Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

‘Gaybrapad’ voor gemeentehuis beklad: ‘Wat een drama om een regenboogpad’

‘Gaybrapad’ voor gemeentehuis beklad: ‘Wat een drama om een regenboogpad’

THOLEN - Het regenboogzebrapad dat sinds een aantal dagen te zien is voor het gemeentehuis van Tholen, is beklad. Er staan verschillende leuzen op. “Waarom doet iemand dit?”

‘Sodom en Gomorra, stop de hoererij!! Want het loon de zonde = de dood’. Deze en nog meer leuzen zijn sinds vannacht te lezen op het regenboogpad voor het gemeentehuis in Tholen. Het pad ligt er sinds een paar dagen. Door wie het regenboogpad is gemaakt, is niet bekend. Maar dat het ‘gaybrapad’ op veel reacties kon rekenen, is duidelijk. En niet al die reacties zijn positief.

Bij het regenboogzebrapad zijn ook de woorden ‘For Emma’ te lezen. Hiermee wordt verwezen naar de Thoolse Emma Smits, die tijdens haar deelname aan het televisieprogramma Au Pairs uit de kast kwam. 

Geschrokken 
“Jeetje, wat een drama met dat regenboogzebrapad”, zegt Emma woensdagochtend, als wij haar spreken. “Ik kreeg het daarnet via Instagram doorgestuurd en ik schrok wel een beetje, hoor”, geeft ze toe. “Ik moet zeggen dat ik ten eerste niets van de tekst snap. Ik heb net wel een beetje gegoogled, maar ik vind het gewoon vooral heel zielig dat mensen dit doen. Waarom?!”, aldus Emma. “Ik ga er natuurlijk nooit achter komen wie dit gedaan heeft, maar ik begrijp gewoon niet waarom het zo’n groot probleem is dat er een regenboogpad ligt. Ik vind het gewoon zonde van de vrolijke kleuren. Je hoeft deze niet direct aan lhbti te linken, het is gewoon gezellig, toch?”


 Foto: Melissa Schuurman

Meer uit Tholen

Kleine brand op woonboot bij Bergse Diepsluis in Tholen

THOLEN - De brandweer van Tholen is vrijdagmiddag uitgerukt vanwege een kleine brand op een woonboot bij de Bergse Diepsluis. Het brandje was begonnen tijdens de betimmering van een uitlaatpijp.

32 minuten geleden
Na 2365 bierflessen staat het Thoolse huis van Rien (65) nog steeds niet vol [FOTOALBUM]

THOLEN -  Achter de deuren van een knus Zeeuws huisje in Tholen schuilt een unieke verzameling van 2365 bierflessen. Al sinds 1981 houdt Rien de Waal (65) zich bezig met het uitbreiden van deze collectie. In augustus van dit jaar werd zijn wereld gemarkeerd door het verlies van zijn vrouw Corry. Nu ook zijn drie kinderen het huis uit zijn, wil Rien zijn speciale verzameling en de verhalen erachter delen met de rest van de wereld.

4 uur geleden
Vijfhuize (46) is de beste Zeeuwse amateurscheids: 'Ik fluit graag derby's'

THOLEN - Frans Vijfhuize (46) uit Tholen begon zijn voetbalcarrière als jonge rechtsback bij de Tholense Boys. 'Fransje zijlijn', was zijn bijnaam als voetballer. Nu, ruim dertig jaar later, mag hij zich een jaar lang de beste amateurscheidsrechter van Zeeland noemen. “Ik fluit graag derby's. Daar loop ik niet zomaar van weg."

7 uur geleden
Zo'n 300 bomen en 40.000 struiken gaan deze weken de Thoolse grond in

THOLEN - De gemeente Tholen zet de komende weken groots in op vergroening. Ongeveer 300 bomen en 40.000 struiken en vaste planten zullen op diverse locaties in verschillende kernen worden geplant. De eerste stap is vorige week gezet bij de Binnenkamer in Tholen.

10 uur geleden
'Woningbrand' aan de Dalemsestraat blijkt aangebrand eten in oven

THOLEN - Meerdere hulpdiensten zijn donderdagavond uitgerukt naar de Dalemsestraat na een melding van een woningbrand. De deur van de woning moest worden opengebroken, maar van een echte brand was geen sprake. De rookontwikkeling uit het appartement werd veroorzaakt door aangebrand eten in een oven.

21 uur geleden
Kerstconcert in Sint-Annaland met Kir Royal Accelerando's Cosy Christmas

SINT-ANNALAND - De Koninklijke Fanfare Accelerando uit Sint-Annaland sluit het muzikale jaar af met een Kerstconcert. Onder de noemer 'Accelerando's Cosy Christmas' nemen de muzikanten hun gasten mee in de warme en vrolijke sfeer die bij Kerstmis hoort. Dat doen ze samen met dameszangvereniging Kir Royal. Het concert vindt plaats op zaterdagavond 16 december in de sportzaal van De Wellevaete.

1 dag geleden
Trainer Marc de Weerd vertrekt aan het einde van dit seizoen bij SPS

POORTVLIET/SCHERPENISSE - Sportvereniging Poortvliet Scherpenisse (SPS) moet voor het volgende seizoen op zoek naar een nieuwe trainer. De huidige hoofdcoach, Marc de Weerd, vertrekt aan het einde van dit seizoen bij de Thoolse vierdeklasser.

1 dag geleden