Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Garageboxen en opslaglocaties gecontroleerd in Middelburg en Veere om ondermijning tegen te gaan

Garageboxen en opslaglocaties gecontroleerd in Middelburg en Veere om ondermijning tegen te gaan

DOMBURG/MIDDELBURG - Op woensdag 23 november zijn een groot aantal opslagboxen, garageboxen en bedrijfsunits in de gemeenten Middelburg en Veere gecontroleerd. Tijdens de controle zijn er geen bijzonderheden geconstateerd. De controle is uitgevoerd door de gemeenten met ondersteuning van politie en particuliere speurhonden. In de gemeente Middelburg werden ook een aantal bergingen en garages gecontroleerd met medewerking van Woongoed Middelburg.

Burgemeester van der Zwaag, van gemeente Veere: “regelmatig blijken opslaglocaties gebruikt te worden voor andere doeleinden dan waar ze eigenlijk voor zijn bedoeld volgens het bestemmingsplan. Het is niet altijd bekend wat zich precies in de boxen afspeelt. In bepaalde gevallen kan dit leiden tot gevaarlijke situaties. Niet alleen voor de gebruiker of verhuurder van de locatie, maar ook voor omwonenden. Denk hierbij aan brand- of explosiegevaar, overlast door gebruik en aantasting van de gezondheid. Met het oog op de komende jaarwisseling is tijdens deze controle extra gelet op de opslag van (illegaal) vuurwerk”.

Verhuurders weerbaar maken?
De controles hebben een altijd dubbel doel. Aan de ene kant het ontdekken en beëindigen van overtredingen en criminele activiteiten, en daarmee ondermijning tegengaan. Aan de andere kant het weerbaarder maken van verhuurders. Met pandeigenaren wordt gekeken hoe het nog veiliger kan, door bijvoorbeeld het opstellen van een goed huurcontract. Ook betalingen via de bank en het geen zaken doen zonder dat huurders hun ID-bewijs hebben overlegd, zorgen voor meer inzicht. Tot slot worden verhuurders geïnformeerd over de mogelijkheden tot het melden van vermoedens van overtredingen of crimineel gebruik van locaties. Samen met ondernemers zorgen we hiermee voor een weerbare branche.

Aanpakken en tegengaan van criminele activiteiten?
Georganiseerde criminaliteit pakken we samen aan. Vermoedens van criminele activiteiten of opvallende zaken kunnen worden gemeld bij de politie (spoed 112, anders 0900-8844) of bij de gemeente, maar ook anoniem bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of online via www.meldmisdaadanoniem.nl. Een ervaren vertrouwenspersoon staat in voor de anonimiteit. Op deze manier zorgen we samen voor een betere en veiligere woon-, werk- en leefomgeving.?

Meer uit Middelburg

Scooterbestuurder gewond na valpartij Middelburg

MIDDELBURG – Bij een eenzijdig ongeval in Middelburg is maandagmiddag een scooterbestuurder gewond geraakt.

4 uur geleden
Kees en zijn inzet voor Grijpskerke

GRIJPSKERKE - In het verleden werkte Kees 's nachts waardoor de dag uit vrije tijd bestond. Het helpen van anderen is hem niet onbekend, want zoals Kees over die tijd vertelt: “Ik deed toen nog best wel eens wat voor een ander." Inwoners uit Grijpskerke wisten Kees te vinden en dat is nu niet anders, want via vrijwilligerswerk is de inzet van Kees voor het dorp alleen maar vergroot.

11 uur geleden
Bestuurders bekeurd na ongeval Aagtekerke

AAGTEKERKE – Meerdere bestuurders hebben maandagmorgen een bekeuring gekregen bij een ongeval op de Prelaatweg bij Aagtekerke.

13 uur geleden
Lichtgewonde bij ongeval bij Aagtekerke

AAGTEKERKE - Bij een ongeval op de Prelaatweg bij Aagtekerke is maandagmorgen een persoon lichtgewond geraakt. De politie, brandweer en ambulancedienst werden vanmorgen omstreeks 08.15 uur opgeroepen nadat was gemeld dat tussen Aagtekerke en Westkapelle een personenauto op zijn kop terecht was gekomen. 

14 uur geleden
Domburgse ondernemers stemmen ruim voor oprichting BIZ

DOMBURG - De afgelopen twee weken konden de ondernemers uit Domburg hun stem uitbrengen met betrekking tot de Bedrijven Investering Zone (BIZ). Onder toezicht van de gemeente vond de stemming plaats om het formele draagvlak te peilen. Op vrijdag 1 december heeft wethouder de Visser bekend gemaakt dat een ruime meerderheid van de ondernemers vóór de oprichting van de BIZ Domburg heeft gestemd.

16 uur geleden
Long stories, short films terug op ruiten van de Lange Noordstraat

MIDDELBURG - Jarenlang toonde RuimteCAESUUR in de Lange Noordstraat in Middelburg, in de donkere maanden rondom de jaarwisseling, door videoprojecties het programma 'dichters op de ruit', gecureerd door de dichter F. van Dixhoorn. Vanaf december 2021 is de traditie weer opgepakt. Ook dit jaar is er weer een programma, met videos op ruiten in de Lange Noordstraat.

18 uur geleden
Zeeuws schrijversduo in de prijzen bij landelijke schrijfwedstrijd

RIJEN - Op zaterdag 3 december werd in Rijen de uitslag van de Waterloper bekendgemaakt. De Waterloper is een themaverhalenwedstrijd in de genres fantasy, horror en sciencefiction voor maximaal 10.000 woorden. Dit was de vijfde editie, met zeventig inzendingen: een record, nooit eerder deden er zoveel verhalen mee. Heleen van den Hooven uit Vlissingen werd tweede, met het verhaal 'Schaduwwerker'. Zij veroverde, samen met Marielja de Geus uit Middelburg, ook de derde podiumplaats, met wie ze het verhaal 'Tess' zeewier' schreef.

1 dag geleden