Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

‘Gastronomisch is dit de mooiste provincie’

‘Gastronomisch is dit de mooiste provincie’

GOES – Toen André Roubal ruim een jaar geleden voor het eerst met zijn Zeeuwse pasta in de vorm van de Zeeuwse knop kwam, had hij niet gedacht dat het zo’n succes zou zijn.

Hij heeft zijn assortiment inmiddels flink uitgebreid. Naast zo’n twintig winkels levert hij aan Adrz en verschillende restaurants. Nog steeds richt André zich op het ontwikkelen van nieuwe, prikkelende pastasoorten. Hij heeft bijvoorbeeld ook penne en gevulde ravioli. Uiteraard zijn alle pasta’s die André maakt, zowel de verse als gedroogde varianten, gemaakt met Zeeuwse ingrediënten.

Baktarwe

Hij begon aan zijn avontuur nadat hij en zijn vrouw een ‘pastaworkshop’ hadden gegeven in de keuken van hun omgebouwde boerenschuur. André, die Italiaanse roots heeft, kwam al snel op het idee om zelf pasta te maken. Dat bleek niet zo eenvoudig. “Tarwemeel uit Nederland is in principe ongeschikt voor pasta, omdat het te veel water absorbeert” legt hij uit. “Toen kwam ik via Leon de Winter uit ons dorp op een ander spoor. Hij maakt baktarwe, een waanzinnig hoogwaardig meelproduct. Hier kon ik pasta mee maken, misschien nog wel beter dan met Italiaans meel. Ook de vorm moest Zeeuws zijn. Zo zijn we uitgekomen bij de Zeeuwse knop.”

Boerderijwinkels

André bracht zijn eerste zakjes pasta bij een aantal boerderijwinkels, maar deze waren al snel niet meer aan te slepen. “We vonden een bedrijfspand in De Poel in Goes en zo was de onderneming Zeeuwse pasta geboren. Inmiddels is de productie flink opgeschaald. We zitten gemiddeld op zo’n twintig kilo pasta per klant per week, We bedienen nu 21 winkels en ook het ziekenhuis neemt bij ons af. We hadden ook gemikt op de horeca, maar corona heeft roet in het eten gegooid. Aan De Zeezot leveren we nog steeds, want daar heb je een take-away-service. Hij doet veel met menu’s die alleen uit pastagerechten bestaan. Hoewel de restaurants gesloten zijn hebben we wel al veel nieuwe aanvragen voor als ze weer open mogen. We zijn soms nog steeds verbaasd over het succes.”

Voorjaar

André maakt momenteel een product voor het voorjaar. “Dat wordt een ravioli met een vulling van lamsvlees. Ook de vullingen bevatten alleen ingrediënten uit Zeeland. We hebben niet voor niets het keurmerk Zeker Zeeuws. Ik vind Zeeland gastronomisch de mooiste provincie van Nederland. Je hebt hier zoveel. Het mooie aan pasta is dat het streekproducten, zoals vis en groenten, met elkaar verbindt. We leveren Zeeuwse knopjes met zeekraal en de verse tagliatelle met zeekraal die we aan restaurants leveren is uniek. We blijven in ontwikkeling. Zo maken we ook gevulde pasta’s met bijvoorbeeld pompoen in de herfst en kreeft en garnalen in de zomer. Wat de toekomst betreft zijn we positief. We doen dit sowieso vooral omdat we het leuk vinden.”

Streekproduct

Bij de Zeker Zeeuws Streekproduct zijn al 170 bedrijven aangesloten. Met een Zeker Zeeuws-keurmerk laten producenten zien dat het in de provincie is geteeld, gekweekt, gevist of is gemaakt met Zeeuwse grondstoffen. De stichting wil dit jaar verder werken aan haar bekendheid en van de producten.

Meer uit Beveland

Mevrouw Steijn-Vermue krijgt burgemeester op bezoek voor honderdste verjaardag

's-GRAVENPOLDER -  Mevrouw Steijn-Vermue uit 's-Gravenpolder is honderd jaar geworden. 

9 uur geleden
Fonds voor Borselse initiatieven leefbaarheid

HEINKENSZAND - Lokaal Impact Fonds Borsele houdt op dinsdag 20 mei een bijeenkomst voor alle verenigingen en stichtingen in De Stenge in Heinkenszand. Het fonds is bedoeld om lokale initiatieven in de gemeente Borsele financieel te steunen. Het gaat om initiatieven die bijdragen aan de leefbaarheid, duurzaamheid en sociale samenhang in de dorpen van Borsele.  

10 uur geleden
Botsing tussen auto en e-step in Goes

GOES - Op de kruising van de Wijngaardstraat en de Kolveniershof in Goes zijn gisteravond rond 22.30 uur een auto en een elektrische step met elkaar in botsing gekomen.

13 uur geleden
Trouwkosten Goes behoren tot duurste van Zeeland

GOES -  De gemeente Goes behoort tot de duurste gemeenten in Zeeland om te trouwen op vrijdagmiddag. Een bruidspaar betaalt 503 euro voor een vrijdagmiddagceremonie. Daarmee staat Goes op de vijfde plek qua kosten. Middelburg is met 730 euro de duurste gemeente. 

17 uur geleden
Op de werkvloer bij planner Rubin en engineer Ferry: ‘Wij maken gebouwen slim’ [OP DE WERKVLOER]

Wie kan er mooier vertellen over zijn werk dan degene die er dagelijks mee bezig is? Waar komt zijn of haar liefde voor het vak vandaan? Waarom hebben ze voor dit beroep gekozen? Wat is er zo mooi aan? En hoe ziet een werkdag eruit? Deze keer in de rubriek 'Op de werkvloer bij': Rubin Timmer (planner/coördinator) en Ferry van Yperen (Lead Engineer) van TA Control Systems.

19 uur geleden
Word vertrouwenspersoon in de sport

GOES - Vrijwilligers bij sportverenigingen in Zeeland kunnen in mei deelnemen aan een cursus tot vertrouwenscontactpersoon (VCP-V). Het Coördinatiepunt Clubondersteuning Zeeland organiseert de training in samenwerking met Centrum Veilige Sport. De bijeenkomsten vinden plaats op woensdagavond 14 en 21 mei.

1 dag geleden
Slachtoffer overleden ondanks reanimatiepoging door hulpdiensten

GOES - Hulpdiensten zijn afgelopen nacht in actie gekomen nadat een levenloos persoon werd aangetroffen in de buurt van de Westwal in Goes. Het slachtoffer zou zijn gereanimeerd, maar de hulp mocht niet baten. De politie heeft onderzoek gedaan en liet vanochtend weten dat er sprake is van een natuurlijke dood.

1 dag geleden