Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

‘Geen betere plek om op te groeien dan in Vlissingen’

‘Geen betere plek om op te groeien dan in Vlissingen’

VLISSINGEN - Helge Prinsen portretteert in de rubriek ‘Ik ben Vlissingen’ elke week een van haar stadsgenoten. Met haar korte portretten wil ze bekende en minder bekende Vlissingers in de schijnwerpers zetten en zo een mooi beeld van de stad schetsen waar zij is geboren en getogen.

Selena van Hoek (36). Getrouwd, 2 kinderen. Geboren in Middelburg. Huisarts. Duopraktijk De Golfslag aan de Govert Flincklaan. In 2018 opvolgster van dokter Van Ouwerkerk.

“Ik heb 15 jaar in Amsterdam gewoond en wilde weer terug naar Zeeland. Voor de ruimte, de vrijheid en de familie. Hoe het was om in Vlissingen te wonen wist ik eigenlijk niet.”

“Nu zou ik nooit meer weg willen. Een huis op loopafstand van de duinen en het strand. Vlissingen voelt als een dorp. Er is altijd wat te kletsen. Veel oude Vlissingers als patient.”

“Die kennen dan mijn ouders of broer. M’n vader wás loods, m’n broer is het nú en m’n moeder gaf navigatie op de zeevaartschool. Ik word meestal zeeziek. Lig liever ín het water.”

“Ben een fanatiek sporter. Triatlon. Hardlopen. Heb voor het eerst de Kustmarathon gelopen. In 4.17 uur. Ook zeezwemmen. Tot Westkapelle. Ploeteren in de golven met tegenwind.”

“Volgend jaar wil ik meedoen aan Vlissingen-Breskens. Dat is slechts eens per vijf jaar. De scheepvaart moet dan stilgelegd worden hè. Is heel lastig zwemmen vanwege de stroom.”

“Geen betere plek om op te groeien dan in Vlissingen. Al is het maar om na het eten even een ijsje op het strand te eten. Dan zie je de toeristen en denk je: wij wonen lekker hier.”

Meer uit Vlissingen

Leerlingen van De Ravenstein rennen voor Wereld Natuur Fonds

VLISSINGEN - Leerlingen van Archipelschool De Ravenstein hebben deze week geld ingezameld voor het Wereld Natuur Fonds. Met de sponsorloop hebben de kinderen van alle groepen van de basisschool een bedrag van 314 euro ingezameld.

14 uur geleden
Speeltuin Scheldekwartier in kerstsfeer

VLISSINGEN - Na het eerste seizoen maar Speeltuin Scheldekwartier zich op voor de feestdagen. Hoewel de speeltuin in winterslaap is worden er toch nog activiteiten georganiseerd. Zo is er zaterdag 9 december een kraampjesdag in het gebouw van de speeltuin en wordt er zaterdag 16 december een kerstconcert gegeven.

1 dag geleden
Munt aan Zee voortaan het hele jaar geldig

VLISSINGEN - Voor het derde jaar is de cadeaumunt Munt aan Zee weer te koop. De munt is niet zoals andere jaren beperkt geldig maar kan het hele jaar door worden verzilverd bij een van de deelnemende bedrijven in Vlissingen. “Hiermee is dit dè cadeaubon van Vlissingen geworden," is initiatiefnemer Robert de Ruijter van mening.

1 dag geleden
Auto uitgebrand bij station Oost-Souburg

OOST-SOUBURG- Nabij het NS-station in Oost-Souburg is donderdag aan het einde van de middag een auto in vlammen opgegaan. Er kwam flink wat rook vrij.

2 dagen geleden
Militaire oefening in Vlissingen

VLISSINGEN - Van donderdag 30 november tot en met zaterdag 2 december wordt de militaire oefening Wake Up '23 gehouden, een gezamenlijke oefening van defensie, politie en de kerncentrale Borssele.

2 dagen geleden
Rockabilly en Laura Evans in de Piek

VLISSINGEN - Podium de Piek heeft voor vrijdag 1 december een avondje vintage rock 'n roll geprogrammeerd. Zaterdag 2 december treedt de Britse singer-songwriter Laura Evans op in het poppodium.

2 dagen geleden
Verzakkingen op het spoor: Extra reistijd tussen Roosendaal en Vlissingen

VLISSINGEN - Als je per trein reist tussen Roosendaal en Vlissingen, moet je voorlopig rekening houden met een extra uur reistijd. Het spoor in verschillende delen van Zeeland is verzakt, wat resulteert in verminderde treinfrequenties. Bovendien is de toegestane snelheid voor de treinen die wel rijden beperkt tot veertig kilometer per uur. Deze verzakkingen zijn het gevolg van aanhoudende regenval in de afgelopen dagen.

3 dagen geleden