Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gedeputeerde van der Maas verrast VVN vrijwilligers met de jaarlijkse ROVZ-Pluim

Gedeputeerde van der Maas verrast VVN vrijwilligers met de jaarlijkse ROVZ-Pluim

MIDDELBURG - Op donderdag 6 april werden vier vrijwilligers van Veilig Verkeer Nederland (VVN) compleet verrast toen ze op het Provinciehuis in Middelburg op afspraak langs kwamen. Gedeputeerde verkeersveiligheid en voorzitter van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland (ROVZ), Harry van der Maas, wachtte hen op met de zogenoemde ROVZ-Pluim! 

De vrijwilligers waren in de veronderstelling dat ze op bezoek in de Abdij kwamen voor ‘een moment om wat campagne-acties door te nemen’. Dat hadden ze gelezen in de uitnodiging van het ROVZ. Ze kwamen ook om flyers en gadgets rond handhavingsacties op te halen. Ze wisten dus nog niet wat hen daadwerkelijk te wachten stond.

Nog te veel verkeersdoden
De vier vrijwilligers van VVN werden om diverse redenen in het zonnetje gezet. In ieder geval waardeert het ROVZ deze vrijwilligers vanwege hun inzet en betrokkenheid bij acties op het gebied van verkeersveiligheid. Jaarlijks ontvangt een persoon of een organisatie deze ROVZ-Pluim! als blijk van waardering voor hun inzet rond verkeersveiligheid. Het ROVZ geeft hierbij ook aan dat verkeersveiligheid een belangrijk onderwerp is: vóór iedereen maar ook dóór iedereen. Gedeputeerde van der Maas benadrukte dat nog eens in zijn toespraak. “Voor mij is dit een bijzondere dag. Ik ben blij dat we de pluimen weer kunnen uitreiken. Ik hecht er erg veel waarde aan, als bestuurder. Voor verkeersveiligheid kan er niet genoeg aandacht zijn. Er zijn nog veel te veel verkeersdoden in Nederland en Zeeland. Dat aantal moet echt omlaag. Ik zou pas echt tevreden zijn als het aantal wordt teruggebracht tot nul, maar een halvering is me ook al veel waard.”

Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland
Het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland (ROVZ) bevestigt dat het de mensen achter verkeersveiligheid  zijn die zich vaak belangeloos voor dit onderwerp inzetten en het een warm hart toedragen. Deze vrijwilligers maken met hun gedrevenheid en enthousiasme Zeeland een stuk verkeersveiliger. Denk bijvoorbeeld aan de inzet en ondersteuning bij handhavingsacties, het regelen van diverse organisatorische zaken en bijeenkomsten senioren en het ondersteunen bij de landelijke BOB campagne inzetten maar ook de inzet op basis- en voortgezet onderwijs met de kantelauto en dodehoeklessen. Het ROVZ is een samenwerkingsverband van verschillende partners, waaronder de Zeeuwse gemeenten, Rijkswaterstaat en het Waterschap, ANWB en VVN maar ook ZLM, welke samenwerken om de verkeersveiligheid in de Provincie Zeeland te verbeteren. Meer informatie over het ROVZ is te vinden op: www.rovz.nl.

Meer uit Middelburg

Dronken Middelburger met rijverbod weer gepakt op scooter

MIDDELBURG - Een dronken Middelburger (36) is vrijdagmorgen vroeg aangehouden voor rijden op zijn scooter, terwijl hij een rijverbod heeft. Hij werd gepakt op de Beenhouwerssingel in zijn woonplaats.

3 uur geleden
Activiteiten tijdens Dag van Europa in de ZB

Op donderdag 9 mei 2024 (Hemelvaartsdag) wordt de Dag van Europa gevierd, het feest van vrede en eenheid in Europa. De ZB viert dit op woensdagmiddag 8 mei 2024, van 13.00 tot 16.45 uur, met diverse activiteiten voor jong en oud. De Dag van Europa wordt dit jaar gekoppeld aan het Eurovisiesongfestival.  

3 uur geleden
Dodenherdenking gemeente Veere

DOMBURG - Op 4 mei staat de gemeente Veere stil bij de Nederlandse oorlogsslachtoffers die tijdens de Tweede Wereldoorlog of in latere oorlogssituaties is omgekomen. De gemeente Veere faciliteert en ondersteunt de dodenherdenking op verschillende locaties. De programma's van de 4 mei herdenkingen per kern zijn te vinden op de website van de gemeente Veere.  

3 uur geleden
Dodenherdenking Middelburg en Arnemuiden

MIDDELBURG - Op zaterdag 4 mei vindt in Middelburg en Arnemuiden de dodenherdenking plaats. In Middelburg op het Abdijplein en in Arnemuiden op de algemene begraafplaats aan de Radermacherstraat.

4 uur geleden
Gedetineerde vernielt celdeur Torentijd Middelburg

MIDDELBURG - Meerdere eenheden van de politie zijn woensdagavond ingezet bij een incident in gevangeniscomplex Torentijd in Middelburg. Volgens de politie had een gevangene zijn celdeur beschadigd. 

1 dag geleden
Traumahelikopter landt op parkeerplaats Westkapelle

WESTKAPELLE - Naar aanleiding van een medische noodsituatie in Westkapelle is woensdag aan het begin van de avond een traumahelikopter ingezet.Het incident werd rond 18.00 uur gemeld bij de Joossesweg. Nadat eerst een ambulance en een rapid responder van de ambulancedienst waren opgeroepen, kwamen later ook de politie en het traumateam ter plaatse. Kort voor 18.30 uur landde de traumahelikopter op een parkeerplaats tussen de Grindweg (N288) en de Hogelichtweg.Rond 18.45 uur vertrok de helikopter weer. In de tussentijd was de patiënt met spoed per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis.

1 dag geleden
Weer drugs in woning Kraanstraatje Middelburg

MIDDELBURG - In de woning in Middelburg waar onlangs vuurwerk en drugs werden gevonden, is opnieuw drugs ontdekt. Ook lag er een geldbedrag van enkele duizenden euro's. Dat meldt de politie, die laat weten verbaasd te zijn over de vondst.Op donderdag 18 april werd tijdens een doorzoeking in een woning aan het Kraanstraatje in Middelburg in totaal 26 kilo vuurwerk en 100 gram amfetamine aangetroffen. Dat gebeurde naar aanleiding van een anonieme melding en leidde ertoe dat de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) werd ingezet.Maandag ontving de politie een melding over een hond die in het centrum van Middelburg een persoon had gebeten. De eigenaar van het dier bleek de bewoner van het genoemde pand te zijn. "De persoon wekte de indruk onder invloed te zijn van verdovende middelen. Ook waren er sporen van verdovende middelen zichtbaar op zijn kleding. De officier van justitie gaf ons toestemming om wederom in de woning aan het Kraanstraatje te gaan kijken", zo vertelt de politie vandaag."Tot onze verbazing troffen wij in de woning verschillende soorten harddrugs aan, waaronder bijna zes kilo amfetamine. In de woning lag ook een geldbedrag van een paar duizend euro. De verdovende middelen en het geld zijn in beslag genomen. De bewoner werd aangehouden en zal zich over beide voorvallen moeten verantwoorden bij de rechter", aldus de politie.De burgemeester overweegt volgens de politie om aan de hand van artikel 13b van de Opiumwet de woning tijdelijk te sluiten. "Het aantreffen van de grote hoeveelheid verdovende middelen en overige aangetroffen indicatoren die duiden op handel in verdovende middelen zullen meegenomen worden in dit besluit", aldus de politie.

1 dag geleden