alleen op pad wilde als servicemonteur.”

“Er kwam een onverwacht leuke wending in mijn loopbaan, eigenlijk omdat ik vrij lang op een medische ingreep moest wachten en op kantoor vervangend werk mocht doen. Tot ieders verrassing bleek me dat ook goed te passen. Toen er een vacature kwam als klantcoördinator bij de afdeling zonnepanelen heb ik gesolliciteerd. Vorige maand ben ik begonnen. Hier hebben ze me helpen ontdekken hoe leuk het is om ‘in het midden’ te werken, tussen de monteurs en de klanten in. Ik heb de praktijkkennis om zowel de klant als de monteurs in het veld te helpen.”

PASPOORTEN

Naam: Jarno Vermeulen (45)

Woonplaats: Zierikzee

Burg. Staat: Samenwonend, vader van 2 kinderen

Opleiding: Mavo, Bedrijfsschool Fokker, vliegtuigonderhoudsmonteur

Hobby’s: Voetballen en motorrijden

Naam: Ricardo Bodbijl (33)

Woonplaats: Zierikzee

Burg. Staat: Gehuwd

Opleiding: Kok niveau 2 en deelopleiding huis en utiliteit

Hobby’s: Wandelen en mountainbiken

Meer uit Beveland

N57 bij Oosterscheldekering paar dagen half uur dicht voor hijswerk

KAMPERLAND - Op donderdag 25 en maandag 29 april en woensdag 1 en vrijdag 3 mei is de N57 van De Banjaard, bij Kamperland, tot de Kraaijensteinweg, bij Westenschouwen, tussen 9.00 en 15.00 uur een half uur afgesloten vanwege werkzaamheden aan de Oosterscheldekering. 'We hijsen deze dagen vier bewegingswerken uit voor groot onderhoud', laat Rijkswaterstaat weten. 'Autoverkeer leiden we tijdens de daadwerkelijke afsluiting om via de Zeelandbrug en moet rekening houden met 30 minuten extra reistijd.'

2 uur geleden
Bewonersinitiatief Borsele geeft gemeente een tien

HEINKENSZAND - Vertegenwoordigers van gemeenten en bewonersinitiatieven geven de onderlinge samenwerking in de energietransitie een 6,4 - en op onderdelen zelfs een onvoldoende. Dit blijkt uit de nationale buurkracht monitor 2024, die op 11 april gepresenteerd werd tijdens het netwerkevenement Samen sterk met buurkracht in Utrecht. "Dat betekent dat er nog veel werk aan de winkel is", aldus Roel Woudstra, directeur van Buurkracht. "Om de energietransitie tot een succes te maken, is die samenwerking cruciaal. Gelukkig zien we dat de wil er is. Tijdens ons evenement gingen gemeenten en bewoners met elkaar in gesprek." Daarbij kwamen inspirerende voorbeelden langs van gemeenten waar het wél goed gaat. Bewonersinitiatieven uit de gemeenten Borsele en Boekel beoordeelden hun gemeente met het cijfer tien. Zij kregen een oorkonde en vertelden hun verhaal.

22 uur geleden
Muziekfeest op het plein op woensdag 12 juni in Goes

GOES - Op de Grote Markt in Goes wordt woensdagavond 12 juni een feestje gebouwd tijdens Muziekfeest op het Plein. De toegang is gratis.

1 dag geleden
Reizende expo nu te zien in 's-Heer Arendskerke

's-HEER ARENDSKERKE - In alle dorpen van de gemeente Goes komt de komende twee jaar tijdelijk een fototentoonstelling. Dit is een nieuw cultuurproject van de gemeente, in samenwerking met de dorpsverenigingen. De aftrap is in 's-Heer Arendskerke, waar de expo tot 30 juni te bekijken is.

1 dag geleden
Bennet Passenier en Pieter Corbijn: 'Marinus en Jacob laten ons ons eigen gang gaan'

SEROOSKERKE - Na een aantal jaar een goede basis te hebben gelegd, werd het een half jaar geleden officieel: Bennet Passenier en Pieter Corbijn namen de Hubo in Serooskerke over van Jacob en Marinus Passenier. Zij deden een stap terug en Bennet en Pieter staan nu aan het roer. Hoe kijken ze terug op het eerste half jaar als eigenaren van hun Hubo? Bennet: ,,We zijn precies verschillend en daardoor past het zo goed."

3 dagen geleden
Meisje op fiets aangereden door bedrijfsbus in Goes, bestuurder aangehouden

GOES -  De bestuurder van een bedrijfsbusje is vrijdagmiddag aangehouden nadat hij betrokken was bij een aanrijding met een fietsster. Het slachtoffer hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

3 dagen geleden
Openstelling subsidie Gebiedsgerichte Aanpak Wonen

MIDDELBURG - Vanaf 11 april 2024 kunnen gemeenten subsidie aanvragen voor het toekomstbestendig maken van bestaande woningen of nieuwsbouw, in combinatie met het verbeteren van de openbare ruimte.

4 dagen geleden