Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Geen andere gitarist die zoveel invloed heeft gehad'

'Geen andere gitarist die zoveel invloed heeft gehad'

GOES - Muziekdocent Gino Buysrogge van het Goese Lyceum heeft in het verleden al een aantal beroemde muzikanten in de spotlights gezet in het gebouw aan de Bergweg in Goes.

Deze keer is het de beurt aan Jimi Hendrix, die vijftig jaar geleden is overleden. “Hij haalde de meest fantastische sounds uit zijn gitaar.” 

Gino Buysrogge heeft in zijn lessen veel verteld over de gitarist, die furore maakte in de jaren ‘60 van de vorige eeuw, eerst als begeleidingsmuzikant en later frontman van The Jimi Hendrix Experience. “Ik vind het belangrijk om mijn leerlingen wat over hem bij te brengen, omdat nog steeds veel muzikanten door hem zijn beïnvloed. Toen hij doorbrak viel iedereen van zijn stoel. Hij was een enorme vernieuwer. Er is geen andere gitarist die zoveel invloed heeft gehad.”

Linkshandig

Naast de lessen heeft Buysrogge een tentoonstelling gemaakt in de vitrine bij de ingang van de school.

Er staan albums uit Buysrogge’s privécollectie in, een gitaar, zoals de linkshandige Hendrix deze gebruikte, een paar muziekbladen en een aankondiging van het concert in Rotterdam, het enige dat Hendrix in Nederland ooit heeft gegeven.

Muziekgeschiedenis

Buysrogge, die zelf ook gitarist is, hoopt zijn leerlingen met de lessen en tentoonstelling wat bij te brengen over de muziekgeschiedenis. “Ik laat een filmpje zien tijdens de lessen. Dan zie ik dat sommigen onder de indruk zijn.”

Waar de exposities van Buysrogge in het verleden toegankelijk waren voor publiek is dat vanwege het coronavirus dit keer niet het geval. "Het is alleen voor de leerlingen, maar ik wilde Hendrix’ dood niet ongemerkt voorbij laten gaan."

Meer uit Beveland

Ovezande glinstert tijdens advent-ramenroute

OVEZANDE - In aanloop naar Kerstmis én het feestjaar 700 jaar Ovezande - in 2024 - is de advent-ramenroute geopend. Iedere dag om 16.30 uur wordt er een nieuw raam onthuld, tot er op 24 december 26 ramen te bewonderen zijn. Samen vormen die een sfeervolle wandelroute door Ovezande. Het raam van Rinske en Chris, aan de Hoofdstraat 27, is als eerste onthuld. In een soort poppenkast zien voorbijgangers allerlei tafereeltjes, veelal zelf geknutseld door Rinske. De bekisting die Chris heeft getimmerd, maakt het helemaal af.

19 uur geleden
'Mens' in museum Goes

GOES - In Historisch Museum De Bevelanden in Goes is tot het einde van dit jaar de wisseltentoonstelling 'Mens' te bekijken.

21 uur geleden
Bedrijventerrein Eindewege krijgt glasvezel

EINDEWEGE - Begin volgend jaar start de aanleg van glasvezel bij bedrijventerrein Eindewege.

1 dag geleden
Ruim 18.000 boompjes naar Zeeuwse tuinbezitters

HEINKENSZAND - Op 7, 8 en 9 december krijgt de Gratis Boompjes Uitdeelactie van de Zeeuwse Milieufederatie (ZMf), Stichting Landschapsbeheer Zeeland en Velt Zeeuwse Eilanden, zijn vervolg. Op die dagen kunnen de 4000 Zeeuwse tuinbezitters hun boompjes ophalen, die ze eerder in september bestelden tijdens de bestelronde van de uitdeelactie. Ruim 18.000 gratis boompjes worden begin december uitgedeeld op 13 afhaallocaties, in iedere Zeeuwse gemeente één. Zo'n 150 vrijwilligers zetten zich in om de bestellers hun aanwinst te overhandigen.

2 dagen geleden
Kerstdiner voor alleenstaande ouderen in Heinkenszand

HEINKENSZAND - Voor de elfde keer organiseren de gezamenlijke kerken van Heinkenszand hun jaarlijkse kerstdiner voor alleenstaande ouderen in Heinkenszand. Een initiatief dat 12 jaar geleden is geboren, elk jaar is georganiseerd en slechts werd onderbroken door de coronabeperkingen. 

2 dagen geleden
Kom Us Kieke in Goes vernieuwt tot duurzame en aantrekkelijke dagbesteding en leerwerklocatie

GOES - Voor Stadsboerderij Kom Us Kieke in Goes, een dagbestedingslocatie van zorgorganisatie Gors, begint volgend jaar de bouw van een nieuw pand aan de Watervlietweg.

2 dagen geleden
Subsidie voor versnellen Zeeuws Deltaplan Zoet Water

WISSENKERKE - De provincie Zeeland verleent subsidie voor twee projecten die de beschikbaarheid voor zoet water in Zeeland stimuleren. Er gaat 134.851 euro naar een praktijkproef met zogeheten kreekruginfiltratie op Noordgouwe en 27.000 euro naar landschappelijke inpassing van zoetwaterbassins op Noord-Beveland.

3 dagen geleden