Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

‘Gastronomisch is dit de mooiste provincie’

‘Gastronomisch is dit de mooiste provincie’

GOES – Toen André Roubal ruim een jaar geleden voor het eerst met zijn Zeeuwse pasta in de vorm van de Zeeuwse knop kwam, had hij niet gedacht dat het zo’n succes zou zijn.

Hij heeft zijn assortiment inmiddels flink uitgebreid. Naast zo’n twintig winkels levert hij aan Adrz en verschillende restaurants. Nog steeds richt André zich op het ontwikkelen van nieuwe, prikkelende pastasoorten. Hij heeft bijvoorbeeld ook penne en gevulde ravioli. Uiteraard zijn alle pasta’s die André maakt, zowel de verse als gedroogde varianten, gemaakt met Zeeuwse ingrediënten.

Baktarwe

Hij begon aan zijn avontuur nadat hij en zijn vrouw een ‘pastaworkshop’ hadden gegeven in de keuken van hun omgebouwde boerenschuur. André, die Italiaanse roots heeft, kwam al snel op het idee om zelf pasta te maken. Dat bleek niet zo eenvoudig. “Tarwemeel uit Nederland is in principe ongeschikt voor pasta, omdat het te veel water absorbeert” legt hij uit. “Toen kwam ik via Leon de Winter uit ons dorp op een ander spoor. Hij maakt baktarwe, een waanzinnig hoogwaardig meelproduct. Hier kon ik pasta mee maken, misschien nog wel beter dan met Italiaans meel. Ook de vorm moest Zeeuws zijn. Zo zijn we uitgekomen bij de Zeeuwse knop.”

Boerderijwinkels

André bracht zijn eerste zakjes pasta bij een aantal boerderijwinkels, maar deze waren al snel niet meer aan te slepen. “We vonden een bedrijfspand in De Poel in Goes en zo was de onderneming Zeeuwse pasta geboren. Inmiddels is de productie flink opgeschaald. We zitten gemiddeld op zo’n twintig kilo pasta per klant per week, We bedienen nu 21 winkels en ook het ziekenhuis neemt bij ons af. We hadden ook gemikt op de horeca, maar corona heeft roet in het eten gegooid. Aan De Zeezot leveren we nog steeds, want daar heb je een take-away-service. Hij doet veel met menu’s die alleen uit pastagerechten bestaan. Hoewel de restaurants gesloten zijn hebben we wel al veel nieuwe aanvragen voor als ze weer open mogen. We zijn soms nog steeds verbaasd over het succes.”

Voorjaar

André maakt momenteel een product voor het voorjaar. “Dat wordt een ravioli met een vulling van lamsvlees. Ook de vullingen bevatten alleen ingrediënten uit Zeeland. We hebben niet voor niets het keurmerk Zeker Zeeuws. Ik vind Zeeland gastronomisch de mooiste provincie van Nederland. Je hebt hier zoveel. Het mooie aan pasta is dat het streekproducten, zoals vis en groenten, met elkaar verbindt. We leveren Zeeuwse knopjes met zeekraal en de verse tagliatelle met zeekraal die we aan restaurants leveren is uniek. We blijven in ontwikkeling. Zo maken we ook gevulde pasta’s met bijvoorbeeld pompoen in de herfst en kreeft en garnalen in de zomer. Wat de toekomst betreft zijn we positief. We doen dit sowieso vooral omdat we het leuk vinden.”

Streekproduct

Bij de Zeker Zeeuws Streekproduct zijn al 170 bedrijven aangesloten. Met een Zeker Zeeuws-keurmerk laten producenten zien dat het in de provincie is geteeld, gekweekt, gevist of is gemaakt met Zeeuwse grondstoffen. De stichting wil dit jaar verder werken aan haar bekendheid en van de producten.

Meer uit Beveland

Nationaal Hitteplan uitgebreid en komende dagen ook nog van kracht

WEST-BRABANT/ MIDDEN-ZEELAND- Het Nationaal Hitteplan is vanaf maandag 30 juni 10:00 uur van kracht voor het hele land. Dit meldt het RIVM op zijn website. Dinsdag 1 en woensdag 2 juli lijken de heetste dagen te worden met temperaturen ver boven de 30 graden. 

14 uur geleden
“Voor iedereen belangrijk om als volwaardig gezien te worden”

GOES - Een groep van zo'n 40 medewerkers van dagbesteding 'Kom us Kieke' van 't Gors werd donderdag 19 juni in het zonnetje gezet. Zij kregen van wethouder Joan Veldhuizen een badge opgespeld en mogen zich daarmee officieel 'zwerfafvalheld' noemen. 

20 uur geleden
Duitse windsurfer overleden bij Veerse Meer Kamperland

KAMPERLAND - Een windsurfer is zaterdagmiddag overleden bij het Veerse Meer ter hoogte van Kamperland. Hulpdiensten rukten massaal uit, maar hulp mocht niet meer baten.

1 dag geleden
Rubriek op de werkvloer: ‘Ik hoor regelmatig: ik kom hier al vanaf mijn studententijd’

Goes - Bos Men Shop is een begrip in de Zeeuwse en West-Brabantse winkelstraten. De herenzaak bestaat inmiddels al 103 jaar, is hofleverancier en wordt nog altijd gerund als familiebedrijf. De herenzaak heeft vier winkels, één in Goes, twee in Middelburg en één in Bergen op Zoom, en daarnaast een snelgroeiende webshop. Bos Men Shop heeft een duidelijke missie: elke man eerlijke service en stijlvolle kleding bieden, ongeacht budget of gelegenheid. 

1 dag geleden
Politie waarschuwt voor nepagenten in Goes

GOES - In de regio Oosterscheldebekken zijn momenteel oplichters actief die zich voordoen als politieagenten. De politie waarschuwt via sociale media en roept op om direct actie te ondernemen bij contact met deze fraudeurs.

1 dag geleden
Zeeuwse dag van het paard in Heinkenszand

HEINKENSZAND - De 54e Zeeuwse dag van het paard wordt zaterdag 28 juni gehouden in Heinkenszand. Er is de hele dag van 08.30 tot 17.00 van alles te doen bij Stal Vermue aan de Plattedijk 3.

2 dagen geleden
Boeken, plantjes en soep in de deelkast

Ze duiken de laatste jaren steeds vaker op in het straatbeeld: kastjes waar je iets uit mag pakken of juist iets in kunt leggen. Drie bewoners van Goes en Kloetinge vertellen hoe een simpel kastje een plek werd om te delen.

2 dagen geleden